Årets spiller 2019: Chidera Ejuke

Foto: Grydis.no

Tallenes tale er klar.

Det er kanskje ingen bombe, men Chidera Ejuke Aperopets årets spiller i 2019. Det er han som har soleklart høyest snitt på spillerbørsen etter sesongen med 6 i snitt på 14 kamper. Kanskje ikke så rart da han dro halvveis i sesongen, og resten av gjengen sleit voldsomt i høst. Hans beste kamper var serieåpninga mot Mjøndalen og 6-0 kampen mot Bodø/Glimt, hvor han spilte til 8 på børsen.

Chiddi har gjort sakene sine bra i Heerenveen etter han dro, og står med 6 mål og 2 assist på 17 kamper så langt.

Her hjemme, og et stykke bak Chiddi er det nesten dødt løp mellom Adam Larsen Kwarasey (5,1), Herolind Shala (5,1), Kristoffer Klaesson (5,0) og Aron Dønnum (5,0). Shala edger den da foran Adam siden han har spilt 21 kamper med karakter mot 18 for Adam.

Det er kun Magnus Lekven som har spilt alle kampene i år, 30 kamper fra start. Til snittkarakter 4,5, med andre ord skuffende totalt sett, noe sesongen har vært for alle.

Videre har vi Bård Finne med 29 kamper og Matti med 28 kamper, enten fra start eller med såpass langt innhopp at det blir karakter.

Det er fire kamper som stikker seg ut spesielt negativt børsmessig. De fæle tapene for Bodø/Glimt, Viking og Stabæk i høst. Verst var Viking (0-4) hvor laget fikk en snittkarakter på 0,9 (!!). Stabæk: 1,0 og Bodø 1,7 da egentlig bare hjulpet av 3’ere til Klaesson, Dønnum og Finne. 0-3 tapet for LSK hjemme i vårsesongen var også helt grusomt, men men snittet blir trukket opp av Chidera Ejuke, Ivan Näsberg og Felix Horn Myhre. Det var også en dommer totalt uten kontroll i den kampen hvor bøfla skulle hatt to røde kort før pause.

Årets beste kamp er ikke overraskende 6-0 seieren over Bodø/Glimt i sommer, da laget spilte til 7,3 i snitt. Serieåpninga mot Mjøndalen ga 6,8 i snitt mens borteseieren over Haugesund ga 6,5 i snitt. Mulig vi var litt mer happy etter den serieåpninga, av en eller annen grunn. Men så dominerte vi banespillet fullstendig, mens vi var mye mer effektive i Haugesund.

Kort sagt har det vært få høydepunkter i år. Det har vært mange frustrerende middelmådige kamper, avbrutt av noen få oppturer og noen helt jævlige skandaløst dårlige kamper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *