Mjøndalen – Vålerenga 1-0: Takk for i år..

Vålerenga før sommerferien: 7-3-4
Vålerenga etter sommerferien: 1-7-8

Dette har vært en av de mest katastrofale høstsesongene i manns minne. Det har sikkert mange årsaker, skader noe av det, men det kan umulig være alt. Her har noe gått alvorlig galt. Vi hadde en lignende sprekk i fjor, men ikke like ille. I 2017 var det også kokkos etter sommerferien, bortsett fra tre strake kamper hvor vi plutselig hadde 15-2 i målforskjell mot Viking, Aalesund og Haugesund. Før det gikk i dass igjen.

Hvorfor det går sånn er det ingen som veit. Ikke trenerne heller, for det har de blitt spurt om å medlemsmøter osv. Ingen veit. Det lover ikke bra. Kanskje vi må operere inn en slags tracker på spillerne, for gud veit hva de tar seg til. Det har blitt gradvis verre etter sommeren i 2017, 2018 og 2019.

Men en full evaluering av sesongen får komme senere. Vi bare konkluderer med at vi nok en gang avslutter en sesong uten stil. I 2017 tok Stegel et gult kort i nest siste runde, dro til Drammen og poserte med Godset-drakt, og resten av gjengen dro til Sogndal og ble rundspilt tross de sterkeste oppfordringer fra supporterne. I 2018 avslutta vi med en sløv 2-1 over Ranheim.

I år var det klart for årets klinkeste H i Mjøndalen. I første omgang var vi vel ikke i nærheten av mål, og Mjøndalen burde scora flere. Særlig den gigantsjansen rett etter start hvor de setter ballen i stolpa før han bariastaen de hadde på topp klarte å sette den utenfor fra tre meters hold. Best å holde seg til kaffemekking heretter, Mr Manbun.

Uansett trengte de ikke bekymre seg. Vi var ingen trussel men mot slutten så de faktisk ut til å få litt nerver, og da kom vi til flere sjanser. Men det var for lite for seint, og 2019-sesongen ebbet ut i vinterkulda. Vill glede for hjemmelaget, likegyldighet for oss. Som vanlig.

Litt vanskelig å vurdere en spillerbørs der laget er mer eller mindre mentalt ferdig for sesongen, men here goes:

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 BB – Ganske god kamp. Gjør flere viktige redninger, og er bra i feltarbeidet. Kan ikke lastes for scoringen.

Christian Borchgrevink – 3 – Litt vanskelig å gi karakter. Viser styrke og mentalitet, men bidrar ikke så mye fremover. Markerte Gauseth på defensiv dødball og klarte seg greit. Uansett den vi skal satse på i framtida, med Nouri som en rutinert back-up.

Pierre Kanstrup – 4 – Duellsterk igjen, ligner ganske mye på Lædre Bjørdal. Har spilt seg opp ettersom han har fått tid med laget. Tror han egentlig er en ganske descent spiller, men det spørs om vi har plass til han i troppen når Nation er frisk igjen.

Johan Lædre Bjørdal – 4 – Nok en gang, stor og sterk. Rydder opp mye i feltet sammen med Kanstrup. De to var viktige mot dødballene til Mjøndalen.

Sam Adekugbe – 4 – Spiller en ganske descent kamp, jobber bra defensivt, kliner til i duellene og tar telling flere ganger. Slår noen brukbare innlegg.

Felix Horn Myhre – 3 – Fin erfaring for han å starte på midten i dag, men blir mye løpende imellom.

Magnus Lekven – 2 – Skal være en ledertype, men jeg ser det ikke rett og slett. Jeg er åpen for at han blir brukt i en rolle han egentlig ikke skal ha, men da er spørsmålet, hvorfor? Ut 75.

Ousmane Camara – 3 – Spiller 66 minutter, uten å få til noe særlig. Uansett viktig å gi han spilletid.

Deyver Vega – 3 – Var fremdragende sist, ikke det nå. Ut 78.

Aron Dønnum – 5  Viser nok en gang at han VIL. Jobber bra, prøver å skape noe, og får gult kort i siste øyeblikk av kampen fordi han VIL score, noe han også nesten gjorde. Tenk om alle hadde hatt hans mentalitet.

Bård Finne – 3 – Spiller spiss, men får vel ikke til allverden. Kanskje ikke så lett når den eneste som virkelig står på rundt deg er Dønnum?

INNBYTTERE

Mayron George – 2 – Inn 66. Nok et slapt innhopp. Hadde han ballen noen gang? Var bra mot Stabæk i debuten på Nadderud, etter det virker det som han har mista interessen. Takk og farvel.

Odin Thiago Holm – Fort kort tid – Inn til debut etter 75 i en alder av 16 år. Så trygg og rolig ut på sentral midt.

Mohammed Fellah – Fort kort tid – Inn etter 78. Gjør en grei innsats i kulda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *