Vålerenga – Molde 2-4: Trist at vi ikke er bedre

Det er ikke så skuffende å tape 2-4 for Molde. Og det er skuffende i seg selv.

Det virket å være ett konsensus rundt meg:

“Jaja, vi spilte jo bra egentlig”
“Det er ikke Molde vi skal slå i denna serien”
“Scora jo to mål da”

Det verste er jo at de har rett. Men det burde ikke være sånn. Etter å gå fra en kamp hvor Molde setter 1-1 etter en filming i forkant som setter ut Juarez, og 1-2 som oser offside, og hvor spillerne deres er maksimalt atale mot tribunen etter scoringene så burde man egentlig være forbanna.

Det triste er at vi er ikke bedre. Og det ansvaret ligger på sportslig ledelse.

Jeg kan si mye om Molde, og mye er sagt. Men at spillerne deres reagerer på den måten utfra det som ropes fra tribunen, det er ganske rart. Hadde jeg vært dem ville jeg bare latet som jeg ikke hørte det. Jeg lurer på om de rett og slett bare tror det er noe folk har funnet på, eller at de tror dette er innafor rammene av vanlig tribunebanter.

Det er også ganske rart å se på Ohi Omoijuanfo, som bare har bestemt seg for å legge Vålerenga for hat uten at noen har sagt et vondt ord om han herifra. Merkelig. Det kan hende han er smittet av den tynnhuda småbymentaliteten de har der oppe. Ellers så kanskje han fikk det allerede på Lillestrøm, hva vet jeg. Synd, for jeg kunne virkelig tenke meg å se han spille for Vålerenga.

Ellers:

Det er vanskelig å kritisere et laguttak når man ikke vet hvem som er skada, og i motsetning til mange Vålerenga-fans som ser ut til å tro at de har nærmest KRAV på å få vite alt om helsetilstanden til spillerne til envher tid, så aksepterer jeg at de holder korta tett til brystet.

Borchgrevink var ikke i troppen i dag, hvis han hadde vært tilgjengelig tar jeg det for gitt at han hadde startet. Det er en mann for fremtiden, og burde være høyrebacken vi satser på neste sesong.

Ellers er det synd vi ikke fikk se Brede Sandmoen, men det er mulig dette ikke var helt rett kamp for han.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – Kan ikke lastes for målene. Står vel en grei kamp, er ikke veldig kult når man blir så til de grader hengt ut av forsvaret.

Efrain Juarez – 2 – Synes ikke han imponerer særlig. Stopper opp fordi han mener Molde-spilleren filmer før 1-1 og kommer så på etterskudd for å blokkere innlegget. Også etterskudd på 1-2. Skuffet også offensivt i år, trodde vi hadde en rutinert allrounder, men misser jo med selv de enkleste kortpasninger på overlapp også i dag. Sikkert en hyggelig fyr, men bør ut etter sesongen.

Pierre Kanstrup – 4 – Vanskelig å rate midtstopperne etter denne kampen, det virker som de aller meste som går skeis skjer fra sidene. Header unna mye. Synes Kanstrup har bedret seg veldig. Ser ut som en Lædre Bjørdal-type.

Ivan Näsberg – 5 – Samme som over før han må ut etter 42 pga skade.

Sam Adekugbe – 3 – Blir regelrett driblet på rompa på 2-3. Skjønner ikke hvorfor han havner inne i midten av boksen uansett, med en totalt umarkert moldenser ute på venstresiden, men har ikke sett hele sekvensen noe sted. Savner gode innlegg fremover, som skal være hans styrke.

Mohammed Abu – 4 – Har noen grove feilpasninger i dag, men bryter også fint flere ganger og setter i gang angrep. Blanda drops.

Magnus Lekven – 4 – Vi blir overspilt ganske ofte, men jeg vet ikke om det er det eller en smell som gjør at han må ut etter 64.

Felix Horn Myhre– 5 – Spiller 90 minutter, og klarer seg greit. Blir mye løping og kjemping. God læring.

Deyver Vega – 6 – Fremdragende førsteomgang. Mange lekre detaljer og fine pasninger. Assist på 2-2 fra corner. Ut etter 64 for å gi plass til Dønnum. Den plassen vi er best beslått på?

Bård Finne – 6 BB – Er veldig nær på å gi oss en pangstart etter ett minutt. Spiller som Vega en fremdragende førsteomgang, og blir belønnet med scoring. Blir litt tyngre utover i andre, men han er farlig hele veien.

Mayron George – 5 – Markedsverdi på 25 millioner sa dem. I dag blir han spilt fri men sparker ballen for langt foran seg, og klarer ikke stokke beina på to tap-ins fordi han ikke er orientert i forkant. Burde hatt minst to mål til. Fin heading, dog. Skuffende opphold. La Sander Werni starte i Mjøndalen. Takk og farvel.

INNBYTTERE

Johan Lærdre Bjørdal – 5 – Inn for Ivan etter 42 minutter. Måtte vel også inn for en skadet Ivan sist. Gir alt i duellene. Håper på en bra, skadefri sesong for han til neste år.

Aron Dønnum – 5 – Inn etter 64 minutter. Lurer på om det er Dønnum som blir slått i lufta av Hussain på 4-2. Er med greit offensivt, men klarer ikke snu kampen.

Mohammed Fellah – 5 – Inn etter 64 også. Veldig positivt innhopp, er nær å få seg en assist eller to. Gutten ser fortsatt ut som en fotballspiller.

4 kommentars på “Vålerenga – Molde 2-4: Trist at vi ikke er bedre

 • 25. november 2019 i 07:38
  Permalink

  Hvem skal trene oss i 2020? Det er det store spørsmålet. En tiendeplass er definitivt ikke topp fire. Deila har feila og nok er nok, for dette har ikke klubben råd til å fortsette med. Tomme tribuner og apati er etterhvert blitt synonymt med Intility arena. Det er blitt så ille at til og med jeg heller foretrekker en type som Kjetil Rekdal som klubbens trener, selv med hans nylige alt annet enn gode historikk. Det kan jo hende han har forandra seg litt han også, man lærer tross alt så lenge man lever. Vi trenger en synlig og hørbar slugger som også media er interessert i. Vi trenger optimisme og engasjement og vi trenger det fort som faen. Gå-fotball kommer man ikke langt med. Og hva med tidenes dårligste speider, Lars Tjernås? Hva har han egentlig fått til? Something`s rotten in the state of Vålerenga. Det må bli oppvask, oppvask og atter oppvask. Kan noen være så snille å gi meg mitt kjære Vålerenga tilbake?Regimet må gå!

  Svar
 • 25. november 2019 i 11:07
  Permalink

  Helt enig. Spillerlogistikken har vært forbausende elendig. Lars Tjernås har gått under radaren, men hovedansvaret er Deilas. Satset ikke på Strømberg som nå er tippeligaens kanskje beste keeper. Isteden har han kjøpt en uendelig rekke av middelmådige spillere istedenfor å satse på de unge og lovende fra egne rekker. Argumentet om at Deila må få tid og bygge stein på stein er nå lagt død. Se hva trenerskifte har betydd for Stabekk på få måneder. Kriteriene for ny trener må legges nå! Men ikke av Trøym eller Tjærnås.

  Svar
  • 25. november 2019 i 23:41
   Permalink

   Vi har trener i sesongen 2020, enten vi liker det eller ikke. VI MÅ ha en NY SPISS som garanterer 15+ ila en sesong. La de innlånte og kontraktløse GÅ! Fylle på med aktuelle fra VIF 2. Tollås er tibake i 2020. I tillegg bygge rundt Abu, Borchgrevink, Dønnum, Finne, Klaeson, Shala og Vega då yar VIF medalje i 2020. ÆRE VÆRE

   Svar
 • 25. november 2019 i 23:43
  Permalink

  Vi har trener i sesongen 2020, enten vi liker det eller ikke. VI MÅ ha en NY SPISS som garanterer 15+ ila en sesong. La de innlånte og kontraktløse GÅ! Fylle på med aktuelle fra VIF 2. Tollås er tibake i 2020. I tillegg bygge rundt Abu, Borchgrevink, Dønnum, Finne, Klaeson, Shala og Vega da tar VIF medalje i 2020. ÆRE VÆRE

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *