Vålerenga – Brann 1-0: Fotball. Dæven steike.

To middelmådige lag, et hjemmelag som aldri vinner, sent avspark søndag, det er iskaldt og veldig få folk. Oppskrift på en fantastisk fotballopplevelse!

Tenk så kjedelig det må være å holde med Rosenborg. Bare vinner og vinner automatiske mesterskap, og de gangene man ikke vinner så er man pottesur. 2-3 kamper uten seier så trykker man opp t-skjorter om hvor fælt livet er. De vil aldri få kjenne på hvor jævlig deilig det er å vinne når det har vært så inni granskauen bånn i bøtta som det har vært for oss.

Det er når du nesten har dødd du kjenner at du virkelig lever.

Så får man endelig seieren man har ønsket siden juli. Også er det i tillegg over møkkagjengen Brann på en flomlyskveld i sent høstmørke. Masse fet kok på tribunen hvis man ser bort fra bluss på banen – det vil vi ikke ha. Men ellers var det helt nydelig! De som ikke var der gikk virkelig glipp av noe.

Ellers: Gud bedre Brann var dårlige. Et skikkelig grått og fantasiløst lag. Men jeg hadde bange anelser der i første omgang da vi skapte sjanse på sjanse uten å sette den. Også scora vi på overtid i førsteomgang! Sånn rett før pause og greier! Det gjør vi jo ALDRI. Herregud så deilig.

Også vinner vi med Shala som indreløper. Igjen. Med Abu som anker og Shala og Lekven som indreløpere fungerer plutselig midtbanen. Da er vi faktisk ganske gode. Dessverre blir han sparket istykker av Lars Arne Nilsens disipler. En av de to grisetaklingene skal være rødt kort, og jaggu synes dommer det var greit å gi gult til begge når Gilbert Komsoon tråkker på Lekven. Det er så elendig dømt.

Ellers så det faktisk ut som vi kunne rakne litt på slutten. Vi begynte å miste ballen offensivt, gutta så ut som de var redde for å prøve på offensivt, og da renner bare angrepet ut i sanden i stedet. Jeg skjønner at vi må ha inn mer duellstyrke på slutten der da Karadas kommer inn, men samtidig bytter vi ut Dønnum som kan holde i ballen oppe i banen og er frekk nok til å skape noe. Det gikk heldigvis bra denne gangen.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Står en ganske god kamp. Posisjonerer seg bra og rydder opp de gangene det blir litt kaotisk der.

Christian Dahle Borchgrevink – 5 – Vålerenga-produkt vi må satse på videre. Spiller med defensiv trygghet og bra mentalitet. Er med en del offensivt også. Kjør på videre med denne gutten, Deila.

Pierre Kanstrup – 5 – Har noen litt skumle inngripener, men er duellsterk og står bra bakover sammen med Ivan. Har spilt flere kamper uten å gjøre grove feil nå. Begynner å se ut som en descent forsvarsspiller.

Ivan Näsberg – 6 – Ny god kamp av Ivan. Fysisk sterk og holder bra unna i midten.

Sam Adekugbe – 6 – Holder igjen noe mer fremover enn før, og det er kanskje greit selv om jeg er veldig glad i de offensive løpene hans. Veldig delaktig i vår livsfarlige venstreside.

Mohammed Abu – 5 – Trives godt som et litt dyptliggende anker. Vrir og vender spillet, og setter i gang angrep fremover. Har utviklet et bra samarbeid med Lekven og Shala, og når Shala er med så får Abu mer ro. I alle fall i kveld mot Brann.

Magnus Lekven – 6 – Nok en kamp med bra tenningsnivå. Viser at han ikke tar noe dritt når Komsoon tråkker på han. Ser ut til å funke bra som en link mellom en mer defensiv Abu og de mer offensive gutta. Dekker mye rom. Får et helt usakelig gult kort av en svak dommer.

Herolind Shala – 7 BB – Nok en utmerket kamp av Shala, som dessverre blir sparket istykker av Brann-laget. Jenssen, Barmen og Acosta får alle gult etter å ha måkt ned Shala, som til slutt må ut med skade. Er veldig delaktig i det offensive spillet, og setter en nydelig scoring. Vålerenga med og uten Shala i år er som natt og dag. Ut etter 72.

Deyver Vega – 5 – En av hans bedre kamper i Vålerenga-drakta. Er lojal mot planen og jobber overraskende bra defensivt. Så litt gira ut etter å spille mot en gammel arbeidsgiver. Fin kamp, ut etter 76.

Matthias Vilhjalmsson – 5 – Matti er Matti. Løper mye, jobber og sliter. Burde nok satt den headingen i første omgang. Ser ut som en 4-4-2-spiss som trenger en ved siden av seg. Men prøver å gjøre det beste ut av det.

Aron Dønnum – 7 – Kunne like gjerne fått BB. Ruller opp angrep på angrep, spesielt i samarbeid med Shala og Adekugbe. Har flere gode skudd og det er bare tilfeldigheter at han ikke scorer. Meget god kamp, og for noen følelser han viser etter kampen! Ut 88.

INNBYTTERE

Felix Horn Myhre – 5 – Inn for Shala, og inntar nok en mer defensiv rolle. Vi mister definitivt noe av drivkraften fremover når Shala går ut. Felix jobber bra defensivt, og hvis jeg ikke tar helt feil er han med og rydder opp flere av de ekle Brann-angrepene på slutten.

Bård Finne – 4 – Inn etter 76, da han visstnok ikke var 100% fit for 90 minutter. Skulle ønske han bidro mer med det jeg etterlyste, nemlig å ta med ballen oppover i banen og holde i den mot slutten der. Men han var med og rydde opp og rulle opp noen farlige kontringer.

Markus Nakkim – Inn på slutten for å bidra med duellstyrke. Litt skummelt da det kan bli flere kokker og mer søl, men det funka greit det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *