Sandefjord – Vålerenga 0-3: 3 Poeng

Sandefjord er et lag vi må og skal slå. Fagermo melder at vi går for sølvet og da må vi slå Sandefjord. Og selv om Sandefjord har en liten periode i kampen der de presser oss litt, så har vi god kontroll på denne kampen.

Selve kampen blir ikke en kamp som vil bli snakket om lenge. Osame viser glimt av storhet, Dønnum viser at også han ser etter Kjartansson også setter han spikeren i kista selv. Og dermed sendte vi Sandefjord et steg nærmere bunnstrid, men langt viktigere vi sender oss inn i medaljekampen igjen. Vi har allerede tatt flere poeng totalt i år enn i fjor. Og det med 27 poeng til å spille for. Fagermo melder at vi går for sølv og spillerne backer han opp ved å vinne på en litt trist dag.

Denne helgen var det markering på alle kampene og alle arenaene. Noen idioter i fotballfamilien tenker i 2020 at det har noe å si hvilken hudfarge en spiller har. Etter at Pellegrino ble ropt rasistiske ting til, så ble hele fotballfamilien sjokkert. Men er det ikke provoserende at de ble sjokkerte? Vet de ikke at dette er hverdagen til veldig veldig mange? Har de aldri hørt små ufine kommentarer? Dette er ting som skjer HVER DAG hele uka, hele året. Det er ikke snakk om 2-3 elementer av i idioter på en tilfeldig fotballkamp. Og denne kampanjen er bra og riktig, men det stikker MYE MYE dypere enn dette.

Og mens jeg først er inne på dette sporet. Jeg kan garantere deg at i Eliteserien finnes det homofile spillere, som ikke tør å stå frem. Fordi vi alle kjenner eller vet om en idiot som ved første mulige anledning hadde ropt noe ufint om legningen hans. Slutt med det – NÅ!

Så meldes det etter kampen at en frivillig i Sandefjord har ropt apekatt til Camara. Bugge Pettersen i Sandefjord melder på tv at den frivillige er ferdig i Sandefjord for alltid.

Bra håndtert av Sandefjord, men det skulle aldri skjedd. Egentlig aldri, men i en helg vi faktisk har en markering mot det også? Nå er nok virkelig nok. Nå må vi gå sammen med å enten fjerne eller lære opp disse folka. Vi lever i 2020, folk har forskjellig hudfarge, folk liker hvem de vil og alle har akkurat samme verdi.

Det finnes nok av dra-til-tryner i Eliteserien, alle har vi spillere på andre lag vi ikke liker. Men hvis du føler for å hetse andre med bakgrunn i hudfarge, religion eller legning, så må du gå i deg selv. Det tilbys kurs – søk hjelp!

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Blir aldri satt på de store prøvene. Må ha vært en behagelig dag på jobb for Kristoffer. Det lille som kommer har han full kontroll på.

Christian Borchgrevink – 6 – Slår som alltid gode cornere, er med fremover og gjør det vanskelig for forsvaret når han dobler på kant offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Har full kontroll på det lille som kommer. Nærme scoring på corner tidlig i kampen. I perioden hvor Sandefjord setter oss litt under press, så står begge midtstopperne opp og gjør at det aldri blir veldig farlig.

Ivan Näsberg – 6 – God kontroll bakover. Er med i oppbygningen og klarerer kontrollert og hardt når det kreves. I perioden hvor Sandefjord setter oss litt under press, så står begge midtstopperne opp og gjør at det aldri blir veldig farlig.

Sam Adekugbe – 6 – Blir ikke satt på store utfordringer bakover. Forsøker å være med fremover, men blir aldri direkte farlig.

Henrik Bjørdal – 8 BB – Vår eminente boks til boks spiller. Starter løpet som åpner opp forsvaret til Sandefjord og setter opp Kjartansson etter å ha mottatt en lekker pasning fra Osame. Tar også flere gode dype tunge løp som hindrer Sandefjord å få til noe farlig. Udiskutabel kveldens beste.

Magnus Lekven – 7 – Løser jobben som anker på midtbanen veldig bra. Vanligvis er det vanskelig å se hva oppgavene til Lekven er, men i kveld var han god på å hindre overganger og tok vekk rom som kunne vært løsninger for Sandefjord fremover.

Osame Sahraoui – 6 – Ut etter 80 min. Litt uvant jobb som indreløper, men er fortsatt ekkel for motspillere å håndtere med ballen i beina. Legger en fantastisk pasning til Bjørdal som setter opp Kjartansson på 0-1. Det er synd han ikke blir kreditert noe for den pasningen i statistikken.

Aron Dønnum – 7 – Ut etter 90 min. Setter opp Kjartansson på 0-2 målet. Og scorer 0-3 målet selv. I første omgang går han seg ofte bort og det ser bare klønete ut. Men i andre omgang så løsner det noe, har farlige skudd og er med å drepe kampen for oss.

Vidar Örn Kjartansson – 6 – Ut etter 80 min. Kan være helt borte i lange perioder, men vet at hele laget ser etter han med pasninger. Ligger akkurat på riktig side av offsidelinja ved både 0-1 og 0-2. Trenger å trene på å sette straffer, men det påvirker ikke resultatet i kveld.

Bård Finne – 4 – Ut etter 46 minutter. I år har Finne vært bedre som innbytter, men fikk en ny sjanse fra start uten å imponere veldig. Prøver, men får det rett og slett ikke til å stemme i kveld.

Innbyttere:

Herolind Shala – 4 – Inn etter 45 min. Får veldig lite til. Blir overraskende anonym i en kamp hvor det absolutt burde være muligheter og rom til å imponere langt mer enn det han gjør i kveld.

Felix Horn Myhre – Inn etter 80 min, for kort tid.

Matthias Vilhjalmsson – Inn etter 80 min, for kort tid.

Ousmane Camara – Inn etter 90 min, for kort tid.

3 kommentars på “Sandefjord – Vålerenga 0-3: 3 Poeng

 • 19. oktober 2020 i 00:59
  Permalink

  Det som er interessant faktum med å se fotballkamper er at det er mulig å avsløre inkompetanse til journalister.

  Vg’s utsendte til kampen kan fortelle i forbindelse med Kjartanssons andre mål “Der sitter den ut av det blå! Ingen Sandefjord-forsvarere følger med. Et innlegg fra Dønnum inn i boksen, mens hele forsvaret sover, sniker seg mellom keeper og Kjartansson. Spissen får en enkel jobb med å sette ballen i mål.”

  For en som er interessert og forstår fotball, så vil dette være rør fra ende til annen. For det første så er det ikke slik med “ut av det blå” hvor det blir skapt inntrykk av at Kjartansson liksom bare står der og kan plassere ballen i mål. Hvis man ønsker å gå målet etter i sømmene så ser man at Kjartansson står blant midstopperne, men registreer at forsvarslinja er veldig sikk-sakk. Dønnum ser den fingeren som kommer om “spill for pokker ballen inn foran keeper. Og siden Dønnum er en fotballspiller med kvaliteter så er det grei skuring å “bende” ballen rundt sin back, og den kommer i møte til Kjartansson.

  I de få tilfeller hvor en spiller “druser til” fra 40 meter og keeper har “såpe” på hender og ballen går inn, så er det “ute av blå”. Derimot i de tilfeller hvor en “killer”-spiss ser at forsvarslinja akkurat i det øyeblikket ikke er optimal og utnytter det, så er det ikke ut av det blå. Det er en grunn til at Kjartansson er målgarantist og at forsvarsspillerne i Sandefjord spiller i Sandefjord.

  Men når det gjelder innledningen så støtter jeg aperopets stilling fullt ut. Og ære til Sandefjord om å ta et standpunkt. Den slags holdninger er ikke forenlig med å være frivillig i en klubb.

  Hva som er hudfargen eller opprinnelsen til Camara burde så til de grader være ikke-tema. For sagt kynisk: Det er vel bare dr. Mengele, som hadde kommet opp fra helvete, som ville påpekt at fotballferdigheter har noe som helst med hudfarge å gjøre

  Svar
  • 19. oktober 2020 i 11:43
   Permalink

   Sett med øynene til de fleste publikummere og sandefjords eget forsvar, så kom pasningen og løpet (og dermed også scoringen) ut av det blå.

   Det betyr ikke at det ikke var en rekke kvalitetsavgjørelser og ferdigheter som skapte målet. Men det tok likevel folk på senga.

   Ute av det blå, betyr vel ikke det samme som flaks.

   Svar
   • 19. oktober 2020 i 12:23
    Permalink

    I så fall kommer alle langskudd, selvmål og mye annet som man ikke ser før den sitter der også ut av det blå..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *