Vålerenga – Ranheim: 1-1

Dette var kampen vi måtte vinne. Akkurat som kampen før, og kampen før der igjen.

Det er åpenbart at vi har et lag uten særlig selvtillit nå. Spillerne ser også tunge ut, og ting gikk periodevis ganske sakte, spesielt i første omgang. Vi hadde ballen mer naturlig nok, men timinga var helt natta, og på topp hadde vi en fyr som virket helt uinteressert.

Utover i andre omgang begynner det å skje ting. Pasningene sitter bedre og det blir litt mer fart over sakene. Men virkelig fart blir det ikke før vi får på Matti. Noe av det første han gjør er å løpe som en gal og presse forsvaret og keeper. Ranheim-gutta fikk helt sjokk av dette etter å ha blitt lullet i søvn av Mayron George, og endte med å gi bort ballen til Dønnum som legger den pent til Finne. Det var deilig. Og det burde blitt mer. Dønnum var stor utover i omgangen, og spilte med frihet og lettelse.

Også skar det seg, da en eller annen gjøk ingen har hørt om kommer inn og setter 1-1 med kneet sitt etter passivt spill. Det er dessverre Borchgrevink som mister mannen sin der, men de får lov å lobbe ballen rundt i 16-meteren vår i forkant. Det flyter ikke spesielt bra om dagen.

Men honnør bør gå til de på tribunen. Det var få på kamp i dag, så det er åpenbart at daukjøttet er borte. Nå er de det som har bundet seg til masta og blir med uansett hvor skuta går. Da blir det positiv støtte hele veien. Det er viktig, for det er virkelig ikke noe poeng i å kjefte og smelle. Spillerne trenger å høre at vi står sammen om dette. Så får dere som heller sitter hjemme og er krenka fordi dere ikke får underholdninga dere har betalt for bare vente til resten av oss har fiksa dette. Det var nesten 18.000 på stadionåpninga mot Sarpsborg. I dag var det ca 3000 der. Forbanna gratispassasjerer.

Odd borte neste, forhåpentligvis med Shala tilbake. Det trenger vi.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Sjanseløs på målet. Bra utspill, ellers ser det greit ut. Blir knapt testet før målet kommer.

Christian Borchgrevink – 4 – Spiller en god kamp fram til baklengsmålet. Er med fremover og viser mentalitet i dueller. Har vært en leder på Vålerenga 2 i år, og misser på slutten, noe som blir skjebnesvangert. Men han er en lovende spiller som bør få mer spilletid.

Pierre Kanstrup – 5 – Blir ikke testet veldig mye, men er sterk i dueller og blokkerer skudd. God kamp.

Johan Lædre Bjørdal – 5 – Samme som Pierre.

Ivan Näsberg – 5 – Spiller venstreback, og gjør det defensive greit selv om motstanderne ikke er allverden. Offensivt er det ikke så mye silkefot, men han er mye med opp og skaper noen farligheter. Få orden på innleggsfoten så kan han bli en veldig god back.

Magnus Lekven – 5 – Spiller en ganske god kamp, og spiller seg spesielt opp i 2. omgang. Vinner ballen en del og legger mye fine offensive pasninger.

Mohammed Abu – 5 – Deltar fint i angrepsspillet, jobber en del nede og starter angrep i kjent stil.

Aron Dønnum – 7 BB – Leser keeperog snapper ballen, legger fint til finne for en assist. Vår klart beste offensive spiller, og hadde fortjent scoring.

Deyver Vega – 4 – Spiller hele kampen, og selv om man har følelsen av at han kan gjøre noe uventet når som helst, så er han uvenn med ballen kampen igjennom. Bærer preg av det lange skadeavbrekket. Var det han som var over på venstre når Ranheim får slå innlegg upressa før scoringa?

Bård Finne – 6 – Skulle ønske han jobbet hardere og presset mer i perioder, men er mer typen som prøver å snuse opp muligheter. Problemet er at det var også Mayron George. Får plutselig mye å jobbe med når Matti kommer inn, men må dessverre ut. Ba selv om å bli byttet ut etter 77″.

Mayron George – 2 – Ser fryktelig lat ut. Jogger mye rundt, og snuser litt på muligheter men skaper fint lite på eget intiativ og med eget arbeid. Har åpenbart talent og ferdigheter, men det gidder han ikke bruke på oss. Kan like gjerne sende han hjem. Ut etter 60″.

INNBYTTERE

Matthias Vilhjalmsson – 6 – Inn 60″. Rett inn og presse og jobbe, og klarer å provosere frem en feil. Blir løpt ned i feltet på slutten, men det er kun Rosenborg-spillere som kan få sånne straffer. Godt innhopp.

Mohammed Fellah – Tilbake i kongeblå drakt, og fikk massiv støtte. La noen gode dødballer, men har en del å gå på før han er tilbake i godt gammelt slag.

Sam Adekugbe – Ikke verdens beste innhopp, egentlig. Passiv bakover, er en av de som burde vært mer påskrudd når baklengsmålet kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *