Dønnum og Tollås ute mot FKH

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Vi reflekterer over hvor digg det er å vinne ufortjent, Vålerenga 2s knepne seier over Fløya, og dagens møte med FKH.

De ufortjente seirene er de deiligste er noe jeg pleier å si. Sikkert ikke bare jeg. Seieren i Mjøndalen var sjukt digg. Når Klaesson ryker der så viser vi en kynisme av en annen verden. Det er tidsdrøying, faking av skade og generell shithousery. Og jeg digga det.

Jeg digga det først og fremst fordi det er sånt vi har blitt utsatt for i årevis. Hvor mange ganger har du ikke reist fra en hjemmekamp hvor du har sett Mjøndalen, KBK, Bodø/Glimt, Sandefjord, Viking, Odd, Ranheim eller Sogndal ta en tidlig ledelse også gjøre AKKURAT det vi gjorde i Mjøndalen?

Sikkert syv ganger hver sesong har jeg gått fra kamp rasende over at vi har sølt bort poeng mot en drittgjeng som ikke vil spille fotball. Mjøndalen er en av de. Mjødalen er en klubb som tilfører Norsk fotball null. Ingenting. De har holdt seg oppe med akkurat nød og neppe basert på en defensiv spillestil. Denne sesongen har de Markus Nakkim og Lars Olden Larsen – hedersmenn – men allikvel. Hvor mange toppspillere har de produsert sjøl? Hva bidrar de med av underholdning på banen? Ingenting.

De er et realityshow. Iskrigerne, bare med mer pisspreik og mindre seire og vinnermentalitet.

Så når vi dukker opp i Mjøndalen, drar på oss rødt også sleazer oss til seier, så står selvsagt rikspressen og ekspertene og hyler. Vi har folk på sosiale medier fra grisgrendte strøk som ber Mjøndalen legge inn protest. Jesper Mathisen er i harnisk. VG lager sak. FØKK DERE ALLE SAMMEN.

I alt for mange år har Vålerenga vært nisselaget som reiser rundt i Norge og blir pissa på med lua i hånda. Endelig har vi litt kynisme i laget. For i Norge kan du ikke være storklubb og naiv – det går ikke. Du får juling av drittlag, og hele Norge ler av deg. Fakta er at de hater oss uansett – da kan vi like gjerne vinne. Og når sesongen er over og tabellen telles opp, da er det poenga som teller til slutt, ingen husker om du har vært drittsekk.

Da tar vi gjerne tre poeng på sleazy vis i Mjøndalen med ti mann. Så får ekspertene og tapende trenere bare grine så mye de vil. Jeg ser helst Vålerenga spille feiende flott fotball. Men når det kreves – gjør hva som kreves.

Også har du den kjepphesten vi har gjentatt her mange ganger: Marginer er ikke noe du får. Det er noe du skaper for deg sjøl. Du kan sikkert si det bare var flaks, men hadde det vært naive Vålerenga som møtte opp i Mjøndalen på søndag hadde vi tapt med 3-4 mål.

Vålerenga 2

Rekrutta startet sesongen på mandag, og vi fikk se det som liksom skal være A-kohorten på banen. Laget er som kjent mer eller mindre delt i to av smittevernhensyn. Motstander var Fløya, som antagelig er seriens svakeste lag. Og gutta imponerte ikke spesielt. Det lav kvalitet på kampen, og til slutt måtte Berntsen sette inn Deyver Vega og Felix Horn Myhre for å få fart på sakene. Det gikk såvidt, da Brage Skaret nærmest uforvarende satte inn 1-0 på en corner etter 81 minutter.

Denne sesongen blir grisetøff, med hardsatsende klubber som Fredrikstad, Skeid, Hødd, Alta, Tromsdalen og Kjelsås i avdelingen. Alle klubber vi antagelig bare kan glemme å komme foran. Derfor er det kanskje hell i uhell at vi spiller enkel serie før den splittes i to, slik at vi møter lagene på nedre halvdel tre ganger. De vanskeligste kampene blir antagelig spilt av den unge kohorten, og såledeles kan man vel si de ikke forventes å vinne. Men de lærer.

Her dreier alt seg om å gjøre nok til å holde plassen. Da er Fløya en av klubbene vi må slå i tre av tre kamper i år.

Dønnum og Tollås ute

I dag møter vi Haugesund, og vi har flere store forfall. Klaesson er selvsagt ute med karantene, her er det ikke tvil om at Kjetil Haug kommer inn. Jeg er ikke spesielt bekymra for det. Adam Larsen vil da sitte på benken, og vi konkluderer med at vi er veldig velbeslått på keeperfronten.

Verre er det at Tollås Nation igjen er ute, antagelig med skaden han dro på seg mot Mjøndalen. Samtidig har vi nå fått vite at Aron Dønnum er ute med karantene pga uttalelser om dommerne etter kampen mot Aalesund.

Ok, det var nok over streken. Osame Sarahoui var ikke med mot Fløya, jeg tipper han starter mot FK Haugesund.

Vi spiller dermed uten vår fremste stopper, og vårt fremste angrepsvåpen. Mot et FK Haugesund som ikke akkurat har herjet i år, men vi må huske at de har møtt både Bodø og Molde. De kampene de “skal” vinne har de vunnet, over Start og Sandefjord. Jeg tipper dagens kamp blir jevn.

Vi registrerer også at Fredrik Holmé kommer inn i troppen. Han spilte hele kampen mot Fløya, og skal nok sitte på benken såfremt det ikke skjer noe karatstrofalt. Det blir Bjørdal og Ivan i midtforsvaret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *