Medalje på rein flaks

Bilderesultater for stupid meme

Vålerenga slapp unna tidenes magaplask og sikret tredjeplassen med.. *sjekker notater* 1-5 tap for Grüner. Ellers: To hedersmenn forlater Vålerenga Fotball og lørdag 14. mars skjer det noe spesielt på Valle.

Lørdagsgodisen er servert:

Enkelte sier nå at det er “typisk Vålerenga” å svikte som det gjelder som mest. Det er selvsagt fullstendig historieløst. Bare husk seriefinalen mot Oilers på Jordal, eller utallige NM-kamper. Seriemesterskap som sikres. Selv fotballklubben har vunnet tre av tre cupfinaler nå (selv om det tar litt tid mellom hver gang).

Nei, det som er typisk Vålerenga er å tape når man minst venter det. Og særlig typisk Vålerenga hockey å skusle bort poeng til de som trenger det mest. Det er sånn gutta taper poeng og potensielle titler. For noen år siden regnet jeg ut at tap mot de tre siste lagene på tabellen kostet Enga et seriemesterskap i hockey.

Nå var det ingen titler på spill, men når du har lagt inn en massiv sluttspurt, vunnet på Lillehammer, slått Oilers og Storhamar hjemme, og erobret tredjeplassen med en serierunde igjen: Da fullfører du. Eller?

Problemet for Vålerenga er ikke at det sto mye på spill. Problemet var at motstanderen var Grüner. De er notoriske på å spille dårlig mot dårlige lag, men det jeg så mot Grüner tok kaka. Snakk om å bli hersa med og periodevis overkjørt. Av et lag som hadde kun fire seire. Det endte 5-1 i den pinligste forestillingen jeg har sett av Vålerenga Hockey på lang, lang tid.

Takk og pris tapte både Lillehammer og Frisk. Hadde de vunnet hadde Enga dumpa ned på femteplass, og skandalen hadde vært komplett.

Uansett, det ble Sparta i kvartfinalen, og Vålerenga har valgt å ikke informere om det på sine websider. Det hadde jo vært livsfarlig å selge noen billetter i disse virustider, så det er bra de er fremoverlente.

De har i det minste lagt ut dette på twitter:

Ikke klokkeslett, men det kan være fordi man ikke vet om det er TV-kamp eller noe slikt. Den som lever får se.


Ellers tar vi med noen nyheter fra Vålerenga Fotball:

Thomas Hasselgren har fått jobb som “Akademichefsutvecklare” i svensk fotball. Det er et enormt tap for Vålerenga. Hasselgren, med bakgrunn fra Brommapojkarna som er en av sveriges talentfabrikker, har bygget opp noe som etter sigende er veldig bra hos oss.

Nå er det avgjørende for Vålerenga Fotball at man får inn noen som kan ta over den jobben og fortsette utviklingen. Jeg er livredd for at dette bare skal forfalle fordi ingen tar i det nå.

En annen som reiser til Sverige ser ut til å være Erik Israelsson, selv om det ikke er bekreftet at Vålerenga pr nå. Han skal hjem til moderklubben og hjembyen Kalmar. Israelsson må være en av de rareste signeringene vi har gjort. Her har vi en fyr som etter alle solemerker hadde det som skulle til for å spille i Vålerenga, men han ble bare ikke brukt. Det minner nesten om noe fra Italia eller Tyskland hvor en sportsdirektør har kjøpt en spiller treneren ikke vil ha.

Erik var dog kjempeprofesjonell. Han spilte på Vålerenga 2, klaga aldri utad, og gjorde alltid en proff jobb. Jeg kan ikke huske å ha sett han spille en virkelig dårlig kamp. Vi får vel nesten aldri vite hva som foregikk her, men bare ønske Erik lykke til videre.


Til slutt minner vi om tidenes Vålerenga-utstilling på Vålerenga Stadion lørdag 14. mars fra kl 12-15. Følgende er sakset rett fra Facebook:

Se tidenes største draktutstilling og Tippen Johansens klenodier. Livekonsert med Brakkebandet.

Møt dine gamle helter! VIF HISTORIE samler ca. 20 av toppseriespillerne fra ulike perioder i historien. Se gjestelista nederst. Sett av lørdag 14. mars på Intility Arena kl 12.00 -15.00.

VIF HISTORIE slår på stortromma og inviterer til sitt aller første arrangement, helt gratis på 0-plan til venstre for hovedinngangen. Bakgrunnen er at VIF HISTORIE, som ble opprettet i fjor, flytter inn på Intility Arena. I tillegg overtar VIF HISTORIE nå alt VIF-relatert materiale som er samlet av Vålerenga Historielag siden 1990-tallet. Vi hyller også supportere og tidligere spillere som har gitt oss unike drakter og andre godbiter.

UTSTILLING

Vi viser tidenes største fotballdraktutstilling og den nylig mottatte Tippen-samlingen som er gitt av Henry “Tippen” Johansens barnebarn. Tippen er Vålerengas største legende med sin OL-bronse i 1936, 48 landskamper for klubben og 20 sesonger på A-laget. I tillegg kan dere ta en titt på den berømte “Lykkekrona” som Bjørn Arild Levernes scoret med under to cupfinaler, og ikke minst cupfinaleskoa til Erik Foss. Det blir også en forsmak på tidenes største hockeydraktutstilling til åpninga av Jordal Amfi. 10 drakter blir vist fram, bla. Shampos drakt. Utstillingen foregår delvis ute og inne.

LEVENDE HISTORIE

Vi vil ved hjelp av tidligere spillere levendegjøre fotballhistorien kronologisk. Det inkluderer intervju med ca 20 spillere fra ulike perioder. Samtidig blir det under intervjudelen fremvist drakter, bilder, samtlige serie- og NM-pokaler og andre klenodier fra periodene.På denne måten vil vi prøve å gjenskape høydepunktene i fotballens historie. Det hele vil bli bundet sammen av Jarle Teigøy med hjelp av Bjørn Arild Gjerdalen. Livekonsert med Brakkebandet som består av Håvard Lunde, Kjell Roar Kaasa, Espen Haug og Tore Krogstad.

NB! LEVENDE HISTORIE foregår på uteplan under tak (ta på nok klær).

PROGRAM

Med forbehold om endringer.

12.00. Åpning av utstillingen ved nylig avtroppet leder og nå nestleder i Vålerenga Fotball, Rune Hansen og nestleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim.

12.10. Offisiell overtakelse av VIF-historisk materiale fra Vålerenga Historielag ved leder Even Haugseth til VIF HISTORIE ved styrets representant Svein Østreng. VIFs stiftelsesprotokoll overleveres.

12.15. Presentasjon av Æresmedlemmer.

12.20. VIF HISTORIE – EN LEVENDE HISTORIE. Vålerenga Fotballs historie blir fortalt gjennom spillere fra ulike tidsperioder.Det hele begynner med Tippen Johansen hvor hans barnebarn offisielt overrekker sin samling til VIF HISTORIE og vi får høre om Tippens bragder.

Del 1: Perioden 1913- 1990.

Del 2: Brakkebandet, livekonsert.

Del 3: Perioden 1991 og fremover.Avslutning. Allsang “Vålerenga kjerke” med Einar Gelius som forsanger.Offentliggjøring av gave til alle oppmøtte.Muligheter for selfie og autografer.

14.45 Loddtrekning.

15.00 Utstilling stenger.Salg av lodd med fem premier. Kan utleveres ved trekning eller hentes i Sjappa senere. Blir offentliggjort på VIF HISTORIEs facebookside.

2 kommentars på “Medalje på rein flaks

 • 8. mars 2020 i 10:58
  Permalink

  Var hockey gutta negativt dopa i går eller var det korona?
  Takk og farvel til Erik Israelsson en profesjonell spiller til fingerspissen. Her har mange spillere å lære om hvordan man opptrer og oppfører seg!

  Svar
 • 8. mars 2020 i 12:01
  Permalink

  Man kan jo lure på om hockey-gutta ble betalt/tjente på å tape. Noe med odds-spill å gjøre?Svært spesielt å tape og med så store sifre mot det desiderte bunnlaget.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *