Rosenborg – Vålerenga 1-1: Ett poeng vunnet eller to poeng tapt?

Kampen starter med en kjempe sjanse av Finne etter kun 30 sekunder spilt. En Finne i litt mer medgang hadde fått avgårde ett langt farligere skudd. Det var tydelig at vi i dag skulle presse smartere. Fagermo har jo som alle andre sett at vi etter timen stort sett har falt sammen, havna for lavt og klarert ut til ingen, bare for å få angrep mot oss igjen. Når vi på slutten av kampen i dag blir spilt lave, så henger lagdelene sammen. Forsvarslinja er bra og vi spiller oss i mye større grad ut og skaper farlige sjanser fremover istedet for å spille ball rett tilbake til motstander.

Målet til Rosenborg kan lite gjøres noe med. Dønnum forsøker å klarere og er litt uheldig at ballen går inn mot midten. Vi har spillere på vei opp i skuddet, men dessverre får ballen en skru og en bue som var perfekt. Det så ut som mål i det ballen forlot foten.

I andre omgang kommer vi ut og har tydelig mer krefter enn dem. Vi forsøker og forsøker uten at det helt blir farlig nok. Så får vi en corner som Borchgrevink legger bra inn. Ballen klareres ut til Ivan som skyter via en Rosenborg ankel og i fin bue over keeper. På slutten får vi ikke panikk ved presset som kommer, men spiller som ett lag. Ballen spilles ut av presset og vi skaper istedet muligheter fremover.

Ikke siden 2005 har jeg sett et Vålerenga lag gå ut på Lerkendal og på samme måte tro på eget lag, ja jeg husker cupkampen fra 2017. Vi hadde vår vanlige plan og endret ikke mye bare fordi vi spilte borte mot Rosenborg, endringen fra Viking kampen var at vi presset smartere. Lot Rosenborg få spille ball på egen banehalvdel uten å la oss lure ut i for høyt press og tunge løp hjemover etterpå. Samtidig var vi ofte flinke til å komme fremover med mange. Det er tydelig at indreløperne skal inn i boks og skape overtall. Dessverre ble ikke dette så veldig mye ut av dette i dag, men samtidig blir det vanskeligere for forsvaret å ta ut alle når vi kommer med mange. Fortsetter dette vil vi få bedre betalt for dette fremover, gjerne allerede på lørdag. Da kommer Aalesund på besøk med rolige 17 baklengs på fem kamper.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Blir ikke satt på de store prøvene. Har noen dårlige utspark, men har kontroll på det aller meste. Målet kan han ikke gjøre noe med.

Christian Borchgrevink – 6 – Ut etter 81 minutter. Er villig med framover, kombinerer fint med Dønnum og slår ett innlegg Matti fort kunne scoret på. Slår corneren vi scorer på. Har litt problemer i første omgang, men spiller seg opp utover i kampen. Ser ut til å få krampe og blir bytta ut med Nouri.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Kaptein med stor K. Vålerenga med og ute Tollås er som dag og natt. Oser trygghet og får med seg hele laget. Har stort sett kontroll på alt defensivt. Er nærme å score på corner i andre omgang. Har også flere gode pasninger ut til vingene som gjør at Rosenborg må løpe hjemover. Kjære medisinske apparat til Vålerenga: Hva som enn kreves for å få han klar til alle kampene, fiks det.

Ivan Näsberg – 7 BB – Ser ut til å trives godt ved siden av Tollås. Spiller igjen en defensivt god kamp og setter målet via en Rosenborg ankel. Mål er mål. Får BB i konkurranse med flere, men setter målet.

Sam Adekugbe – 6 – Er veldig god fremover, er veldig løpsvillig og har fått bedre kontroll på innleggene også. Når vi mister ball ved feilpasning står han ofte skummelt høyt og det åpner opp mye rom på venstre siden hans.

Frederik Oldrup Jensen – 5 – Mye småfeil i første omgang, men ønsker mye ball. Løper seg åpen for å hjelpe forsvaret i oppbygginga av spillet. Dessverre trekkes det ned pga alle småfeilene.

Magnus Lekven – 4 – Ut etter 65 minutter. Anonym. Er med på løp inn i boksen, men det er også det. Hjelper bra til når vi må forsvare oss, men alt i alt en svak kamp.

Herolind Shala – 4 – En hel kamp uten å få gult kort. Ikke bare det, han klarer å lure på Helland et gult kort på slutten. Absolutt ikke hans beste kamp i år, kanskje var han redd for å dra på seg kort igjen. Som Finne lider han litt av at Dønnum tidvis er litt for ego. Ser ut til å slite med å finne riktig tenningnivå.

Aron Dønnum – 6 – Ut etter 84 minutter. Dønnum er vår spiller med størst X faktor pr i dag. Ser ut til at han tidvis har en litt fri rolle og får bytte litt side utover i kampen. Dessverre blir han litt for glad i å holde på ballen enkelte ganger i dag. Trekkes litt ned pga dette.

Bård Finne – 4 – Ut etter 65 minutter. Starter kampen bra og har mulighet til å sende oss i ledelsen tidlig. Klarer ikke helt å bestemme seg og sjansen går via en forsvarer og over, synd tror Finne er ett mål unna å komme skikkelig igang. Får litt lite baller å jobbe med, men spiller en svak kamp.

Matthìas Vilhjàlmsson – 6 – Var veldig nærme å utligne i første omgang etter innlegget til Borchgrevink, er som alltid den store lagspilleren. Er vond å spille mot og plasserer seg ofte veldig bra. Får litt lite innlegg å jobbe med så langt i sesongen. Blir flyttet ned som indreløper og tar da defensivt ansvar også.

Innbyttere:
Felix Horn Myhre – 5 – Inn etter 65 minutter. Godt innhopp, jager ball hele tida og viser god oversikt når han har den.

Osame Sahraoui – 4 – Inn etter 65 minutter. Virker langt friskere enn Finne i dag. Klarer ikke helt å utgjøre en stor forskjell, men tar med seg viktig lærdom og spilleminutter.

Amin Nouri – Inn etter 81 minutter. For kort tid.

Benjamin Stokke – Inn etter 84 minutter. For kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.