Snart kamp igjen

Erik Espeseth ønsket Adam Larsen Kwarasey velkommen tilbake til Vålerenga. Foto: Vålerenga Fotball

Kamp lørdag klokken 20.30. Et tidspunkt som neppe trekker spesielt mange ekstra, men hadde mandag klokken 19.00 vært noe bedre? Antageligvis ikke. Vålerenga har spilt seg nesten ned i gjørma og bør ta første trepoenger på alt for lenge.

Superlørdag
Lørdag smeller det. Hockey, Vålerenga 2, Vålerenga Fotball og Vålerenga Damer spiller alle kamp lørdag. Damene spiller riktignok borte mot Fart, men kampen kan sees på feks Øst fra klokken 15.00.

Menyen er:
13.00 – Vålerenga 2 tar i mot Ørn-Horten på Intility. Ørn-Horten er serietoer uten mulighet for å ta igjen seriemesterene fra Vålerenga 2.

15.00 – Vålerenga Damer spiller borte mot Fart. Øst viser kampen.

16.00 – Vålerenga Hockey tar i mot Sparta i Furuset Forum.

18.30 – Fanzone åpner / 18.30 Konsert på Øst med S M U D.

20.30 – Vålerenga Fotball tar i mot Stabæk.

Les mer om billetter og bussing osv mellom arenaene her.

Vålerenga Damer
Fart ligger aller sist og er allerede rykket ned. Her bør definitivt Vålerenga gå hardt ut og drepe kampen så tidlig som mulig. Antageligvis kjemper vi om sølvet bare nå. Men Andreplass gir også Champions League i år, det bør være god nok grunn til å sørge for at sølvet havner på Oslo Øst.

Vålerenga Hockey
Vålerenga har startet sesongen litt ustabilt. Fra å slå Frisk Asker, til sist å gi i fra seg en ledelse mot Stjernen. Kan virke som at denne siste sesongen i Forum er en mellomsesong hvor vi satser på litt unge spillere og antageligvis ikke er med å kjempe om gull eller bøtte. Jeg tar gjerne feil.

Vålerenga Fotball
Kvelden avsluttes med fotball i flomlys. En kamp vi absolutt bør ta 3 poeng i. Vålerenga har ingen opplysninger om tropp eller skadesituasjonen ute enda. Abdekugbe var ubenyttet reserve for Canada mot USA i Nations League, Canada vant 2-0. Litt usikker på reisebelastningen her, men jeg håper uansett at Ivan starter kampen. Shala er tilbake etter soning av gulekort. Så får vi håpe de 11 som starter går ut med samme intensitet og lojalitet til kampplanen som det vi gjorde borte mot Odd sist.

Oslogutta
Når det egentlig er stille rundt Eliteserien, så er det alltid en vinner å finne noe negativt å skrive om Vålerenga. Denne gangen er det VG som har tatt seg tid til å finne ut at det finnes masse Oslogutter rundt omkring i Eliteserien. Det er også underforstått at alle disse burde spilt for Vålerenga, og at det hadde løst alle våre problemer.

Først, for å klargjøre. Jeg vil gjerne se et Vålerenga med 11 startende Oslogutter på laget. Det hadde selvfølgelig gjort sitt til å trekke mer publikum. Såfremt vi vinner kamper da. Oslo publikumet gidder ikke se Vålerenga tape, fullt av Oslogutter eller ikke.

Men det er noe med VGs artikkel. Som om alle gutter fra StorOslo vil automatisk spille for oss. Og at absolutt alle burde vært hos oss. Lista inneholder selvfølgelig spillere jeg mener burde spilt hos oss, men har også spillere jeg greit klarer meg uten akkurat nå. Daniel Bråten feks.

Også virker det som at VG ukritisk sier at siden det har vært sånn før, så er det også sånn nå. Sannheten er at det nå jobbes bra i yngres avdeling og at det (forhåpentligvis) kommer opp talenter vi får nytte av fremover. Ingen er vel uenig i at vi ikke har vært gode nok før, og det virker det også som klubben er klar over. Så da får vi håpe vi får opp flere fremover. I et intervju med VPN la Vidar Davidsen inn en god søknad om å bli ny sportsdirektør. De av dere som skriver at dere ønsker han som trener, har dere glemt 1996?

På lista over spillere VG mener vi burde hatt på laget finner vi Oscar Bobb. Spilleren som kom til oss fra FC Porto som han gikk til fra LYN. Mener VG seriøst at en spiller som helt tydelig kom til oss i en periode hvor han ventet på en annen klubb skulle spilt for oss nå?

Forøvrig, hvor mange trøndere er det på RBK ? Eller bergensere på Brann? Hvorfor leser jeg aldri slike artikler i VG? Slapp av, jeg vet svaret.

Forøvrig, Vålerenga har selvsagt/heldigvis flest Oslogutter i stallen av alle lagene i Eliteserien.

Da sees vi i morra? Ryktet sier vi har hatt en usedvanlig god trenings uke.

2 kommentars på “Snart kamp igjen

 • 18. oktober 2019 i 20:57
  Permalink

  Fortsett slik VPN, vær aldri kritisk. Ikke gå inn på alle leiesoldatene som får spille framfor egne produkter og slå på tromma som Espeseths nyttige idioter. Det er mulig å være konstruktiv kritisk, søk gjerne i eget arkiv.

  Svar
 • 19. oktober 2019 i 10:58
  Permalink

  Kamptidspunket er helt på trynet og selvsagt hadde mandag 19.00 vært bedre. Mandag har alltid vært en bra dag for fotball i Oslo. Jeg stiller selvsagt opp i kveld, men basert på hvor mange sytepaver jeg har hørt si at ikke gidder pga sein kampstart tror jeg det blir ekstremt lite folk på tribunene i kveld. Kunne ha funka i mai, men ikke på en våt, mørk og kjølig oktoberkveld. Håper jeg tar feil. Tre poeng må vi uansett ha. Jeg gru-gleder meg!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *