Halse: Vil se Sahraoui herje fra tribuneplass

Andreas Halse er bystyrerepresentant i Oslo, han elsker Vålerenga og drømmer om å se Osame Sahraoui herje i Eliteserien 2020.

Skrevet av Frank Ove Hansen (frankovehansen@gmail.com)

Mye har vært sagt om viktigheten av fotball. Sitater fra både Pave Johannes II og Bill Shankly har vært flittig brukt opp gjennom årene, men det var før verdenssamfunnet ble lukket ned på grunn av koronaviruset.  Norges hovedstad er hardt rammet av viruset, og selv om hjemmekontor og køfrie veier var kos de første dagene, begynner lengselen etter å ha noe å bry seg om å tære på for selv den mest introverte av oss.

Den borgerlige regjeringa setter standarden for landet, men i Oslo er det bystyret som har ansvaret. Andreas Halse (Ap) forklarer litt hvordan dette fungerer.

– Oslo kommune har et selvstendig ansvar og myndighet etter smittevernloven. Så vi har egne eksperter som gir grunnlag for kommunens avgjørelser. De jobber selvfølgelig tett sammen med den statlige ekspertisen. Det er vanskelig å si hvor mye som bestemmes hvor, det er heldigvis et godt samarbeid, sier han til Aperopet.

Gradvis åpning

Etter noen tøffe uker med full nedstenging begynner imidlertid samfunnet å åpne seg opp igjen. Smittetallene går ned over hele landet, og også i Oslo. De økonomiske konsekvensene har vært store, og flere mener at man bør legge mer vekt på hensynet til både økonomien og folks generelle helse. Halse mener det ikke er så enkelt som mange vil ha det til.

 – Hensynet som veier klart tyngst er hensynet til at ikke smitten skal blomstre opp igjen. Så er det ikke så enkelt som at det er en avveining mellom helse og økonomi. Historien har en rekke eksempler på at en verdensomspennende epidemi med stor smittefare også har store økonomiske konsekvenser. Hvis vi ikke hadde gjort noe, ville vi også merka det på lommeboka. Uansett, når vi har kontroll så starter også en gradvis åpning av samfunnet.

Om hva som bør åpnes først vurderes etter hvor praktisk det lar seg gjennomføre.

– Det er det ikke noen fasit på. Det handler ikke bare om hva som er samfunnskritisk, men hva som er praktisk. Hvis man klarer å håndtere aktiviteten på en måte som gjør at smittefaren holdes lav, så er det lettere å åpne opp. Så selv om jeg syns fotball er ganske mye viktigere enn korps, så spiller ikke det så stor rolle. 

Vil se Sahraoui herje

Så er vi tilbake til sitater fra kjente personer om fotballenes betydning. VM-vinner med Argentina i 1986, Jorge Valdano, sa «fotball er en unnskyldning for å glede seg over noe». Er det viktig for folkehelsa å ha noe å glede seg over i disse tider?

– Ja, herregud. Selv om jeg er i tvil om at det alltid er sunt for helsa å se på Vålerenga!

Andreas Halse er en som er fast inventar på Intility Arena når Vålerenga spiller. Om sola skinner eller om regnet fosser ned, er han én av mange trofaste tribuneslitere. Men tror han at han får sett Vålerenga fra tribuneplass denne sesongen?

– Jeg har lyst til å svare ja, for jeg tror jo det, men når politikere svarer på sånt blir det ofte «du sa jo det» en gang i ettertida. Så det offisielle svaret er: Håper det! Jeg har veldig lyst til å se Sahraoui herje i eliteserien!

Og legger til:

– Dette er jo ofte den beste delen av sesongen. Optimismen råder, man gleder seg til å se de nye talentene, treffer gamle kjente på tribunen man ikke har sett på en stund, og tapene er ikke så farlige siden det er så mange kamper igjen. Klart jeg savner det. I tillegg har fotballen fått en ekstra dimensjon nå, sønnene mine har begynt å bli virkelig fotballnerder. Jeg hadde gleda meg til å ta dem med på kamper i år. Heldigvis har jeg hjemmekontor så vi rekker å prate masse om fotball i løpet av dagen.

Så et litt humoristisk spørsmål til slutt: Hvis du kunne fjerna koronaviruset ved å ofre et fotballag, hvilket ville du valgt, og hvorfor akkurat Lillestrøm?

– Gutta mine på fem og sju fikk PS4 til jul. Gleden de viste første gang de samarbeide om å slå LSK var verdt alle penga alene!

Saken er skrevet av Frank Ove Hansen som var med å grunnlegge Aperopet i sin tid. Han gikk så over til jobb i Vålerenga Fotball Elite, men på grunn av nedskjæringer ble han ikke med klubben videre i 2020. Som arbeidssøker i disse koronatider er han ute etter en ny jobb. Kan du hjelpe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *