Seriestarten utsatt (igjen)

Foto: Hamar Kommune / Fotball.no

Ikke at det kom som noen som helst overraskelse, men seriestarten er nå utsatt til tidligst helgen 23 og 24 mai. Så spørs det om det lar seg gjøre å starte opp med fellestreninger og treningskamper tidsnok til at dette lar seg gjennomføre.

Akkurat nå ser det ikke veldig lyst ut på å få igang serien før sommerferien. På den andre siden er det ikke så mange som kommer til å ha råd til å ta sommerferie eller tørre å reise ut av landet. Eller kanskje vi rett og slett ikke får lov. Så kanskje vi kan spille seriespill sommeren igjennom?

Klarer vi å få spilt 30 seriekamper og cup på en forsvarlig måte?

Hvordan serien skal spilles er det flere som har meninger om. Løsningene som er nevnt er:

  • Spille serien som vanlig, seriestart i mai/juni.
  • Spille serien som vanlig, men droppe cupen, slik at flere datoer blir tilgjengelige.
  • Legge om seriespillet til høst/vårserie.
  • Droppe å spille fotball i 2020 og starte opp i 2021.

La oss se på fordeler og ulemper her.

Så vanlig seriespill som er mulig i 2020, serie og cup:
Fordelen med dette er at det er folk vant til. Og er det en ting nordmenn er gode på, så er det å like å ha ting slik de alltid har vært.

Ulempen med dette oppsettet er slitasje på troppen og mulige skader som følge av dette. 30 seriekamper + cupkamper vil gjøre at kampene kommer tett når man knapt har 6 måneder tilgjengelig. Noen lag skal også på et tidspunkt spille om europacup. Og det vil også være helger satt av til landslaget.

En ting som kan gjøres er da å droppe cupen. La Bøtta bli stående i bøttekottet til Harald og frigjøre noen datoer der. Slik jeg ser det er eneste ulempen at man ikke får en cupfinale. På en annen side, så slipper vi å ryke i tredje runde mot et eller annet døvt lag på bondelandet.

Hva så med høst/vår? Fordelene med det er litt usikkert. Men om vi velger å ha cupfinalen i mai/juni vil vinneren få spille kvalifisering til Europa med mer eller mindre samme mannskap. Samt at cupfinalehelg i mai/juni høres mye bedre ut enn i desember.

Men så er det sånn at i Norge så har vi vinter. Vi kan ikke sammenligne vinter nordover i Norge med vinter i København. Og dermed vil vi måtte ta en vinterpause på minst tre måneder, antagelig nærmere fire. Dette er sikkert bra for landslaget og europacup-lagene, men er det bra for supportere? Er det greit å gå på en lang pause midt i seriespillet, vil man klare å holde på interessen fra det vanlige publikumet? Og vil ikke en endring av spilleplanen kreve et flertall på tinget?

Eller skal vi bare vifte med det hvite flagget og si at serien 2020 går ikke. Vil vi da ha en klubb i 2021? Vil vi ha spillere? Det er ikke mange klubber som klarer en hel sesong uten inntekter. Personlig tror jeg ikke Vålerenga klarer det.

Fordelen må være at Lillestrøm ikke rykker opp. Det er ikke engang en mager trøst.

Aller først må vi komme oss igjennom denne dritten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *