Bodø/Glimt – Vålerenga 2-0: Tap for seriemesteren

Det er bare å gratulere Bodø/Glimt med klubbens første seriemesterskap. Det hadde vært lov å håpe at de skulle være slitne etter bortekamp i Milano, men det ser ut til at ingenting biter på dem. Jeg blir ikke overrasket hvis det plutselig kommer frem at Bodø/Glimt er partner i et omfattende russisk dopingprogram.

Det kunne kanskje gått annerledes, vi kunne ledet tidlig hvis Ørnen var skrudd på. Han kommer seg i posisjon, og det er litt utflaks at han ikke putter. Allikevel er det ikke bare marginer her. Vi blir i perioder spilt fryktelig lave, av Bodø, som får det til å se veldig enkelt ut med det rappe kombinasjonsspillet på kantene. Det er merkelig at det er så utrolig vanskelig å forsvare seg mot, men det går jo mye fortere enn man er vant til.

Eliteserien er en fryktelig temposvak liga, så hvis du har et lag som orker/klarer å holde det høyt i kamp etter kamp så vil du vinne langt mer enn du taper.

Utover i andre omgang butter det fortsatt imot, og når vi får 20 minutter mot en mann mindre så klarer vi fortsatt ikke gjøre noe særlig ut av det. Det er bare å si “javel”, og fortsette.

Ellers er vil jeg anbefale klubben om å sjekke kystværet eller fiskerimeldinga eller hva det heter før man reiser til Bodø for å slå høye baller i bakrommet til Glimt. Det er en grunn til at de holder kula nede på matta, for den den blåser jo til alle kanter når den er i lufta.

Det er forøvrig litt underlig å se Jens Petter Hauge etter kampen, som stort sett bare høster beundring og gratulasjoner, sage Vålerenga på den måten han gjør etter kampen. Det gjorde han sist og, det var liksom ikke måte på hvor mye vi blir utspilt. Merkelige greier. Aner ikke hva han har mot oss, men jeg er glad vi slipper å spille mot han neste sesong. Lykke til videre.

Nå er det Mjøndalen hjemme neste lørdag.

Da er det rappe kombinasjonsspillet byttet ut med sene taklinger, bussparkering og et lag vi SKAL spille ut, og SKAL slå.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 BB – Kan ikke lastes for noen av målene. Ute og gjør flere gode redninger i dag når det glepper i forsvaret. Strålende dobbeltredning på straffa.

Christian Borchgrevink – 3 – Høyresida var utrolig svak i dag. Skal ha for at han prøver å gjøre seg spillbar og går på offensive løp, men er ikke i nærheten av JP Hauge defensivt, som sist vi møtte dem.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Noe slags misforståelse med Ivan på 0-2, og sliter sammen med resten av gjengen bak der når vi blir satt under press.

Ivan Näsberg – 4 – Samme som Tollås

Sam Adekugbe – 3 – Spilte veldig bra i starten av kampen, er plutselig merkelig passiv da en stillestående spiller får slå inn til 2-0 foran han. Åpner 2. omgang med å lage straffe og dra på KK gult kort. Går på mange gode offensive løp, men det bakover blir delvis kampavgjørende. Ut 79.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Må ut med skade (33 min) i perioden hvor matchen avgjøres. Synd, men vet ikke om vi hadde stått imot uansett. Uheldig med det sparket han får, og vil åpenbart IKKE, men må gi seg.

Magnus Lekven – 4 – Hvis det noen ganger kommer en tjeneste hvor jeg kan se en hel kamp med kamera på en spiller, skal jeg sette det på Lekven. Utrolig vanskelig å vurdere. Han bryter en del angrep og dekker mye rom, men kommer litt til kort denne gangen her virker det som.

Henrik Bjørdal – 7 – Kandidat til BB. Løper og løper, og får masse juling. Helt uredd selv om han har slitt med skader før han kom til oss. Kanonsignering.

Aron Dønnum – 3 – Muligens hans svakeste kamp i blå drakt. Får nesten ikke til noenting offensivt, men er enda verre defensivt som førsteforsvarer, og klarer ikke hjelpe Borch noe. Ut etter 65 med gult kort i baklomma.

Vidar Örn Kjartansson – 5 – Er farlig frempå flere ganger, og skal sette minst to. Vi legger lista høyt for han, men han skal ha for at han er der han skal være. Bare vil seg ikke denne gang.

Osame Sahraoui – 5 – Veldig morsom å se på, med flere youtube-øyeblikk. Er dog veldig uøkonomisk i det han foretar seg, og spiller seg ned fra en 6’er utover i 2. omgang.

Innbyttere:

Herolind Shala – 4 – Inn 33. Kommer inn som erstatter for Oldrup, havner senere på vingen også på backen. Klarer dessverre ikke skape noe vendepunkt i kampen.

Bård Finne – 4 – Inn etter 65 min. Inn for Dønnum, men bidrar ikke til stort mer enn det han gjorde, dessverre.

Matti Vilhjalssom– Inn etter 79 min. Kommer inn uten å påvirke noe særlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.