Cupfinalehelg

“Endelig er tia her, med cupfinaler og alt det der, åja – cup er cup”.
Denne helgen er det cupfinaler for damelaget, Jenter 19 og Gutter 16. Søndag spilles herrelaget siste hjemmekamp for sesongen. Vålerenga fotball spiller kamper fredag, lørdag og søndag. Ferdig planlagt helg der altså.

Gutter 16
Helgen sparkes igang med NM Finale for Gutter 16. Vålerenga skal spille mot Viking 16.00 i gymsalen på Fornebu. Laget kom på andre plass i nasjonal serie, bak finalemotstander Viking. Treneren til gutta sier at de er glade for å møte Viking, fordi de ønsker å møte og vinne over de som har vært best i år. Her er det bare å gå ut med full innsats og sette sjansene som kommer.

Jenter 19
Fredagens andre kamp er Rekruttjentene mot Klepp 19.30, fortsatt i gymsalen. Klepp har vært i fire cupfinaler og vunnet alle. Men rekruttjentene er et meget godt lag, som har slått bra i fra seg før. Senest i sommer, da de var Eliteturneringa i Norway Cup.

Vålerenga Damer
Lørdag 16.00 møter damene laget som bytter navn hele tiden, men som for tiden heter LSK Kvinner. Laget som ikke gidder å ha en yngres avdeling, men heller henter spillere fra alle andres talentarbeid. Laget eier heller ikke rettighetene til eget navn, men leaser det av LSK.
I cupsammenheng er Vålerenga ubeseiret mot LSK kvinner. Den ene gangen vi har møtt dem var i semifinalen i 2017. Det året spilte vi cupfinale mot Avaldsnes og tapte dessverre. Damene har i år et betydelig sterkere lag, anført av vår kaptein Sherida Spitse, som i 2014, 2015 og 2016 ble Norgesmester for lørdagens motstander.

Vålerenga Fotball
Helgen avsluttes på Intility søndag, kampstart 18.00 mot Molde. Laget som gjør alt de kan for å være de mest usympatiske i hele Norge. På tross av alle sakene rundt rettssak, nakenvisitering av fans og sensur av bannere, klarte Erling Moe påstå at Molde blir hatet av helt andre grunner. Nemlig at de er fra et lite sted og at de vinner kamper. Fordi det har jo selvfølgelig ingenting med at de lot en voldtekts anmeldt spiller være visekaptein. Og at da ting begynte å bli litt hett rundt han slapp han gratis til en klubb i Russland.

Spilleren er i disse dager i Saudi Arabia, hvor han påstår at han ikke er korrekt innkalt til ankesaken og derfor ikke har møtt opp. Hvis noen var i tvil hva Russland og Saudi Arabia har tilfelles, så er en viktig faktor her: De har ikke utleveringsavtale med Norge.

Så til kampen, Molde er seriemestere og vi er ute av nedrykksstriden. Altså har begge lag æren å spille for, ettersom Molde er et lag uten ære så bør vi ta dem. Det kan fort være at Molde fordeler litt spilletid på yngre krefter eller spillere som har fått lite av det i år. Eller at de etablerte føler der har lite å spille for og ikke vil risikere for mye. De har ingenting å tape på det, da de heller ikke kan bli beskyldt for å legge seg. Legge seg rundt Moldespillere skal man visstnok være forsiktig med, så være spillere bør være skrudd på. På Molde spiller det også flere spillere som kom fra LSK, forvent at de går ut med dødsforakt og alt å spille for. Møt opp og syng deg hes!

Vålerenga kjører rabatterte priser på kampen, altså neste års nedsatte priser på enkeltbilletter. Les mer her.
Barnelag kommer inn gratis på kampen, også søsken osv… Voksne betaler kun en hundrings. Les mer her.

Sesongkort 2020
Sesongkortsalget starter 3 desember. Og etter en høst der det kan ha vært litt tøft å motivere seg for kamper, og en sesong der mange mener mye om spillere, ledere, trenere og spillestil, er det heller ikke så selvfølgelig at man skal fornye/kjøpe sesongkort. Det har Vålerenga gjort noe med. De har kommet ut med prisene for neste sesong. Og prisen går ned. Les mer her, og kjøp sesongkort. Gutta trenger støtten også neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *