Vålerenga – KBK 1-1: Ikke helt topplag enda

Vålerenga har vist stor fremgang under Fagermo, og med 3-0 i Sandefjord sist var det lov å være optimist. Men helt som vi drømte om ble det ikke.

Jeg synes gutta spilte ganske bra, men KBK er ekle å møte. De er bra organisert, og selv om vi hadde mye spill manglet det litt på presisjonen. Man satt liksom med en følelse av at de kunne putta ved en liten konsentrassjonsvikt.

Den beste perioden vår er første halvdel av 2. omgang, da vi spiller KBK mer og mer ut, og får fortjent scoring. Men så synes jeg gutta mister litt av piffen, og KBK kjemper seg inn i kampen igjen. Sånn sett er det ikke helt ufortjent at de utligner, men det er like bittert. Dette skulle holdt helt inn.

Gutta har fortsatt litt å gå på før man er et vaskeekte topplag. Nå er Molde og Rosenborg forbi, og der er jeg redd de blir. Førstnevnte er tilbake på vinnersporet etter en svak periode, men har et gruppespill å spille samtidig. Jeg tar det for gitt at Rosenborg blir liggende foran oss resten av sesongen, selv om vi har de hjemme.

Hvis vi klarer å sikre fjerdeplassen blir det Conference League neste sommer. Kanskje til og med femteplassen vil gi Europa, da cupen er avlyst. Det er vel ikke offisielt enda såvidt jeg vet.

Uansett, i perioder var gutta gode mot et solid lag, men det er litt skuffende at de ikke klarer å holde det helt inn.

Også Kastrati da. Hva skal man si? Det er merkelig at fyren er fullstendig rabiat hver gang han møter oss. Som regel scorer han mot oss, gestikulerer til tribunen, filmer, angriper motspillere og diverse. Nå kaller han Fagermo “jævla soper” før han truer Jonas Bergh-Johnsen i pausa. God bedring, og godt jobba. Det samme kan vi vel si til Christian Michelsen som starter noe greier med folka på tribunen i 2. omgang.

Også takk til Tom Harald Hagen, som nok en gang viser seg fra en svak side. Dønnum blir snytt for straffespark, og jaggu gir han Kastrati bare tilsnakk for drittslenginga. Etterpå sier han at han ikke hørte hva som ble sagt. Hva fikk han tilsnakk for da? Hvor var 4. dommer?

For en gjeng.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Tar det som kommer hans vei, bortsett fra scoringa som er ca utagbar i lengste.

Christian Borchgrevink – 5 – Mye av alt. Sklir og skaper farlig situasjon, legger målgivende til ørnen, og blir finta bort på målet i mot.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Blir finta bort på målet imot han også, ellers spiller han en veldig bra kamp med flere viktige inngripener.

Ivan Näsberg – 6 – Spiller med mye vilje og innsats, får og gir juling. Eliteseriens toppscorer ble statist mot de stopperne her.

Sam Adekugbe – 5 – Litt ymse fra han og. Når laget har moment og vi angriper mye, da er han ivrig med. Men jeg synes han sjelden viser vei når det butter imot. En del slurv mot slutten da vi prøver å få et seiersmål.

Henrik Bjørdal – 6 – Løper og løper, og ser aldri ut til å bli sliten. Slenger bla avgårde et frekt skudd tidlig som kunne gått inn. Har passet perfekt i systemet fra dag 1.

Magnus Lekven – 5 – Dekker rom, og gjør mye av den defensive jobben som Oldrup vanligvis gjør. Tvinger ofte motstanderne til å velge annerledes enn de ønsker. Ser dog noe treg ut.

Osame Sahraoui – 7 – Alltid gøy å se på Osame, og i dag var han nær scoring. Spesielt imponerende å se hvordan han vrir og vender for å skape rom til seg selv også setter fart.

Aron Dønnum – 7 – Også nær scoring i dag, og hadde fortjent det. Blir vel også snytt for straffe i 2. omgang rett før vi scorer. Rundlurer Askar flere ganger med finter og temposkift.

Vidar Örn Kjartansson – 7 BB – Blir godt passet på av de svære stopperne til KBK, men timer løpet perfekt bak ryggen til Coly når han setter 1-0. Burde kanskje snust seg til en til. Haltet når han ble byttet ut. Bli. Frisk.

Herolind Shala – 4 – Er med å skape noen farligheter, men er også ofte litt på etterskudd. Litt energiløs. Vet ikke om han ser så veldig happy ut på banen om dagen. Byttet ut etter 61.

Innbyttere:

Bård Finne – 4 – Inn for Shala etter 61, men forblir temmelig usynlig.

Felix Horn Myhre –for kort tid

Matthias Vilhjalmsson – for kort tid

4 kommentars på “Vålerenga – KBK 1-1: Ikke helt topplag enda

 • 26. oktober 2020 i 01:02
  Permalink

  Denne kampen vil vel bli mest husket for en veldig hodeløs kommentar fra en fotballspiller. Og jeg vil påpeke at det er VELDIG beklagelig at Aperopet har valgt å ignorere denne kommentaren. Det er avskyelig å kalle en afrikaner for apekatt som Aperopet virkelig gjorde et poeng av. Men det er samtidig avskyelig å kalle en for jævla soper. Den som kom med formuleringen apekatt var en i det store og hele en ubetydelighet. Den som derimot kom med kommentaren jævla soper var en spiller på banen.

  Og det som gjør det ekstra ille er at jævla soper kommer fra en som er eks-våre

  Svar
  • 26. oktober 2020 i 19:20
   Permalink

   “Også Kastrati da. Hva skal man si? Det er merkelig at fyren er fullstendig rabiat hver gang han møter oss. Som regel scorer han mot oss, gestikulerer til tribunen, filmer, angriper motspillere og diverse. Nå kaller han Fagermo “jævla soper” før han truer Jonas Bergh-Johnsen i pausa. God bedring, og godt jobba. Det samme kan vi vel si til Christian Michelsen som starter noe greier med folka på tribunen i 2. omgang.”

   Svar
 • 26. oktober 2020 i 11:55
  Permalink

  Var på stadion og Michelsen meldte bare «fotball» opp til publikum, som at han ville ha fokus der. Min opplevelse av det.

  Svar
 • 26. oktober 2020 i 20:48
  Permalink

  En kamp vi burde ha vunnet etter spill og sjanser. Litt uheldig. Det som gleder er at det ser ut som om vi har hevet oss noen hakk i kvalitet. «Verstenivået» er høyere enn d var. Synes jeg. Gleder meg til fortsettelsen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *