Tromsø – Vålerenga 0-0

En kamp som er beskrivende for mye av Vålerengas sesong. Vi har veldig mye ball, men uten å få det helt store ut av det. Forøvrig virket det som at Tromsø har glemt å skru på undervarmen og hvis den var skrudd på, så var ene siden av banen betydelig bedre dekket enn den andre. Dette gjorde at ting tidvis så komisk ut, og at det sprutet opp snø veldig ofte.

La oss ta det mest positive først. Sesongen 2019 ender ikke med nedrykk eller kvalifiseringskamper. Dette poenget samt andre resultater gjorde at vi har nok poeng. Så dermed slipper vi også tanken på å reise til Mjøndalen i siste runde og trenge 3 poeng.

Det virker veldig som vi har forenklet mye av spillestilen vår i de siste kampene, og det var veldig tydelig i kveld. Mye mer spill går nå i lengderetningen fremfor å spille mye ball og vente på den ene gode åpningen. Vi har også flere gode innlegg i denne kampen, uten at vi blir direkte farlige likevel. Og når Matti ikke har marginer nok til å stokke beina på den største sjansen vår, så ender det 0-0 og ett poeng.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Blir ikke satt på de helt store sjansene. Redder frisparket som kunne blitt farlig. Må gjøre masse øvelser for å holde varmen.

Christian Dahle Borchgrevink – 6 – Nok en bra kamp fra unggutten. Har problemer med matta i ene omgangen, men det hadde alle på den siden av banen.

Pierre Kanstrup – 5 – Ikke veldig involvert, men rydder opp det som trengs. Fremstår heldigvis tryggere nå enn tidligere i høst.

Ivan Näsberg – 5 – Heller ikke han blir satt på de store utfordringene og han håndterer også det som kommer bra. Ut etter 75 minutter.

Sam Adekugbe – 4 – Har fått beskjed om å holde igjen noenganger fremover, men kommer til flere innlegg, som er mye bedre enn tidligere i sesongen. Dessverre er det for ofte for få Vålerenga spillere inne i boksen. Var negativ involvert i Tromsø største sjanse, men tror banen må ta litt av skylda også.

Mohammed Abu – 5 – Vil mye og prøvde seg også med ett skudd, uten at jeg holdt pusten for scoring. Virker også mye bedre av at vi spiller enklere og mer direkte.

Magnus Lekven – 4 – Kommer til to sjanser og burde fått mye mer ut av dem. For dårlig å ikke sette dem på mål. Dekker som vanlig farlige rom bakover og gjør en god jobb med det.

Felix Horn Myhre – 5 – Kommer inn for en langtidsskadet Shala. Og er ofte med offensivt, skaffer et frispark i farlig posisjon.

Deyver Vega – 6 – God i den omgangen han spiller på “den gode siden” av banen. Blir dessverre for svak i avgjørende posisjoner. Kunne fått målgivende om Matti hadde stokket beina. Ut etter 86 minutter.

Aron Dønnum – 6 BB – Også han sleit med matta i den ene omgangen. Men var hakket bedre enn Vega og får BB. Serverte Lekven en god ball som burde vært satt på mål. Vanskelig å få til de vanlige driblingene når gresset er så glatt som i dag.

Matthias Vilhjalmsson – 5 – Løper mye og kjemper som alltid. Kan ikke forstå hvorfor vi ikke prøver å gi han en spissmakker. Med litt mer marginer kunne han ha blitt matchvinner i dag. Men ballen kommer fort på beina og spretter av leggen hans.

INNBYTTERE

Johan Lærdre Bjørdal – Inn for Ivan etter 75 minutter. Trodde ikke han skulle kunne spille fotball på en stund etter smellen i hodet sist. Så heller ikke ut som Deila var veldig glad over å måtte sette han inn. For kort tid for vurdering.

Ousmane Camara – Inn etter 86 minutter. På den korte tiden så det ikke ut som han trivdes spesielt godt i kulda. For kort tid for vurdering.

Mohammed Fellah – Inn etter 93 minutter. For kort tid til vurdering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *