Vålerenga – Bodø/Glimt 2-2: Solide bakover

Vi spiller i dag mot Norges beste lag, og vi lar de kun tidvis få spille på det de er gode på. Til gjengjeld blir vi hardt straffet. Begge målene i mot på kontring, mot det laget vi vet er farligst i Norge på kontra. Det er mulig det er vanskelig å gjøre noe med og at vi skal være fornøyde med uavgjort, men jeg mener vi med litt flyt kunne tatt alle 3 poengene i kveld.

Kampen åpner jo på best mulig vis, vi presser Bodø til en feil. Vi får corner som Shala slår bra inn i farlig rom rundt en keeper som aldri kommer ut og vi scorer. Folk med fetisj for fargen gult og en avskilta dommer på Twitter påpeker korrekt av ballen var borti hånda til Ivan. Det at han blir holdt og dratt i først, av ikke mindre enn tre Glimtspillere er visstnok uvesentlig. Ivan er en av oss – enten mål eller straffe, ferdig snakka. Så får heller andre være bitter på twitter.

Denne kampen viser vi hvor solide vi er i forsvar. Vi er rett og slett veldig vanskelig å spille mot. Men når vi hele tiden sender backene på overlapp til vingene så kan vi bli litt nakne på kontra. Mot Bodø ble vi straffet for det to ganger.

Kanskje burde vi brutt den ubeseirede rekken til Bodø i kveld, men Bodø kunne også avgjort kampen på en farlig sjanse på slutten. Alt i alt er ikke uavgjort feil kampen sett under ett.

Før denne kampen var svensken i Eurosport ute og mente at nå forventet og forlangte alle i og rundt Vålerenga medalje. Dette er selvfølgelig noe han sier for å generere klikk. Likevel var jeg usikker på om dette skulle påvirke laget. Fordi så lenge jeg har fulgt Vålerenga har en ting vært selvfølgelig: Snakk om medalje og påfølgende kollaps.

Har vi endelig fått inn mannen som holder spillerne planta på jorda og tå hev? En trener som ikke snakker om en bra uke på treningsfeltet etter pinlige tap? Jeg tror det. Vi jobber hardt kollektivt for å unngå å gi Bodø kontringer. Vi er faktisk veldig gode bakover også når vi blir presset lavere enn jeg liker.

Også skader det ikke å ha spillere med X-faktor. Både Dønnum og Osame så sluttkjørte ut en stund. Og det ble diskutert om hva vi burde gjøre. Fagermo valgte å stole på at de, og det er derfor han er trener og vi andre er supportere.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Kan ikke lastes for målene. Hindrer en farlig kontring i mot ved at han står høyt når Borchgrevink bruker for lang tid som bakerste mann.

Christian Borchgrevink – 3 – Vanskelig dag på jobben. Før 1-1 målet blir han parkert og bommer på en takling før Bodø scorer. Han lager også farlig frispark, pådrar seg gult kort og må sone i neste kamp.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Nok en god kamp av kapteinen. På 2-2 målet gjør han manns jobb og hindrer nesten kontringa, dessverre finner Bodø en ledig mann. Er en viktig spiller i oppspillet og er tryggheten selv.

Ivan Näsberg – 7 BB – Ivan må være første mann på papiret til Fagermo. God kontroll bakover, forsøker å være en viktig igangsetter når han går fordi med ball opp på midtbanen flere ganger. Legger også silkemyke pass ut til vingene.

Herolind Shala – 4 – Ut etter 55 minutter. Slår farlige cornere, den første er akkurat bra nok og Matti setter 1-0. Er mye med tidlig i kampen, men er enten for offensiv eller for treg hjemover når vi mister ballen. Er ute av posisjon og lusker hjem for halv maskin på 1-2 målet og en Glimtspiller for stå aleine der han skulle vært og setter inn 1-2 målet.

Frederik Oldrup Jensen – 5 – Stopper mye som kan bli farlig når Bodø forsøker klarere . Samtidig gjemmer han seg ofte når forsvaret trenger en pasningmulighet i midten. Om det er meningen av vi sjelden skal spille igjennom midten eller at det bare er dårlig at han hele tiden står i “skyggen” er vi ikke helt sikre på.

Magnus Lekven – 5 – En veldig anonym kamp av Lekven. Bidrar i å presse og gjør det trangt for Bodø å spille ballen i midten. Men blir veldig borte i store perioder. Det er mulig det blir vanskeligere å se hva han bidrar med på tv enn på stadion. Vippes derfor opp fra 4.

Osame Sahraoui – 6 – Ut etter 90 minutter. Egentlig ikke den beste kampen han har spilt. Han blir litt liten mot større spillere og det så litt nesten ut flere ganger. Har en genial pasning til Matti i første, men går ofte litt for lenge med ballen. Også når vi tenker at han er klar for å byttes ut, så legger han en pasning til Dønnum som også så kjørt ut. 2-2

Aron Dønnum – 6 – Vanligvis er høyrekanten vår farligst og den siden der alt skal skje. I kveld fordelte vi dette noe mer. Sprudlet ikke akkurat og når han totalt bommer på noe fancy, så ser det veldig dumt ut. Når han så ser sluttkjørt ut, så er han på rett plass for en pasning fra Osame og 2-2. Spillere med X-faktor er det ofte lurt å la stå på banen selv når de stanger litt. Plutselig skapes det sjanser og mål.

Matthìas Vilhjàlmsson – 6 – Matti setter foten på en ball som bare faller ned til han i første spilleminutt. 1-0. Jobber og sliter. Burde utlignet etter han står nesten alene, men setter ballen rett på keeper. Som vanlig kriger han uansett posisjon og gjør en manns jobb. Men som spiss må man også sette åpenbare målsjanser.

Bård Finne – 5 – Ut etter 72 minutter. Finne startet friskt og ser stadig bedre ut. Ser dessverre ikke ut til å holde 90 minutter og blir korrekt byttet ut. Likevel muligens hans beste kamp denne sesongen. Forsøker mye og gjør at vår venstre side faktisk var farligere enn på lenge.

Innbyttere:

Sam Adekugbe – 5 – Inn etter 55 minutter. Viktig å få han igang igjen etter fingerbruddet. Er som alltid ivring med fremover og med Tollås og Ivan som rydder når han er for langt fremme går det bra i kveld.

Benjamin Stokke – Inn etter 72 minutter. For kort tid.

Odin Thiago Holm – Inn etter 90 minutter. For kort tid.