Engamorgen fredag 24/4-15: Rekdals dilemma

Foto: Grydis.no
Foto: Grydis.no

Ny fredagskamp for Vålerenga – denne gangen skal Start beseires i Kristiansand. Der har Kjetil Rekdal fått en enda vanskeligere oppgave med å plukke ut laget, og cupens andre runde blir satt opp i dag.

Da Kjetil Rekdal plukka ut de 11 som startet cupkampen mot Lokomotiv Oslo hadde han en relativt grei jobb: Ta alle som startet seriekampen mot FK Haugesund og sett dem på benken og på tribunen. Resten får spille. Simon Larsen var den eneste som spilte dobbelt da Jonatan Tollås Nation fortsatt ikke er kampklar. Problemet til Rekdal er nå at flere av dem som fikk sjansen der spilte seg nærmere inn på laget enn ut av det.

Ta bare vingene våre. Moussa Nije scora tre og var et konstant uromoment mot et vaklevoren Lokomotiv-forsvar. Elias Mar Omarsson fikk én kasse og spilte meget bra ellers. Daniel Braaten kunne fått to mål, men serverte i stedet to medspillere så de kunne score på blank kasse i stedet. Herman Stengel dominerte på midten. Markus Nakkim spilte solid på stopperplass . Alle disse er med i dagens kamptropp. Trenger vi mål på tampen av kampen har vi i alle fall et arsenal uten sidestykke vi kan sette inn.

– Ja, til nå har vi vist bredden i stallen, og et helt nytt lag leverte det de skulle i cupen. Nå er det konsentrasjon i alle ledd her. Stor bredde i troppen gir også høyere kvalitet på treningene, sier Herman Stengel til Dagsavisen,


Kaptein Gudmundur Kristjansson lover å ta skjegget om Vålerenga slår Start i dag.

– Vi har gode muligheter, tror jeg. Vi møter et godt lag, men de har sine svakheter som alle andre. Det er fullt mulig å kontre på Vålerenga, for backene deres kommer høyt i banen. Da blir det mye rom, sier Kristjansson til Fædrelandsvennen.

Vi anbefaler Gillette – the best a man can get.


 

Vi har kommet oss til andre runde i NM for menn og oppsettet kommer på fotball.no klokken 14:00 i dag. Av gjenværende oslolag kan vi nevne Grorud, Skeid, Kjelsås og KFUM, mens det er en haug av lag like utenfor bygrensa. Så blir spørsmålet om vi skal hjelpe øvrige oslolag med sårt tiltrengte kroner, om vi ønsker oss høy reisebelastning så sjansen for å spille hjemme i de riktige storkampene kommer eller om vi skal få relativ enkel motstand allerede nå. Svaret får vi uansett klokka 14.

Senja, som andrelaget nylig spilte 3-3 mot, håper i alle fall på oss i neste runde.

– Jeg kunne tenkt meg noe spennende, og gjerne noe nytt. Vålerenga, Brann eller noe sånt hadde vært veldig bra, sier Senja-trener David Lundblad til Nordlys. Kvik Halden ønsker seg Vålerenga kan vi lese i Halden Arbeiderblad.


Damelaget kommer rett inn i 2. runde i NM og der ble de satt opp til å møte Sarpsborg 08 på bortebane.


Trenerne i Tippeligaen synes “Handshake for Peace” før kampene er noe tull og vil ha det fjernet, ifølge VG.

– Jeg bruker ikke så mye energi på dette. Det er hverken viktig eller uviktig for min del. Men hvis det absolutt skal gjennomføres, så er det bedre å gjøre det etter kampen, sier Rekdal.

Personlig må jeg si det ser litt komisk ut når opptil åtte personer skal håndhilse med hverandre på kortest mulig tid før kampen. Minner meg egentlig litt om denne scenen fra filmen Spies like Us med Chevy Chase, Dan Aykroyd, Bob Hope m. fl.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *