Shala må sone mot RBK

Foto: Eivind Hauger

Eurosport melder at Herolind Shalas feilaktige gule kort mot Stabæk fortsatt står, selv om han slapp å sone karantene.

Siden han fikk et gult kort igjen mot Viking i helga har han allerede stabla opp fire kort denne sesongen, og må nå sone karantene mot Rosenborg på Lerkendal. Det er selvsagt veldig hendig for hele Norges lokomotiv at vi må møte opp der uten vår beste midtbanespiller.

Det er mulig det ikke er hjemmel i lovverket til å stryke gule kort, men da er det lovverket som er ute å kjøre. Lover bør jo helst tilpasses virkeligheten, eller?

Kyniske meg tenker at den kampen taper vi uansett så er det kanskje like greit at han soner der. RBK med trenerskifte-effekt og greier. Dog kan det se ut til at vi slipper å være de som må unngjelde når Trondheims gjemvendte sønn returnerer i full Bundesliga-kampform, for Skjelbred må antagelig sone en annen form for karantene etter han reiste hjem til Norge. Uansett er jeg stygt redd Rosenborg har sikret seg Norges klart beste midtbanespiller der.

Det Skjelbred gjør nå kan forøvrig være en pekepinn til andre utenlandsproffer: Returner hjem før dere er langt over the hill. Skjelbred har nettopp fylt 33, og holder fortsatt greit Bundesliga-nivå. Han kommer til å herje i tempo- og fysikksvake Eliteserien fremover. Hvorfor ikke gjøre det samme og sementere sin status som klubblegende i stedet for å skvise ut noen siste penger av karrieren før du returnerer i en alder av 36 og avdanka?

Og før noen påpeker det i kommentarfeltet: Ja, Shala burde vært utvist før pause mot Viking sist. Ikke at det rettferdiggjør karantenen sånn sett, men det er en finurlighet i det hele.

Det er synd at han må sone, og det er synd han tar så mange kort. For meg er nok Herolind Shala vår beste spiller, men da må han holde seg på banen, dommerfeil eller ei.

Vi registrerer også at hovedmannen i forrige hjemmekamp, Rhoit Saggi, fikk en kamps ferie og var tilbake på banen etter en uke hvor han igjen dømte Stabæk. Ikke at jeg tror han har noe nært forhold til Stabæk, men jeg mistenker at det ikke er tilfeldig. Det er akkurat som at forbundet gjør det bevisst for å “bevise” at han ikke er partisk eller noe slik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.