Takk for nå, Adam!

Foto: Kenneth Berger / Vålerenga Fotball

Vi takker av Adam Larsen Kwarasey, ser litt på ståa i laget generelt og hvordan gutta fremstår, og humrer over hvor mange straffer vi får – og hvem som ikke får.

Adam Larsen har ofte blitt beskrevet av den av de som slapp unna. Det er jo opplest og vedtatt i Norsk fotball at alle spillere fra Oslo og Omegn som slår igjennom i andre klubber enn Vålerenga er en tapt spiller for oss. Vi skulle hatt en spillerstall på over 400 mann, og alle skulle fått spilletid.

Men Adam er jo faktisk en som slapp unna, fordi han var i Vålerenga-systemet. Litt usikker på når han kom, men jeg tror ikke det var så veldig lenge, 1-2 år. Vi hadde Arni Gautur Arason som soleklar førstekeeper foran Øyvind Bolthof. Sistnevnte var aldri god nok etter min mening.

Tabben består vel sånn sett i at vi ikke fikk han inn som andrekeeper. Men så vet vi jo heller ikke hva som ble sagt. Han gikk til Strømsgodset i 2007, og ble antagelig forespeilet en raskere vei til a-laget der, for der slo han kjapt igjennom. Samtidig forlot Arason oss, og inn kom Troy Perkins. Vålerenga på den tida var en tungtsatsende klubb, og det var antagelig ikke plass for en ung keeper til å utvikle seg. Det er det vel knapt nå heller, når man ser hvordan såkalte supportere er ute etter å “ta” keepere med en gang de gjør noe galt. Eller bare slipper inn et mål de ikke en gang kan lastes for.

Men Adam, via omveier kom til slutt, og det er jeg glad for. Dessverre endte Vålerenga-karrieren litt raskere enn vi alle tenkte, og han tok ufortjent mye av støyten for den fæle 2019-sesongen. Da spilte han vel antageligvis med skade i store deler av sesongen. Han sto med rak rygg i Bærum da vi (nok engang) røyk på Kadda. Det er sånn ledere gjør.

Synd han ikke var lengre i Vålerenga, men sånn er det. Vi i Aperopet takker Adam for jobben han har gjort, og for at han ikke gikk til LSK i våres (hvis det var noe i de ryktene). Håper han ikke går dit nå heller. Hvem har lyst til å spille for en klubb hvor maskerte folk kommer på døra di fordi du har fått en skeiv start i Obos-ligaen uansett?

Ståa ellers

For en deilig seier i Bergen. Det var ikke pent, men det trenger det ikke å være. Gutta var helt på felgen, men dro det i land.

Endelig fremstår Vålerenga som jeg har ønsket i mange år. Borte er naive, fuckup-Vålerenga som dasser rundt i Norge og blir pissa på. Pissa på hjemme og, av destruktive lag som spiller antifotball. Nå er det vi – endelig – som ødelegger for andre. Det er vi som tar poenga, det er vi som sørger for treneravganger, det er vi som lager krise hos de andre.

Jeg mener vi overpresterer litt mtp på forvetningene, men nå virker det endelig som om alle gutta skjønner hva de skal gjøre og hvordan vi skal spille. Borte er den frie, litt ustrukturerte kreativiteten vi har hatt i så mange år, som er hit or miss. Det kan bli fantastisk om gutta har dagen, og når de ikke har dagen så er det et helvete.

Den satte strukturen, løpinga, evnen til å blokkere skudd, være på rett sted til rett tid, gi det lille ekstra, det tror jeg ikke jeg har sett siden… Egentlig nesten siden Vidar Davidsen trente oss opp i 97. Eller gode øyeblikk under Tom Nordlie. Klart, vi var dritgode i perioder etter det, spesielt i 04 og 05, men da var det et helt annen type lag, som var komponert for å vinne serien.

Seieren i Bergen representerer for meg et slags endelig brudd med det gamle grumset. Vi har fått det jeg etterlyste, og som har vært etterlyst her i lang tid. Struktur og innsats, som gir høyere bunnivå og en evne til å vri ut poeng av harde kamper. Jeg tror jaggu vi kan skape trøbbel for Bodø til helga og.

Straffer

En rar ting med denne sesongen er antall straffer vi har fått. Vi får jo vanligvis aldri straffer, aldri. Kanskje en i sesongen. Vi gikk vel nesten to år uten å få ett eneste straffespark for noen år siden, og da ble vi snytt for mange. Nå får vi plutselig straffer så det griner etter. Fem stykker så langt.

Det sier jo mye om at måten vi spiller på har endret seg, og at gutta nå spiller med en helt annen innstilling. Man jobber til man blir felt, noe som igjen returnerer oss til en av favorittkjepphestene våre: Marginer er ikke noe du får, det er noe du skaper for deg sjøl.

Det er også merkelig at Rosenborg har ikke fått noen. Og RBK-fans er sjokkerte. Velkommen til vår verden de siste 40 åra sier jeg.

Når det har buttet imot for RBK har de alltid kunne stole på at NFF’s representanter ville beære Hele Norges Rosenborg med den nødvendige scoringa så de kan fortsette å være nettopp det.

Kanskje de som sa det jevner seg ut i det lange løp har rett allikevel? Neste RBK-straffe om 10-15 år?

2 kommentars på “Takk for nå, Adam!

 • 4. august 2020 i 19:04
  Permalink

  Takk Adam og lykke til videre!

  Svar
 • 6. august 2020 i 05:44
  Permalink

  Hvis man ser hvordan Enga spiller på, så fremstår, utfra hva man har sett av Odd i mange år under Fagermo, en slags “Fagermo’sk” Det skal ligge en veldig innsats i bunn. Så skal det være samhandling og plan over det man gjør. At spillere som Dønnum og Sahraoui liker å drible er klart, men i motsetning til tidligere og dette gjelder Dønnum spesielt sammenlignet med tidligere , så er driblinger ikke bare for “show”, det er plan bakom Og det er bokstavlig. For nå forstår Dønnum at når han dribler, så er det stor sjanse for at det kommer en ung back “i hundre” bakom han, klar for å komme ned og legge til innlegg.

  Når jeg ser stallen, så fremstår den mer komplett. Man har erfarne spillere i bakhånd, samtidig med unge talenter. Så det er mye potensiale som bor i laget. Og laget er mer “lokalt”. Og med en klar filosofi om hvordan lage skal spille, så behøver man ikke kjøpe “navn”, men heller spillere som kan passe inn filosofien

  Og når man tør bruke unge spillere, så blir klubben mer attraktiv for unge talenter

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.