Åpnes for publikum – dette kan du forvente deg

Foto: Eivind Hauger.

På søndag kan du endelig få se rekrutta spille hjemmekamp på Intility Arena.

Mens A-laget ligger på en solid tredjeplass i Eliteserien, ligger Vålerenga 2 på nest sisteplass i PostNord-ligaen. Men tabellen lyver, og rekruttas framtid på nivå tre ser i aller høyeste grad lys ut.

La oss ta det første først. Etter 1-0-seieren over Fløya i serieåpninga, har det blitt tap 6-0 borte for Brattvåg, 2-0 hjemme for Fredrikstad og 5-0 borte for Kvik Halden. Målforskjellen på 1-13 gjør at Tommy Berntsens mannskap ligger dårligst an blant de fire lagene som har plukka med seg tre poeng på de fire første kampene. Det er bare to poeng bak Hødd som ligger på øvre halvdel av tabellen, og nettopp dette med hvilken halvdel man ligger på, betyr ekstra mye denne sesongen.

For med pandemien har også avviklinga for PostNord-ligaen blitt endret. Først skal man spille én enkelt kamp mot alle de andre lagene før tabellen deres i to. De på øvre halvdel kjemper om opprykk til OBOS-ligaen, mens de på nedre halvdel kjemper om å unngå nedrykk til Norsk Tipping-ligaen. På denne halvdelen av sesongen møter man de seks andre lagene to ganger hver; hjemme og borte.

Møter Tromsdalen

Alle de tre lagene rekrutta har tapt for denne sesongen ligger på øvre halvdel. To av dem, Kvik Halden og Fredrikstad, ligger sågar på de to øverste plassene med fire av fire seire. Det er ikke disse lagene Vålerenga skal ta poeng fra i år. Det som er viktig, er å ta poeng fra de andre lagene som havner på nedre halvdel.

På søndag er det Tromsdalen som er motstander på Intility Arena klokka 16.30. Selv om TUIL per nå ligger på åttendeplass, er dette ett av lagene som forventes å havne på øvre halvdel når tabellen deles. De tapte for Alta og Senja før de slo Florø nest sist og spilte uavgjort mot Hødd sist. TUIL er likevel en motstander som rekrutta ser på som mulig å slå på hjemmebane, og det er naturligvis det Tommy Berntsen og hans gutter går på banen for å gjøre.

Målet med rekruttlaget er å gi spillere som ikke spiller på A-laget kampmatching på høyest mulig nivå. Laget spiller samme type fotball som A-laget så man blir kjent med spillestilen allerede her. Men hovedpoenget bak det å ha rekruttlag er å skape nye, unge spillere som etter hvert kan spille seg inn på A-laget. Som vi ser blant annet Osame Sahraoui har gjort med bravur denne sesongen.

Hvem kan spille?

Reglene for hvem som kan spille for rekruttlag er de samme i år som de har vært de siste årene: Alle som ikke starter A-lagskampen mot Bodø/Glimt lørdag kan spille mot Tromsdalen søndag. Det kan dog være maksimalt tre spillere over 22 år på banen til enhver tid. Kjetil Haug blir mannen som skal vokte buret bakover, mens unggutter som Fredrik Holmé (født 2001), Brage Skaret (født 2002) og Oskar Opsahl (født 2001) får du helt sikkert stifta bekjentskap med.

Felix Horn Myhre er suspendert og kan ikke spille kampen mot Glimt lørdag, men kan spille mot TUIL søndag. Spillere som Deyver Vega, Amin Nouri og Ousmane Camara har alle spilt på rekruttlaget denne sesongen, og spiller nok igjen her om de ikke blir tatt ut i Fagermos førsteellever lørdag og er friske og raske.

Slik får du billett

Publikumsgrensa på 200 tilskuere gjelder også i PostNord-ligaen, og det er kun de med sesongkort til Eliteserien som kan søke om billetter. Her er det førstemann til mølla-prinsippet som praktiseres, og i motsetning til Eliteserien, må du aktivt søke om billett i forkant. Alle som har registrert sesongkortet sitt i Ticketmaster, vil få en e-post av klubben klokka 15.00 onsdag.

For å komme inn på stadion må man ha med seg både sesongkortet og legitimasjon. Det er ikke lov å låne ut sesongkortet sitt til noen andre. Har du symptomer på covid-19 holder du deg hjemme. Du vil ikke være den som er ansvarlig for at medsupportere blir smitta…

Så da sees vi kanskje på søndag da? Kampstart klokka 16.30, dørene åpner en time før og kiosken er åpen. Les mer om kampavviklinga på klubbens sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *