Vålerenga – Haugesund 1-0: Temposvakt, men det holdt

Hvor varmt var det i kveld, egentlig? 30 grader? 40? Dette så ut som en sånn midtsommerkamp hvor det er dritvarmt og ingen orker noe. Men Osame orket.

Det er mulig det er kampprogrammet som begynner å koste, men trøsten får være at Haugesund så enda mer kjørt ut en oss. De var ikke spesielt interessert i å gjøre noe annet enn å vente. Førsteomgang var temposvak og slapp, og Fagermo foretok nødvendige justeringer i pausen.

Når Sahraoui kom inn for Finne ble det plutselig mer mer fart på sakene. Gutten minner nesten om en liten Ejuke. Flott nærteknikk, raske temposkift og alltid orientert om hvor han kan spille ballen. Dette er en fyr vi vil få mye glede av fremover.

Det er helt fortjent at vi vinner til slutt, og jeg følte egentlig at vi hadde ganske god kontroll selv om Hagesund hadde en bra periode der i andre omgang – de minuttene der virka det som de faktisk hadde trua på at de kunne få noe ut av denne matchen. Men så tok vi over igjen. Til slutt klarte de ikke å holde unna mer.

Nok en trepoenger på en dårlig dag. Vålerenga under Deila hadde klart maks uavgjort her, og tapt i Mjøndalen. Nå vrir vi poeng ut av tunge matcher. Det er nydelig, og den selvtilliten trenger vi. Neste er KBK borte, noe som blir knalltøft. Da vil jeg se Osame og Dønnum på hver sin kant, Stokke i midten og Matti som indreløper/dyp tier eller hva han funker som.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 5 – Blir ikke satt på de enorme prøvene, men bommer på ett innlegg som kunne blitt farlig om FKH var på. Virker trygg og selvsikker.

Christian Borchgrevink – 5 – Litt uheldig med plasseringa noen ganger, havner på etterskudd bla på FKHs store sjanse i 1. omgang. Kunne bidratt mer offensivt, men får avgårde noen bra innlegg. Må bli fler av de, med mer kvalitet. Slår bra cornere.

Johan Lædre Bjørdal – 6 – Header unna det meste som kan heades unna, klarer seg bra bortsett fra en ballwatching i 1. omgang. Styrer skuta og samarbeidet med Haug ser ut til å funke bra.

Ivan Näsberg – 5 – Samme som Johan, er liksom ikke så mye å melde her. Plasserer seg stort sett riktig. Putter vel nesten selvmål i 2. omgang, men vi velger å tro han hadde kontroll. Går i krigen i dueller og blokker skudd.

Sam Adekugbe – 3 – Skuffende kamp av Sam. Bidrar svært lite offensivt, men får vel ikke så mye drahjelp av Finne heller. Blir ikke stort bedre i 2. omgang dessverre, virker ikke å være helt med på tempoet til Osame.

Felix Horn Myhre – 5 – Synes faktisk han var positiv i 1. omgang, men måtte ut for Lekven av en eller annen grunn.

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – Vanskelig å vurdere. Noen ganger ser det ut som han gjemmer seg bort, men jeg tror mye av det går på å ta defensive løp man ofte ikke legger merke til. Kunne bidratt mer offensivt.

Matthìas Vilhjàlmsson – 6 – Jobber som vanlig bra, prøver å gjøre andre gode og gjør seg selv spillbar. Blir brukt altfor sjelden, men det bedrer seg i 2. omgang når Osame og Lekven kommer inn.

Herolind Shala – 5 – Misser på en enorm sjanse i 1. omgang, selv om den kommer brått på. Skal være skjerpa på sånne returer hvis man først er inne og snuser. Spiller en OK kamp ellers. Ut etter 72.

Benjamin Stokke – 7 – Matchvinner med fint og rolig nedtak. Holder på å score på en retur tidligere i kampen da keeper gjør en enorm redning, og er også han som setter opp Myhre i 1. omgang. God kamp, potensiell BB.

Bård Finne – 3 – Slapp kamp av Finne, som aldri ser ut til å komme i gang. Gjør flere feil og er generelt temposvak.

Innbyttere:

Magnus Lekven – 5 – Inn etter 45. Usikker på om han bidrar noe særlig mer enn Felix, men det er mulig Fagermo gjorde en endring jeg ikke skjønte.

Osame Sahraoui – 7 BB – Inn 45. Får BB fordi han er bidrar veldig i å endre dynamikken i kampen. Plutselig har vi et uberegnelig angrepsåpen på venstre kant. Lager masse ugagn og usikkerhet for FKH, og prøver også å sette opp andre. Legger også opp til vinnermålet.

Deyver Vega – 5 – Inn for Shala. Er en slepen og kreativ spiller, men får ikke til enormt mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.