Toppserien 2020

Foto: Grydis.no

Slik spilles Toppserien 2020. Slik er overskriften på siste nytt fra damenes sider. Og for et makkverk av et oppsett dette er. Her virker det som man har leid inn konsulenter fra nederste hylle og hørt på hva de har liret av seg i i fylla. Hva de har hatt i glassene vites ikke, men det var sterkt og det var mye. Følelsen av at det er samme konsulenter som fant på Nations League er veldig tilstede.

La oss sette premissene. Toppserien er til 2020 slanket ned til 10 lag. Det samme har 1. Divisjon blitt. Helt ok. Færre klubber sloss om talentene og forhåpentligvis enda bedre kvalitet på lagene og kampene.

10 lag, dobbel serie. 18 kamper, pluss cupkamper. Så langt liker jeg det.
Etter 18 seriekamper skulle man da kåret en seriemester og gitt ut medaljer til de to neste på lista. Neida. De 18 kampene er nå blitt redusert til “Grunnspillet”. Etter de kampene deler man Toppserien og 1. Divisjon inn i 3 grupper.

  • Topp 4
  • Toppserien
  • 1. Divisjon

Lagene fordeles slik:

  • Toppserien Topp 4: 1-4. plass i Toppserien. Totalt fire lag.
  • Toppserien: 5-10. plass i Toppserien + 1-2. plass i førstedivisjonen. Totalt åtte lag.
  • 1. divisjon: 3-10. plass i 1. divisjon. Totalt åtte lag.

Topp 4
Her skal Vålerenga være, så enkelt er det. Når vi satser, så må vi stabilt ligge på minst Topp 4. (Hører du Trøim?).

Lagene som etter grunnspillet havner på Topp 4. Skal så kjempe om seriegullet. Tabellen nullstilles, men lagene får med seg følgende poeng inn i Topp 4 spillet.

  • Førsteplass: Seks poeng.
  • Andreplass: Fire poeng.
  • Tredjeplass: To poeng.
  • Fjerdeplass: Null poeng.

Altså har vinneren av grunnspillet kjempet 18 kamper for seks poeng og fjerdeplassen kjempet og fått null poeng. Så skal det spilles hjemme og borte, seks nye kamper for å avgjøre hvem som er seriemester. Alle lagene i Topp 4 er kvalifisert for Toppserien 2021. Vinneren er seriemester og skal spille Champions League. Dersom Norge har 2 plasser, så skal andreplassen spille en playoff om denne plassen. Nummer 3 får bronsemedaljer og nummer 4 blir nummer 4. Eventuelt kan de gjøre som Odd og fyre av fyrverkeri og greier.

Toppserien
Siden lagene har spilt i forskjellige divisjoner er det ingen bonuspoeng med inn i Toppserien etter grunnspillet. Her spilles det enkel serie av syv kamper, og det trekkes hvem som får hjemme og borte mot hvem. Alle lag er garantert 3 hjemmekamper.

Hvorfor syv kamper? Hadde det ikke vært mer riktig med åtte kamper og 4 hjemme og 4 borte?

Etter endt sluttspill er førsteplass til og med femteplass i denne sluttspillserien kvalifisert til Toppserien påfølgende sesong.

Sjetteplassen skal spille hjemme og borte mot førsteplassen i 1. divisjon. Vinneren spiller i Toppserien påfølgende sesong, taperen spiller i 1. divisjon. Syvende og åttendeplassen spiller i 1. divisjon påfølgende sesong.

Men så??
Vinneren av Toppserien skal i de årene Norge har to CL plasser spille playoff mot 2. plassen i Topp 4. Altså om man vet Norge har 2 plasser, så er det en soleklar fordel å havne på 5. plass i grunnspillet i forhold 4. plass. 4. plassen har mest sannsynlig ingen sjanse utover en mulig bronsemedalje. Så er spørsmålet vil du kjempe om bronse eller playoff kamp om Champions League plass?

Hvordan 1. Divisjon etter grunnspillet skal spilles kan du lese mer om hos klubben.

Men hvorfor?
Jeg klarer ikke ærlig å se hvorfor dette skal være en god løsning. Hvis antall kamper var greia, så kunne man jo ha beholdt 12 lag og spilt dobbelserie? Tror man at dette er det massene av Kvinnefotballfans ønsker?

Ingen: ……
Absolutt ingen: ……
NFF: La oss arrangere en serie som kun kjemper om plasseringer inn mot sluttspillet og la oss gi en merkelig gulerot til laget som vinner pulje 2 med playoff til Champions League.

Hvorfor NFF? Hvorfor? Hvem har etterspurt dette? Og hvem mener dette er en løsning? God natt NFF!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *