For en Vålerenga-helg!

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Det er sjelden kjedelig å følge Vålerenga. Det veksler mellom eufori, drama, bunnløs skuffelse, sinne, sorg og oppgitthet. Denne helga hadde litt av alt, og mye av noe.

Hockeyseier!

Lørdag var det klart for storkamp i vakre Jordal Amfi, mot det som nå faktisk er bunnlaget Stavanger. I mål fant vi 19 år gamle Tobias Breivold, som sto sin andre kamp for året. Han sto også åpningskampen mot Grüner. Og gutten sto bra, han med flere gode redninger, i tillegg til at han var litt kamerat med stolpene. Men VIF vant skuddstatistikken 36-27 og var spesielt sterke i tredje periode. Da perioden var halvspilt hadde fortsatt ikke Oilers hatt et skudd på mål. Vålerengas mål ble scoret av Røymark, Olden, Olsen og Sundberg.

Steffen Søberg var etter sigende syk. Status på Joachim Svendsen er uvisst, men han var på benken. Svendsen er ingen dårlig keeper han heller, så nå ser det ut til at vi har tre gode keepere, med Søberg fortsatt som soleklar ener, selvsagt. Søberg spilte midtukekampen mot Sparta, og leverte til terningkast seks.

Enga har starta serien med fem strake seire, og serieledelse. Det er nydelig, og nå venter Lillehammer, Stjernen, Grüner og Narvik de neste to ukene. Hvorfor vi ikke møter Storhamar før langt ut i November aner jeg ikke, men her er det bare å dure på videre og bygge opp en så solid ledelse som mulig.

Jentene snublet

Søndag ettermiddag var det duket for toppkamp og nesten seriefinale da jentene tok imot Trondheims-Ørn aka Rosenborg BK Franchise. Det ble en jevn førsteomgang, men i andre omgang hadde jentene bedre kontroll og tok ledelsen etter en frekkas fra Janni Thomsen. Ok det kan ha vært forsøk på innlegg, men lurte alle. Nydelig utført, sier vi!

RBK ble mer og mer desperate, men vi hadde egentlig grei kontroll inntil vi kåler det til tre minutter på overtid. En ball som skal klareres mistes til en trønder midt i egen 16, og to poeng tapt. Tre minutter på overtid. Det er så surt.

Det er tre serierunder igjen, og neste match er hjemme mot Setskog-Hølands kvinnelag, som for tiden heter Lillestrøm SK Kvinner AS eller noe slikt. Deretter følger en tøff bortekamp mot Lyn, før man avslutter hjemme mot Arna-Bjørnar. De tre neste kampene spilles altså mot motstandere som lar seg motivere utelukkende av muligheten for å ødelegge for Vålerenga. Nå er det viktig å være skjerpa.

Vålerenga Jenter ligger fortsatt på toppen av tabellen, ett poeng foran Rosenborg og Avaldsnes.

Råsterk borteseier

Også selve rosinen i pølsa. Sandefjord borte med formen Sandefjord er i om dagen, ser ut som en snubletråd. De tapte 1-2 i Bodø sist, men slo Molde 1-0 borte før det. De har fått inn to gamle kjenninger i Harmeet Singh og Deyver Vega. Veldig snubletråd. Men gutta viste ingen nåde og leverte stort sett fra start til mål, med unntak av en svak 20 minutters periode i 1. omgang. Iført tidenes mest sexy bortedrakt.

Etterpå melder Fagermo at gutta går for sølvet. Det er så deilig, det. For en forandring denne gjengen har fått under Fagermo. Og nå signerer vi spillere som ser ut til å passe inn i systemet også, noe som er helt sjukt. Bjørdal er en minst like viktig signering som ørnen. De to løfter det laget betraktelig, og det er helt nydelig å se hvordan gutten er høyt og lavt i banen. Det er like nydelig å se ørnen i godt slag. Hvor mange berøringer på ballen hadde han i kampen? Tre, hvorav en er ei straffe? Han må være en av de beste avslutterne i Skandinavia.

Dessverre var ikke alt bare fryd og gammen. At en vakt av alle folk klarer å slenge rasistisk drit til en av gutta våre er helt sjukt. Ikke bare en, men visstnok to ganger, sånn for å virkelig drite seg ut.

Vedkommede skal ha vært frivillig i vaktkorpset til Sandefjord i fem år, men fant plutselig ut at han skulle rope “Apekatt” til Camara. God bedring sier jeg.

Jeg synes dog det blir litt påtatt når man skal sitte i TV-studio og offe og akke seg om dette, akkurat som at det er sjokkerende. Jeg skjønner at rettighetshaver må gjøre det, men fakta er at hverdagsrasisme finnes overalt. Det er ikke noe enestående eller sjeldent med den fyren. Rasismen dukker opp i arbeidslivet, på t-banen, på butikken, fra folk i vennekretsen og også ofte nær familie. Hvor mange kjenner ikke noen som sitter og deler drit fra de høyrekonspi-bloggene på Facebook?

Det eneste som er litt overraskende i denne saken er at det kommer fra en vakt, som åpenbart er så dum at han roper det TO ganger på en ca folketom stadion hvor stemninga uansett er så død at det høres hvis du prøver å slippe en smyger på bakerste rad. Cred til Bugge Pettersen for å ikke gjøre som Ålesund, men rett og slett svinge øksa der og da.

Så får resten av oss ikke bare klappe oss på skuldra og tenke vi var flinke fordi vi delte noe om dette på sosiale medier. Å være antirasist er noe man gjør i det daglige, hele tida. Det er ikke politisk høyre eller venstre, det handler om menneskeverd, respekt og grunnleggende folkeskikk. Mao gode holdninger.

Det er rart å tenke på at det er ni serierunder igjen selv om det begynner å bli is på bilen om morgenen. Neste match er KBK hjemme. 3 poeng, takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *