Kohort til besvær for rekrutta

Foto: vif-fotball.no

Når Vålerengas rekruttlag sesongstarter mot Fløya på mandag står ordet kohort sentralt i forberedelsene. For hvilke spillere kan Tommy Berntsen & Co. egentlig bruke?

Skrevet av Frank Ove Hansen – frankovehansen@gmail.com.

Med smittevernreglene slik de ser ut i dag, må Vålerenga bestemme seg for hvilken kohort de ønsker å bruke i kampene i PostNord-ligaen. For reglene er slik at man ikke kan blande spillere fra A-troppen med spillere fra U-troppen, men må velge å bruke spillere fra én av disse kohortene.

En A-lagskohort vil kunne bestå av de spillerne i A-troppen som ikke startet forrige eliteseriekamp, pluss de fem spillere fra den såkalte B-lista. På den finner vi keeper Magnus Sjøeng, forsvarsspiller Martin Bech Riisnæs, midtbanespiller Florind Lokaj samt de offensive spillerne Marcus Melchior og Sixten Abrahamsen. Men regelen om at man maksimalt kan ha tre spillere over 22 år på banen til enhver tid gjelder fortsatt.

A-troppen teller per i dag 24 mann så hvis man antar at A-laget stiller med samme lag mot Mjøndalen søndag som mot Aalesund, minus suspenderte Sam Adekugbe, kan spillere som Kjetil Haug, Brage Skaret, Oskar Opsahl, Fredrik Holmé, Felix Horn Myhre, Odin Holm, Deyver Vega, Bård Finne, Ousmane Camara og Benjamin Stokke være i aksjon på mandag.

Denne kohorten er dog svært sårbar for skader og spillere som må få ekstra hvile. Vålerengas neste kamp i Eliteserien kommer allerede på onsdag hjemme mot FK Haugesund, og kampene i Eliteserien prioriteres alltid foran rekrutta.

Nytt seriesystem

Pandemien som fortsatt eksisterer har også satt sitt spor i hvordan serien i andredivisjon skal avvikles. Først spiller man en enkel serie hvor alle lagene møter hverandre én gang, enten hjemme eller borte. Her har Vålerenga vært heldige som får sju hjemmekamper og seks bortekamper.

Blant lagene vi møter hjemme finner vi blant annet noen av opprykksfavorittene i Skeid, Fredrikstad og Tromsdalen, mens det blir langturer til Senja, Alta og Hødd.

Etter disse 13 kampene deles tabellen i to med topp sju som skal kjempe om opprykk til OBOS-ligaen, og bunn sju som kjemper mot nedrykk til Norsk Tipping-ligaen. I en knalltøff avdeling er det venta at Vålerenga vil havne på den nedre delen, men er spådd en trygg plass hos de fleste som har kommet med sine forhåndstips.

Lagene i disse to opp- og nedrykksgruppene møter de andre lagene i sin gruppe hjemme og borte, så alle lagene vil spille 25 kamper denne sesongen.

Uten publikum

Vålerenga serieåpner altså mot Fløya fra Tromsø som også de er nyopprykka fra Norsk Tipping-ligaen foran denne sesongen. Kampen går på Valle førstkommende mandag klokka 16.00. Ettersom Vålerengas administrasjon fortsatt er delvis permittert, har de ikke kapasitet til å ha vanlige tilskuere på stadion, og det er kun adgang for pressen. Kampen vises imidlertid gjennom Amedia og Direktesport.no som man får tilgang til ved å bli kunde i en av avisene deres. De fleste har et tilbud hvor man får ti uker for en tier – en investering vi anbefaler på det sterkeste.

Hvilken kohort som løper ut på kunstgressmatta på Valle mandag klokka 16.00 blir avgjort etter Vålerengas eliteseriekamp mot Mjøndalen søndag. Hvilken kohort vil du helst se på mandag? Bruk kommentarfeltet på å si din mening!

Saken er skrevet av Frank Ove Hansen som var med å grunnlegge Aperopet i sin tid. Han gikk så over til jobb i Vålerenga Fotball Elite, men på grunn av nedskjæringer ble han ikke med klubben videre i 2020. Som arbeidssøker i disse koronatider er han ute etter en ny jobb. Kan du hjelpe? Se hans LinkedIn her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *