Ronny til New York?

Go West? Foto: VIF Media

Det er sillyseason i Norge – og USA. Pluss en del andre småsaker:

Dagens mest merkelige rykte dukket opp på Twitter. Will Forbes, MLS-fan og podcastvert melder av Ronny Deila er toppkandidaten til å ta over jobben etter Domenec Torrent:

Dette er merkelig av flere grunner. Først det åpenbare: Deila har ikke akkurat overprestert i jobben som Vålerenga-trener.

I tillegg er NYCFC en del av City Football Group, som eier mange fotballklubber verden over. Sånn sett skulle man kanskje tro man hentet mer spillere fra eget system eller som andre klubber kjenner til.

Men (og dette er et stort men): Ronny Deila har jo et forhold til Manchester City, etter å ha lånt spillere derifra både i Godset, Celtic og Enga, og har vært på besøk der en del. City er selve kronjuvelen i City Football Group.

En del Vålerenga-fans ville kanskje mene at å få en overgangssum for Ronny hadde vært god butikk. Men jeg ville ikke holdt pusten, akkurat.

Spillere ut

Vålerenga har lagt ut en litt rar post på nettsidene sine, hvor de forteller om fire spillere ut: Efrain Juarez, Mayron George, Pierre Kanstrup og Mohammed Fellah. De tre første ingen bombe kanskje, Fellah synes jeg faktisk så positiv ut de gangene han spilte. Kunne vært gøy å hatt han på Vålerenga 2 i år, men han passer kanskje bedre i Obos. Kunne jo vært fint å sett han senke LSK som Grorud eller KFUM-spiller.

Men hva som er poenget med posten videre vet jeg ikke, de bare oppsummerer stallen, som er på 29 mann, også forteller om regler for B-liste fra rekruttlaget og når seriestart er. Såeh. Dett var dett eller?

Det er en sak som egentlig ikke har noe kontekst og som kan tolkes dithen at stallen nå er komplett før seriestart. Merkelig mediestrategi. Eller kanskje mangel på sådan. Overgangsvinduet åpner forøvrig 9. januar.

Det kan jo være interessant å se hva som skjer med gutta på lån. Jeg tenker at Fitim Azemi bør få fortsette som backup på spissplass i det minste.

Felipe Carvalho skal etter planen tilbake til Norge, etter at Nacional valgte å ikke kjøpe han. Så får vi se hva som skjer etter det.

Samuel Kari Fridjonsson kommer tilbake som cupmester fra Viking, en fyr som visstnok ikke går godt overens med Deila, og som antagelig hadde en veldig bra opplevelse i Viking i fjor. Jeg vet i alle fall at jeg ikke gidder å se han labbe fornærma rundt på Intility med VIF 2 en sesong til.

Peter Godly Michael og Sakarias Opsahl er henholdsvis 21 og 20 år. Michael har slitt med skader i lang tid, men fikk noe spilletid hos Skeid i fjor, uten at han bøtta inn mål. Opsahl spilte 12 kamper for Ull/Kisa og tre kamper for reservelaget der oppe i høst. Skal bli spennende å se han i treningskampene.

Videre har Brage Skaret og Brede Sandmoen blitt tatt opp og gitt proffkontrakt med A-laget. Det er flott!

Annonser

Som noen sikkert legger merke til har vi begynt å kjøre noen annonser på Aperopet. Det er litt i testfasen, men tanken er å få inn litt spenn til å betale utgifter etc. Det føltes litt masete på mobil, men ryddig på PC, så får vi se hva vi får gjort med det videre. Mye av det går på autopilot fra Google. Og ikke klag til oss om du får reklame for noe snusk, det er nemlig personlig skreddersydd fra Google :)

5 kommentars på “Ronny til New York?

 • 3. januar 2020 i 19:38
  Permalink

  … så da får vi alle huske å klikke på alle annonser!

  Svar
  • 4. januar 2020 i 01:06
   Permalink

   Hehe, helst ikke mer enn normalt egentlig, Google avslører hvis folk klikker unormalt mye på annonser også blokkerer dem oss. :D

   Svar
 • 3. januar 2020 i 22:21
  Permalink

  A laget kommer å tynnes ut. 29 mann er for mange. Fitim og Samuel Kari bør selges. Vi trenger en spiss som putter inn minst 15 i løpet av en sesong. Abu og Lekven er for like på midtbane. Det er greit å satse på ungdommer, men vi kan ikke være naive. Vi trenger klasse spillere, særlig på midtbane for å heve oss. Vi kan ikke dumme oss som i fjor. Ingen trodde At Chiddi var så viktig, for vi mistet ham. Med en skadefri Nation i forsvare er fristed til å satse på 3-5-3 formasjon.

  Svar
  • 3. januar 2020 i 22:28
   Permalink

   Nå skriver jo Schou at Carvalho returnerer, og det er jo veldig positivt. Han har vel ikke mistet formen der han er.

   Svar
 • 4. januar 2020 i 13:26
  Permalink

  La oss være realistiske. Økonomien og handlingsrommet er svært, svært begrenset. Trøim har som kjent egne økonomiske problemer og vi må utnytte den spillertroppen vi har i dag. Den beste løsningen på dette er å bytte trener og dermed revitalisere engasjementet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *