Småsnacks før helga

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Det har vært radiostillhet fra oss denne uka, mest fordi vi fortsatt suger på søndagskaramellen, og fordi vi har jobb og alt ellers. Men det er ikke helt stille i Vålerenga-land. Her er litt smånyheter og betraktninger.

Moille

Vi gleder oss til Vålerenga – Molde i morra kl 18. Voldtektsgjengen kom antagelig hjem fra Kypros i går etter 120 harde minutter mot Qarabag. Molde er nå sikret et gruppespill, som kan være fordel oss i serieinnspurten. De har også hatt usannsynlig flaks med trekninga, men vi får håpe de nøyer seg med Europa League. Like mange kamper, mindre penger.

Samtidig blir vel dette siste gang norske lag får være med i Europa League, såvidt jeg forstår. Iveren etter å trekke opp stigen etter seg betyr at vinneren får prøve å kvale til Champions League via ca hundre kvalrunder, mens røkla får være med i den nye UEFA Conference League.

Der blir det antagelig færre premiepenger, og det blir kun ett lag fra hver toppnasjon – laget som kom på ca 7. plass ligaen dems. Men noen fete turer kan det bli.

For at Norge skal få en plass i Europa League igjen må vi gå fra 22. til 15. plass på nasjonsrankingen for klubblag, og det er ikke bare-bare.

Uansett, jeg vil tro Molde skal få kjenne på det når Osame, Dønnum og Ørnen løper ring rundt dem på lørdag.

Ørnen

For en redebut. Tre scoringer, og han får det til å se like enkelt ut som forrige gang han var her. Da var det Zahid som var servitør, nå er det Osame. Gutta har ganske lik spillestil, men jeg vil påstå Osame har enda bedre blikk. Og mye har blitt skrevet i media om at Osame studerte relasjonen Zahid – Kjartansson før kampen. Det har sikkert mye å si, men det må være instinkt på gang her også. De klikket sammen fra start. Nå er forventningene skyhøye, og da svikter jo Vålerenga som regel. Men denne gangen har jeg faktisk trua. Det kan bli morsomt i høst.

Tollås Nation Army

Mikkel, aka Vålerenga Landhandel har mekka skjerf basert på en sticker Brigade Rolf Søder laget: Tollås Nation Army. Mange av de er solgt, men han har noen igjen enda. 200,- per stykk, ta kontakt med Vålerenga Landhandel på Facebook. Hovedpersonen så i alle fall fornøyd ut.

Tollås
Foto: Vålerenga Landhandel

Hockey

Det kan kanskje virke sånn, men vi har ikke glemt hockey’n. Det er bare så deprimerende at Jordal Amfi nå står ca ferdig, og vi kan ikke gå dit.

Sondre Olden er på plass i kongeblå, noe som vil være en solid forsterkning. Det kan gå mot en spennende serie i år, hvor blant annet Stjernen og Manglerud har forsterket noe fryktelig. Så får vi se hvor lenge det går før de er konk.

Gutta spilte treningskamp i går, og tapte da 0-2 for Frisk Asker. Serien starter i garasjen på manglerud lørdag 3. oktober.

Gamle kjenninger

Deyver Vega ble frigitt fra Vålerenga, og signerte for Sandefjord. Nå har også Harmeet “Jeg er for god for Feyenoord” Singh slått følge.

Dette innebærer at responstiden for homiesa fra Furuset blir ca halvannen time dersom noen skulle fornærme han fra tribunen. Det er i alle fall lettere å rykke ut til han nå enn når han var i Molde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *