NFF svarer: “Kjenner godt til bakgrunnen”

Vår kjære Geir spurte NFF om dommeren som dømte Vålerenga 2 – Moss. Svaret er ryddig, men kanskje litt underlig.

Vi kjenner godt til Sebastian Mikalsens bakgrunn og har hatt dialog om dette siden han ble NFF toppdommer i 2017. Han var medlem i Kråkesvingen (supportergruppen) frem til 2005, men gikk ut av den da han startet som dommer. Dømte for Moss FK i perioden 2006 til 2010. Byttet klubb til Spydeberg IL der han var frem til 2018. Da byttet han igjen klubb til Rygge IL som han representerer nå.

Sebastian har ikke hatt tilknytning til Moss FK siden 2010 og har ikke bodd i byen på mange år. Det er såpass lenge siden han var involvert i klubben at vi ikke ser det som noe problem at han dømmer kamper med Moss som ett av lagene i dag.

Fagkonsulent Dommerseksjonen, Norges Fotballforbund: Jørn Thomas Smedsrud

NFF skal ha cred for å svare fort og ryddig (Tenk om de kunne gjort det i pyrodialogen med NSA), men svaret er jo så som så.

Er du engasjert nok i en klubb til å være med i en supporterklubb, og senere medlem av klubben frem til 2010, da har du en tilknytning til den klubben. Det er barndomsminner, det er idolene som spilte der. Det er en helt spesiell følelse å bare gå inn på stadion du dro til som forventningsfull unge.

Selv om det rent prinsipielt sikkert er helt riktig at han ikke har noen formell tilknytning til klubben nå. Det har han åpenbart ikke.

Nå betyr ikke det at han var partisk på mandag, ikke i det heletatt. Det påstår vi ikke heller. Men spørsmålet henger fortsatt ved: Hvorfor MÅ de sette opp akkurat han til å dømme det som kanskje kunne være en avgjørende nedrykkskamp?

Noen ganger får jeg en følelse av at man tar slike avgjørelser med vilje, som at hvis en dommer får enormt med pepper etter en kamp fordi han har gjort noen grove feil, så er han plutselig satt opp som dommer igjen med samme lag rett etterpå. De kan virke som om de er ute etter å gjøre poenger ut av måten de setter opp dommere på.

Vi får nok aldri vite hva som var bakgrunnen for dette, men vi konkluderer med at sesongen nå er over, såfremt det ikke skjer et mirakel i neste runde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *