Ny Bjørdal til Enga!

Foto: Vålerenga Fotball

Han har spilt på alle aldersbestemte landslag i Norge, fra U15 opp til U21, og fikk debuten sin i Eliteserien som 16-åring. Nå kommer Henrik Bjørdal til Vålerenga fra belgiske Zulte Waregem.

Det blir den tredje spilleren Vålerenga signerer fra Zulte Waregem på relativt kort tid, etter Oldrup og Johan Lædre Børdal.

Henrik Bjørdal derimot er en allsidig angrepsspiller som kan bekle alle de tre offensive plassene i Fagermos 4-3-3, men kan også spille på indreløperposisjonen. Karrieren har ikke helt tatt av som forventa etter han forlot Aalesund og Norge i 2016, men han har heller ikke vært spesielt heldig av seg.

På 23-årsdagen sin i februar var han uheldig på trening med belgiske Zulte Waregem og brakk et bein i fotbladet. Det var en mindre skade, men nok til et par uker på sidelinja før koronapandemien satte en stopper for all fotballsparking.

Nå har han imidlertid frisk og rask og skal ikle den kongeblå drakta de neste årene.

Debuterte som 16-åring

Henrik Bjørdal fikk sin debut i eliteserien som 16-åring da han kom inn som innbytter i 7–1 seieren over Lillestrøm (knis) i midten av mai i 2013. Det neste innhoppet kom en måned senere mot Viking. Etter det satt han på benken i 18 serierunder før han fikk starte borte mot Haugesund i mai 2014. Han endte opp med å få 22 kamper, hvor 14 var fra start, i Aalesund denne sesongen.

Året etter spilte han alle 30 seriekamper for de oransje og blå. Totalt ble det 60 kamper og tre mål før han signerte for Brighton i januar 2016.

Til England

I Brighton spilte han på reservelaget og fikk aldri sjansen på A-laget. I mars 2017 ble han utlånt til IFK Göteborg hvor han startet i 11 kamper i Allsvenskan og kom inn som innbytter tre ganger i de fem månedene han var i Sverige. Turen gikk via Brighton og til belgiske Zulte Waregem i juli 2018.

I den første sesongen var han i troppen i 22 kamper, men startet bare i sju av dem. I 2019-2020-sesongen gikk det imidlertid bedre, og han fikk til slutt 20 kamper, 12 fra start. Totalt ble det 34 kamper og to mål i Belgia.   

Fakta:

Navn: Henrik Bjørdal

Fødselsdato: 4. februar 1997 (23 år)

Fødselssted: Ålesund

Høyde: 188 cm.

Landslag: Norge U15 (7/1), Norge U16 (16/1), Norge U17 (8/2), Norge U18 (1/0), Norge U19 (2/0) og Norge U21 (14/2)

Tidligere klubber: Aalesund, Brighton, IFK Göteborg (lån), Zulte Waregem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *