Molde – Vålerenga 4-1: Tap, men..

Vi taper i Molde. Bombe. Vi taper stort. Bombe. Men bak resultatet ser vi faktisk lovende takter.

Vi starter jo kampen utrolig bra. Vi har den samme solide strukturen, selvtilliten og det farlige vingspillet vi har sett før, tross store endringer på midtbanen. Det blir dessverre ikke mål ut av det, men med litt flyt hadde vi ledet når Molde snudde det. Det var som å flikke en bryter etter ca 20 minutter, så var det nesten bare Molde.

Klaesson gjør to tabber på rad, hvor den siste dessverre ender i baklengs. Da hadde Molde allerede snudd kampen, dog. Allikevel, det blir seff tyngre da.

Klaesson er veldig god på strek, reaksjonssterk og sterk i klypene. Det er feltarbeid og spill med beina som krever mer erfaring, og som fortsetter å koste. Men det er viktig å telle plussene og ikke bare minusene. Tabbene er store og åpenbare, men man må også ta med sterke reaksjonsredninger på strek som pluss i samme regnestykke.

Allikevel kunne jeg tenke meg å se Kjetil Haug et par kamper, men det er åpenbart Klaesson som skal utvikles og selges.

Tilbake til kampen. Andre omgang starter litt som første. Vi er best, også rakner det. Vi varter opp med flere gode angrep, men det er Molde som scorer, på personlige feil og også lynskarpt, presist angrepsspill. Vi møter et lag som er ferdig utvikla, så og si. Finne kommer inn og får seg en fin scoring, etter Molde har roa ned litt.

Men det er uansett en glede å se Saraoui. En liten ballkunstner som tør å prøve, og ikke slutter. Og vi gir en av norges mest talentfulle 17-åringer mange minutter hard seniorfotball. Det gledes, faktisk. Og i perioder spiller vi bra angrepsspill, men vi blir bare straffa så jævlig hardt bakover.

Ja, vi tapte i kveld. Ingen hadde vel forventet noe annet med dette laget. Fire startere ute, mye ungt og egenutvikla fra start. 6/7 på benken spilte for rekruttene på mandag. Og til slutt lyver vel egentlig resultatet litt, med tanke på spill og sjanser.

Fakta er at Fagermo har utviklet dette laget mer på ti kamper enn Deila/Lunov klarte på tre år. Det er bare å fortsette, for dette kan bli virkelig bra fremover.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 3 – Har to svære brølere, den siste blir utslagsgivende. Mulig det sprer litt usikkerhet baki der. Gjør også noen sterke redninger, bla en på strek, samt en hvor han stuper mot motspiller. Allikevel, må trekkes kraftig for de to.

Christian Borchgrevink – 5 – Slår gode innlegg og er en faktor offensivt når det stemmer for oss. Assist til Finne. Sliter dog defensivt, og slår bla en fryktelig tversover som ender i baklengs. Vippes opp på en femmer.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Har noen gode inngripener, prøver å holde orden på gutta og ryder unna en del.

Ivan Näsberg – 4  – Dellsterk i kjent stil, og får brukt venstrefoten sin også. Spiller faktisk en ganske grei kamp, men kommer til kort et par ganger – bla mot Hussein på overtid.

Felix Horn Myhre – 4 – Får en tøff kamp med mye løping. Bidrar en del og løser vel oppgaven greit med tanke på at han spiller ute av posisjon, men kommer til kort noen ganger. Stort sett grei kontroll på Knudzon, og det er bra, det. Får de siste minuttene som indreløper da Matti går ut.

Odin Thiago Holm – 5 – Debut fra start i en alder av 17 år, i en av årets tøffeste bortekamper. Får 72 minutter tøff seniorfotball. Markerer seg tidlig med et gult, er naturligvis borte i perioder, men deltar en del i det offensive. Jobber bra hele veien. Kan ikke be om mer.

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – Klarer ikke demme opp foran stopperne i særlig grad når vi blir herja med. Vi blir ikke helt kloke på rollen hans, som sagt før.

Matthias Vilhjalmsson – 5 – Positiv bidragsyter i typisk, uselvisk stil. Kunne fort fått seg en scoring. Ut etter 88.

Aron Dønnum – 6 – Periodevis veldig god, men sliter mer når han må løpe bakover og demme opp for angrepet til Molde. Synes kanskje han blir mer og mer frustert utover i kampen. Ut etter 83.

Osame Sahraoui – 7 BB – Ny, god kamp av Osame. Er delaktig i det aller meste når vi ruller opp farlige angrep. Prøver på det meste, lykkes med mye. Kunne fort fått seg en scoring tidlig. Sliter vel noe mer bakover, men har ikke hjerte til å trekke for det. Artist.

Benjamin Stokke – 5 – Er med på noen farligeheter, men blir pakket tett inn. Blir også regelrett slått ned av en av stopperne til Molde. Fremstår som en descent spiss, men ikke en som putter ti pluss.

Innbyttere:

Deyver Vega – 4 – Inn etter 72. Synes ikke han preger kampen spesielt mye.

Bård Finne – Fort kort tid – Inn etter 83, tilfører en del offensivt og får seg en scoring. Greit innhopp. Burde kanskje kommet inn før?

Oskar Opsahl – Fort kort tid – Inn etter 88, til debut i en alder av 18 år. Kommer inn på venstreback, da Felix går opp som indreløper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *