Odd – Vålerenga 1-1

En kamp jeg på forhånd fryktet. Borte mot Norges beste hjemmelag. Laget som ikke har tapt hjemme i år. Før kampstart hadde jeg tatt ett poeng med åpne armer, etter kampen er det litt bittert at det bare ble ett. Det er i utgangspunktet bittert å tape 2 poeng, men alt i alt er dette et viktig poeng i den situasjonen vi har spilt oss inn i.

Vålerenga går ut og spiller kollektivt smart. Vi har selvfølgelig gjort hjemmeleksa og vet at Odd vil kjøre raske kontringer, dette nekter vi dem helt og holdent.

Vi har 11 mann bak ballen ofte og presser der vi skal presse. At dette var en plan vi fulgte var lett å se når jeg så på andreforsvarer. Alle jobbet defensivt med masse drittjobbing, som hindrer Odds muligheter på overganger. Vi er ikke veldig ofte farlige fremover, men med litt mer flaks, så kunne vi leda inn til pause etter Finne hadde en suser i tverrliggeren. Men i denne delen av sesongen kan vi ikke sette penga på flaks. Vi må jobbe inn målene. Så 3 raske pasninger og pang. Abu til Finne, Finne til Matti, Matti til Finne, Finne gjør ingen feil – Mål!

Dessverre holder det ikke helt inn. Men å tape poeng med spillere som går av banen dødsslitne etter å ha gitt alt og litt til, det kan jeg faktisk leve med. Jeg forventer ikke alltid seier, men jeg forventer alltid innsats og vilje. Det viste gutta i dag.

INGEN hadde forventa poeng mot Odd med tanke på den formen vi er i for øyeblikket. Ett Odd som ikke har tapt på hjemmebane i år. Vi blir presset veldig langt tilbake på slutten og det målet kan ingen lastes for. Vi løper ut for å presse, og Adam er sjanseløs. Bittert slik kampen utviklet seg, men ett poeng mer enn jeg forventet.

Fortsatt savner jeg en drittsekk på midtbanen. En som står opp for laget og gjør at motspillere tenker seg om FØR de sparker ned våre spillere.

Ble vi for feige eller var vi rett og slett slitne på slutten?

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Kan ikke lastes for målet. Tar mye innlegg i feltet og hjelper forsvaret når det trengs. Har en klasseredning ut til corner på slutten.

Christian Borchgrevink – 6 – Gjør en god jobb både fremover og bakover. Tar ett meget fornuftig gult kort på en av få overgangsmuligheter Odd har. På vei til å spille seg inn til fast plass selv med Juarez skadefri?

Pierre Kanstrup – 4 – Har stort sett kontroll, men gjør noen litt rare hodeløse ting. Noen pasninger han selv må forstå at er dårlige FØR han slår dem. Blir ikke veldig utfordret i lufta.

Johan Lædre Bjørdal – 5 – God kontroll uten at han blir satt på de helt store prøvene. Mulig han er en av de som hjelper til ved flere av kaos klareringene våre.

Ivan Näsberg – 6 – Redder et tidlig Odd mål ved å ikke gi opp duellen. Er god i forsvar, og får også god hjelp av Finne i forsvaret. Bør spille fast nå.

Magnus Lekven – 6 – Sammen med Abu er han god til å bytte på hvem som tar den dypeste rollen og hvem som er med lengre fremmover.

Mohammed Abu – 6 – Samme som Lekven, men har i tillegg noen gode passninger. Er han som starter spillet som ender i scoringa. Ut etter 75 minutter.

Aron Dønnum – 7 – Burde hatt et mål. I første omgang kommer han på løp bedre plassert enn Finne, men får aldri ballen. I tillegg har han et frispark som jeg vel har sett han bedre på. Kjemper og går i krigen. Dessverre blir han litt for ofte sparket ned. Ut etter 87 minutter.

Deyver Vega – 5 – Forsøker, men får det ikke helt til i dag. Er veldig trofast til kampplanen han også, hjelper bra til hjemover. Ut etter 77 minutter.

Bård Finne – 7 BB – Er god i dag. Virker veldig påskrudd. Vil hele tiden ha ballen. Har en suser i tverrliggeren i første omgang. Har et veldig bra samspill med Matti, noe som også resulterer i målet. I tillegg til dette jobber han for første gang på flere kamper veldig bra defensivt. Dette gjør jobben til Ivan lettere og Odd kommer ikke til noe særlig innlegg.

Matthias Vilhjalmsson – 6 – Jobber mye uten å få så veldig godt betalt for det. Må være ganske frustrerende å være targetspiss på dette Vålerenga laget. Sånn sett er det veldig deilig å se han sette opp Finne fremfor å prøve å avslutte selv. Matti er proff helt ut i fingerspissene.

INNBYTTERE

Felix Horn Myhre – Inn etter 75 minutter. For kort tid.

Mohammed Fellah – Inn etter 77 minutter. For kort tid.

Amin Nouri – Inn etter 87 minutter. Skal være med å sikre 3 poeng. Ikke hans feil at det ikke holdt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *