Koronarama

Redaksjonen har sikret seg godt utvalg

Jepp, så var apokalypsen her. Som de gamle dimlingene vi er gjemmer vi oss innendørs og har isolert oss fullstendig fra omverden. Det eneste vi har er 70 bokser Spaghetti Ala Capri, en pall doruller, og ei hagle. Og dere da, kjære lesere. Alle vi er glade i er permittert, men på lørdag er det konsert – den kan du være med på hjemmefra!

Situasjonen er alvorlig, for noen livstruende. Da er ikke fotball så veldig viktig, men siden fotball er det viktigste av alle uviktige ting, så er det litt viktig allikevel.

For Vålerengas del vet vi ikke helt hvor truende det er. Hockey’n avsluttet sesongen med fadesen i Grünerhallen og snublet seg til seriebronse. Så ble lyset slukket. Ingen norgesmester blir kåret i år, og det er neppe særlig gunstig at klubben står uten inntekter i sluttspillet. Allikevel kunne det vært verre, vi kunne vært Storhamar som har glemt forrige økonomiske smell og påfølgende “ungdomssatsning”, og er nå i full gang med å bruke penger som fulle sjømenn igjen. De er visstnok i et stort økonomisk hull, og kan gå konkurs. Lørenskog vant 1. divisjon, og så sikkert for seg å gjøre god innsats i kvalserien, men den gang ei. Dere må bli i 1. divisjon en sesong til, og det er til pass for dere.

For Vålerenga Hockey sin del får vi håpe ting ikke er altfor prekært. Stallen og de fleste ansatte er vel permitterte. Vi får også håpe at Nye Jordal Amfi står klar til serieåpninga, selv om hele Norge nå står stille. Det er ganske spesielt å ferdes ute midt på dagen og få følelsen av full bypåske.

I fotballen er det permitteringer for omtrent alle. Nå også for A-stall herrer, minus fire spillere som tjener for lite for å få dagpenger. Noen mener det betyr at spillerne kan gå til andre klubber, men Vålerenga mener det ikke er tilfelle – at kontraktene er uoppsigelige. Så får vi se om det gjelder, og om det er noen sleipe agenter og/eller spillere og/eller klubber som prøver å benytte seg av krisen.

I Norge skal det bli interessant å se om noen tør å kødde med dette. Hvis det er noen blir det sikkert Molde. Så bare la det være klart med en gang:

Nåde den som utnytter dette nå. Vi er i en global krise.

Aperopet forutsetter at alle i Vålerenga som kan permitteres gjør det så langt det går. Det gjelder også høyt garsjerte daglige ledere, selv om vi selvsagt skjønner at en daglig leder må være der for å koste litt støv og sørge for at lyspærene virker og sånn. Og sikkert mer til.

Folk melder seg frivillig for å hjelpe eldre, folk bidrar på alle mulige måter, til og permitterte folk med helsefaglig bakgrunn melder seg til å jobbe i helsevesenet – som Brann-trener Lars Arne Nilsen – da skulle det bare mangle at resten av dere tar en for laget.


Det er stille tider, men allikevel skjer det noen bra ting:

Vålerenga-supporter og trubadur Ole Henrik Halvorsen, som har spilt på Øst ved flere anledninger, er som mange andre musikere avhengig av spillejobber for å overleve. Nå tyr han til internett.

Lørdag kl 21:00 kjører han show med band fra den stengte scenen Bahnhof Pauli i Hamburg live på stream.

Showet kan sees her: https://wildtouch.de/ og vil koste 5 euro, som betales med Paypal. Pengene går direkte til musikerne og teknikerne, som ikke har andre inntekter nå. Det har du råd til. Hva ellers skal du gjøre på lørdag?

Registrer deg på forhånd så går du ikke glipp av noe. Det sies at full kommunikasjon blir mulig, slik at det antagelig kan være muligheter til å få ønskelåter. Som for eksempel cupfinalelåta fra 97..

Èn kommentar på “Koronarama

  • 20. mars 2020 i 00:19
    Permalink

    Det ekke tvil, nå er’e kamp igjen!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *