Hockey’n er i gang

Jonas Oppøyen har starta siden 13. sesong i Vålerenga.
Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Mye har blitt sagt om Vålerenga Fotball nå, men etter kampen mot Ranheim så sitter jeg igjen med flere spørsmål enn svar, egentlig. Kampen var en klar bedring fra sist, men vi hadde også da en motstander som sugde esel. Enda gikk det i dass.

Nå skal vi spillte bortekamp mot Odd, som ikke har tapt hjemme siden i fjor. Kun to uavgjort, og resten seire. Vålerenga reiser helt blotta for selvtillit. Dette kan bli brutalt. Mer orker jeg ikke si.

Håkki

I går dro iskrigerne til Garasjen på Manglerud og vant 5-1 uten særlig problemer, bortsett fra at gutta slapp seg litt mye ned i 2. periode. Alt som vanlig der, mao.

Alt i alt en kamp helt på det jevne, hvor Vålerenga hadde fem forskjellige målscorere. Det er artig å se på disse gutta, spesielt de unge som får mye spilletid nå.

Mot MS ble det istid på Leo Halmrast (16), Nicolai Eliesen (18), Emil Holm Larsen (20), Filip Lalande (20), og Oskar Hjartåker Blegen (20). Sistnevnte scora sitt første mål i Get-ligaen i går.

Det ble en del oppmerksomhet rundt NHL-legende og Hall of Famer Adam Oates, som kjørte en seremoniell puckdropp før kampen. Gøy å se han i levende live, vi snakker om en fyr som spilte i NHL fra 1985 til 2004 og gjorde 1420 målpoeng. I 1992/93-sesongen hadde han 142 poeng på 84 kamper, i en liga som da var mye hardere og som favoriserte forsvarsspillere mer enn nå.

Bare ikke spør han hvor mange Stanley Cups han har..

Adam Oates var også medvirkende i denne noget spesielle reklamen for NHL:

Så hva gjorde han i Manglerudhallen lurer du kanskje på? Adam Oates jobber nå som personlig skills coach for blant annet Håkon Nilsen som spiller på Manglerud/Star.

Dersom det navnet lyder kjent er det kanskje fordi du husker faren hans som eier OHL-laget Flint Firebirds. I 2015 ble han suspendert av ligaen fordi han forsøkte å sparke alle trenerne etter de mente sønnen hans var for dårlig for laget.

Neste hockeykamp er i morgen lørdag kl 16 i Furuset Forum. Motstander: Storhamar.

Poengtap mot Lyn

Som forventet mister Vålerenga 2 ett poeng fordi de rota med overårige spillere i den mest viktige kampen de skulle spille. Allikevel skal det mye til for at opprykket glipper etter en sterk 4-0 seier borte mot Ready på mandag, hvor Markus Nakkim scoret to nydelige frisparkmål. De andre målene ble scoret av Sander Werni og Elias Taubo, sistnevnte fra benken og med et nydelig soloraid på slutten.

Det betyr at gutta er åtte poeng foran Ørn Horten. Ørn har kun tapt en kamp siden de tapte 3-2 mot oss i mai, så ikke regn med at de dropper særlig mange poeng utover nå.

Gutta må gjøre jobben sjøl, og det starter med hjemmekamp mot Halsen søndag kl 18. Det SKAL være seier. Forøvrig møter Vålerenga 2 Ørn Horten på Intility i nest siste serierunde lørdag 19. oktober kl 13.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *