Litt småsnacks

Det ble med en sesong i Vålerenga. Foto: Grydis.no

En Vålerenga-spiller er kåret til årets spiller, en annen takker av etter kun en sesong i kongeblå. Rekruttenes motstandere er klare, og et norsk fotballprosjekt trenger litt penger:

Sherida Spitse er kåret til årets spiller i Toppserien 2019. Ikke akkurat overraskende. Vi er ganske heldige som har klart å få, og beholde, en spiller av det formatet i klubben. Hun dominerer midtbanen i stort sett alle kamper hun spiller, og internasjonalt har hun 175 landskamper og EM-gull. Hun har kontrakt ut 2021.


Efrain Juarez meldes å ikke få fornyet kontrakt med Vålerenga. Kanskje ikke så rart, egentlig. Det var store forventninger til han før sesongen, selv om en del onde tunger økset han før han rakk å gå igjennom passkontrollen på Gardermoen. Jeg mener at en spiller med rundt 100 kamper i MLS og LigaMX bør holde nok nivå for å spille i Eliteserien, og var positivt innstilt. Spesielt med tanke på at det var rutine vi trengte å tilføre sammenlignet med året før. Men, det skulle vise seg at han ikke fikk det helt til. Han spilte noen bra kamper innimellom, i alle fall defensivt, men jeg synes også han hadde en god del plasseringsfeil, og fremover var han som en bremsekloss sammenlignet med Adekugbe.

I følge Soyfutbol så skal han begynne på UEFA Pro trenerkurs i regi av NFF. Eller så har han begynt. Spansken til redaksjonen her er ikke så skarp.


Oppsettet i Vålerenga 2s avdeling i Postnord-Ligaen er kommet allerede. Og det blir en del flyreiser på rekruttene neste sesong. Vålerenga 2 er i avdeling 1 som består av:

Vålerenga 2
Alta
Senja
Tromsdalen
Fløya
Eidsvold Turn
Moss
Fredrikstad
Kvik Halden
Hødd
Brattvåg
Kjelsås
Skeid
Florø

Det er jo gøy å være i samme avdeling som Skeid og Kjelsås. I tillegg kan det bli artige matcher mot spesielt Moss og Fredrikstad, og også en grei bortetur til Kvik Halden.


Over til noe helt annet: Karanba er et fabelaktig norsk fotballprosjekt i Rio de Janeiro, hvor de hjelper barn og unge med utdannelse og fotball. Noen av de blir fotballspillere, mange av de får seg en utdannelse og normale jobber. Nå samler de inn penger til skolemat for neste år, så hvorfor ikke gi dem en slant? Sjekk ut spleis.no/karanba

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *