Klart for Supersøndag!

Det blir uten slike scener, men Vålerenga kan ta lange steg mot både seriegull og europacup denne uka. Foto: Eivind Hauger

Vi går inn i den viktigste uka for både gutta og jentene med en søndag som kan avgjøre mye. Livet er aldri kjedelig om du holder med Vålerenga!

La oss ta jentene først. Etter den skuffende uavgjorten mot Rosenborg sist, er kampen mot LSK Kvinner på Valle klokka 16 særdeles avgjørende for hvem som blir seriemestere 2020. Med tre kamper igjen, skiller det fire poeng mellom Vålerenga på første og LSK på fjerde. Mellom der ligger både Rosenborg og Avaldsnes poenget bak Oslos Stolthet. Klokka 13 møtes de to i Trondheim så når flomlysa tennes på Valle vet man resultatet der.

Skulle det bli uavgjort i Trondheim, kan uavgjort være bra nok for Vålerenga, men skulle ett av lagene vinne må også Vålerenga vinne. Kampen er for øvrig utsolgt, men går direkte på NRK.

Her er de gjenstående kampene for topp fire i Toppserien (tabellplassering i parentes):

Vålerenga: Lyn (8) borte og Arna-Bjørnar (7) hjemme.

Rosenborg: Sandviken (5) hjemme og Klepp (6) borte.

Avaldsnes: Klepp (6) hjemme og Sandviken (5) borte.

LSK Kvinner: Kolbotn (9) borte og Lyn (8) hjemme.

Den neste serierunden spilles neste lørdag klokka 13.

Europacup!

Endelig skal det spilles Champions League på Valle. Vålerenga-jentene møter færøyske Kí på onsdag klokka 18 i den første kvalifiseringsrunden til Champions League. Kí er det laget som har vært med oftest i Champions League for kvinnene, mens Vålerenga er førstereis. Vi skrev litt om Kí da trekninga ble foretatt her.

Klubben har også sendt ut informasjon om billetter mm her.

Jakten på Europa for gutta

Tidligere denne uka ble det klart at man må komme på topp fire i Eliteserien om det skal bli europacup neste sesong. Nytt for neste sesong er at det kommer en ny europacup. UEFA Conference League vil være rangert som nummer tre bak Champions League og Europa League.

Veien din starter klokka 20.30 på søndag borte mot Strømsgodset. Godset ligger fem poeng over kvaliken og bør vinne for å ikke være i fare for å rykke ned, mens vi har henholdsvis tre og to poeng opp til Molde på andre og Rosenborg på tredje. Bak oss ligger Odd poenget bak med en kamp til gode og Kristiansund er tre poeng bak. En seier for Vålerenga er derfor svært nødvendig om det skal bli Europa.

Enda viktigere med seier blir det neste søndag da nettopp Odd er motstander på Valle.

Så spenn deg fast, det blir en heseblesende søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *