Blussing og kok

Første gang det ble blussa på Vålerenga-kamp. Vålerenga – Skeid, 1999. Foto: Klanen

Når vi skriver om dette temaet er det en evig sannhet. Vi får kjeft fra folk som mener vi er noen gamle, senile gubber som ikke har peil, og samtidig får vi kjeft fra noen som mener vi er unge, radikale bråkmakere og brannstiftere. Kanskje sannheten er at vi er senile brannstiftere.

Uansett, det er noe delte meninger om dette temaet i redaksjonen, men vi er enige i det meste. Her er noen tanker:

1: Bluss på tribunen er fett.

Jeg synes det er interessant at flere eks-spillere, blant annet Torstein Helstad og Lars Kristian Eriksen hyller stemninga i går. Det var et vannvittig kok man sjelden eller aldri har opplevd i Norge. Innmarsjen var helt rå og satte virkelig standarden. Det er ikke mange som offer seg når man ser de scenene, såfremt man ikke jobber i forbund eller noe slikt. Da er man forpliktet til å mislike det. Spesielt om man heter Geir Ellefsen, og har bygget seg en karriere på å jakte på både ekte og innbilte bråkmakere som politimann, før han i 2014 gikk av for å bli seniorrådgiver for sikkerhet i NFF. Mer eller mindre samme jobb, bare mye bedre betalt, antagelig.

Dette hever matchen til noe helt spesielt som kan bidra til å trekke folk neste gang, og gjøre dette oppgjøret større. Det er noe vi virkelig trenger.

Så får media bare holde på med sitt. Det er åpenbart at det eneste som tar fokus vekk fra Solskjær og alle de overbetalte rasshøla i Premier League er når man kan sette fokus på noe “skummelt” nær oss. Det er greit det. Kok er kok, og kok selger.

2: Bluss på banen er ikke fett.

Hva er poenget egentlig, bortsett fra at man får sagt “hei hei, her er vi!” og tiltrukket seg masse oppmerksomhet for å vise hvor gærne man er? Det er bare tull å kaste ett og ett bluss på banen. Det bidrar ikke til noe som helst annet enn at hele verden må sitte og vente til du er ferdig med din lille egotripp.

Hvis du vil være tøff og kaste ting på banen, så gjør det ordentlig da. Vent til vi ligger under 4-0 etter 70 minutter, fyr av alt du har og kast alt for å få kampen stoppa. Bedre å gjøre det skikkelig enn å bare trolle.

3: Leiligheten.

Det er ikke første gang, og det er ikke siste gang. Det er noen skikkelige rasshøl i noen av de leilighetene bak der. Det er selvsagt helt totalt høl i huet. Det er nesten så jeg håper LSK kommer seg til Europa og får besøk av 2000 fra PAOK eller Zvezda, så vi virkelig kan se hvor tøffe de idiotene på balkongen bak der er.

Skal man tro Romerikets Blad, så var angrepet selvsagt fullstendig uprovosert og nærmest for blind vold å regne. For det er jo helt normalt å bare angripe tilfeldige folk som henger på balkonger.

Erling Rostvaag redegjorde litt på Twitter:

Vi kan jo lese at det ble kastet en potteplante og ei dartskive. Helt umotivert selvsagt. For hvor kom det fra? Når jeg skal pakke sammen ting til bortekamp er potteplante og dartskive ganske langt nede på lista av ting jeg skal ha med meg. Og jeg er rimelig sikker på at hvis du tropper opp med det på Åråsen så kommer du neppe igjennom sikkerhetssjekken med det.

Fakta er at de gutta sto og provoserte folk hele kampen. Det er heller ikke første gang det er problemer med de leilighetene, og det har ikke bare vært med oss heller.

At LSK i det heletatt bygget det greiene der er helt hinsides, og strengt tatt burde de ikke fått lov å arrangere kamper der så lenge man har folk stående bak bortetribunen på den måten. Lurer på om de som var dumme nok til å kjøpe leilighet der visste at det var bortefeltet de fikk rett foran seg.

4: Summa summarum.

“All PR er god PR” var det noen som sa. Det stemmer vel ikke helt.

Ikke kast bluss på / mot folk. DET er sjukt. Det er livsfarlig. Uansett hvor jævlig scumbag han fyren på balkongen er, så kaster du ikke bluss fordi du kan ta livet av folk. Og det er det som blir spilt om og om igjen på TV. Ikke den fete innmarsjen og de fete scenene fra tribunen under kampen. Det som blir vist er maskerte folk som kaster bluss. Det trekker ikke fler folk, det skremmer folk vekk. Også er det sikkert dritfett at det havner på diverse ultra-sider så man får vist hvor gærne man er osv, men bare vær så snill å gi faen i det. Ikke gi Ellefsen og NFF og sensasjonsmedia mer ammunisjon, for det er det du gjør. Og hadde en av de på balkongen blitt truffet hadde det blitt tidenes skandale i Norsk fotball, og vedkommede som kastet kunne blitt drapsmann. Er det verdt det? Nei.

Men hvis en eller annen gjøk kaster ei dartskive på deg fra verandaen sin er det helt innafor å sende den i retur.

Bare hold blussa på tribunen så blir det fett.

Forøvrig sier det litt om sikkerhetskontrollen på Åråsen at all den pyroen ble med inn. Enda er sikkerheten så atal og så ute av alle proporsjoner der oppe at jeg kjenner flere som ikke gidder å dra. Vanlige supportere blir trakassert og behandla som potensielle kriminelle bare fordi de møter opp med matchbillett i hånda. Bra jobba.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *