Vålerenga – Brann 5-1: 18-års grense!

Jaggu bra denne kampen gikk sent om kvelden, for dette var rett og slett grovt.

Antimanerne var i gang flere timer før matchen. Brann med masse skader, vi med toppa lag. KBK hadde tapt. Rosenborg avga poeng. Sterk hjemmestatistikk. To spennende debutanter. Ørnen tilbake. Bruttern på benken for Brann. Ikke rart antimanerne var i gang. Når Vålerenga har sjans til å gjøre noe stort, så flopper dem jo stort sett.

Minnene gikk tilbake til kanskje mitt verste tap som Vålerenga-fan: 0-1 for Brann i 2000. Over halve Brann-laget var ute med sykdom, men vi tapte allikevel og rykka ned. Jeg gikk helt i kjellern, var sykemeldt i flere dager, og måtte reevaluere hvordan jeg skulle la klubben påvirke livet mitt. Sann historie.

Men innerst inne hadde jeg godfølelsen denne gangen. Ørnen er jo faenmeg tilbake. Og nå er det nye koster. Fagermo er ikke en fyr som lar spillerne skli rundt og tenke at dette årner seg. Ikke faen. Og jeg fikk rett i mine mistanker.

Det folk ble servert på TV kl 20.30 denne søndagskvelden var x-rata 18 års grense. Bedre enn noe som ble sendt på RTL etter midnatt på 90-tallet. Buekorpset ble sendt hjem som slakt.

Det er litt vanskelig å gjøre en dyp analyse om dette, fordi Brann var rett og slett sjukt ræva, sant skal sies. Men gutta ga dem heller ingen sjans til å bli gode, selv om vi røyk på 1-1 tidlig. Det Osame og Ørnen gjør mot Brann i første omgang er så brutalt. Så.. deilig.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Kan ikke lastes for baklengsen. Er på pletten når ting jevner seg ut i andre omgang.

Christian Borchgrevink – 7 – Bidrar bra offensivt, tar stort sett det som kommer bakover. Ut etter 77.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Dominerer mot lamslåtte bergensere, får seg nesten en scoring også.

Ivan Näsberg – 6 – Tilbake i ellvern. Er uheldig med en klarering som faller rett til en Brann-spiller, men har full kontroll ellers.

Sam Adekugbe – 8 – Ser ut som en ving i denne kampen. Bruker farta si, er høyt og lavt, slår gode innlegg og får enorm boltreplass fordi Brann-gjengen er fokusert på Ørnen.

Frederik Oldrup Jensen – 7 – Full kontroll

Magnus Lekven – 6 – Dominerer midten med de tre andre, ut etter 63.

Henrik Bjødal – 9 – Kanondebut. Kunne satt tre. Holder 90 minutter, det er sterkt.

Aron Dønnum – 6 – Slår bra cornere stort sett, er delaktiv i mye. Men denne kvelden tilhører de to andre i front. Ut etter 63.

Vidar Örn Kjartansson – 9 BB – Ekte hattrick på ni minutter, og kunne fått 1-2 til. Ser ut som han aldri forlot oss. Helt utrolig. Ut etter 64.

Osame Sahraoui – 9 – Spiller med magetrøbbel, nedsabler Brann-forsvaret fullstendig og forer ørnen, pluss at han får seg en scoring selv. Kunne like gjerne fått BB. Helt outstanding. Ut etter 56, da er matchen avgjort.

Innbyttere:

Bård Finne – 5 – Inn etter 56. Alle vet at kampen er avgjort, og da bør han ha alle muligheter til å vise at han vil starte neste kamp. Det skjer dessverre ikke.

Odin Thago Holm – 7 – Inn 63. Får verdifull erfaring mot lamslåtte bergensere, legger flere fine pasninger. Veldig kreativ. Artig spiller vi skal få se mer av i årene som kommer.

Herolind Shala – 7 – Inn etter 63. Viser at han vil være med å kjempe om plassen.

Matti Vilhjalssom– 6 – Inn etter 64, gjør det han er god på. Førsteforsvarer, duellspiller.

Felix Horn Myhre – 6 – Inn etter 77, gjør en god defensiv jobb på backen.

Èn kommentar på “Vålerenga – Brann 5-1: 18-års grense!

  • 14. september 2020 i 06:42
    Permalink

    Burde ikke være 18 års grense for dette var se og lær hvordan fotball skal spilles.En av våre lærere er såvidt myndig. Blir han enda bedre er han dessverre borte neste år. At noen tvilte på at Ørnen har landet så spør Forren. Henrik Bjørdal for en debut!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *