Strømsgodset – Vålerenga 0-2: Denne hadde vi tapt ifjor

Det er ganske mange kamper i kategorien “Denne hadde vi tapt ifjor” og her er enda en.

Eller rettere sagt: Denne hadde vi tapt med Deila som trener. Et Godset i krise som må ha poeng mot oss på kryptonittbanen i Drammen. Stengel og bagasjen hans, Moses Mawa som Vålerenga-fans en gang var illsinte for at vi ikke signerte når han gikk fra Koffa, og mere til. Mye bagasje.

Men nå er det nye tider, med en ny kost som effektivt har feid ut gammalt grums fra kriker og kroker, og forhåpentligvis renska ut en del av sjelettene fra skapa også.

Flere omtaler dagens kamp som “bunnsolid” fra Vålerenga, men det er ikke det samme som “full kontroll” for det hadde jeg nekta på. Dette var ikke samme som Sandefjord borte. Det var lengre perioder i kampen hvor Godset kjørte oss litt, og de burde nok ha scora. Midtbanen vår henger ikke alltid med, og vi sliter litt. Men forskjell på nå og tidligere er at gutta aldri gir opp. Da snakker jeg ikke om kampen, men situasjoene i kampen.

For her kommer en av mine kjepphester: Marginer er ikke noe du får, det er noe du skaper for deg sjøl: Innlegget du lar treffe deg i skulderbladet og ikke armen (forutsetter at dommer har briller som virker), skuddet du går litt ekstra inn for å blokkere og ender med å få en tåspiss på, frisparket som kommer overraskende på – men KK har full kons.

Hvis “Bunnsolid” betyr nettopp det å gi alt i dueller, holde fokus og konsentrasjon de periodene man er under press, da gjør man motstanderen litt dårligere. De får ikke rein treff på ballen når de skal skyte, de må legge en litt mindre nøyaktig pasning fremover, de må klarere under press, de kjenner de har litt dårligere tid enn vanlig.

Det er forskjellen, og det hadde vi ikke før.

Og det er så jævlig deilig å se. Bunnivået under Fagermo er mye, mye høyere enn tidligere pga dette. Og i dag er det sånt som er forskjellen på tap og seier.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – Spiller en veldig god kamp, gjør flere svære redninger. Holder fokus hele veien. Toppkandidat til BB.

Christian Borchgrevink – 7 – Slår gode innlegg, og er bra defensivt. Får seg en elegant scoring, også en klar BB-kandidat.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Roper og peker og styrer forsvarsrekka, og sprer trygghet når vi er under press.

Ivan Näsberg – 6 – Sterk i duellspillet som vanlig, og spiller stort sett en prikkfri kamp. Dekker skudd og gjør det han skal bra – ørlite treff for noe ballmist på vei fremover men bra kamp.

Sam Adekugbe – 5 – Er nok den svakeste i bakrekka i dag, uten at det er helt katastrofe av den grunn. Savner litt mer konstruktive oppspill og offensivt bidrag.

Henrik Bjørdal – 7 BB – Er helt enorm igjen. Nede og vinner ball, frakter ball oppover, er vår fremste kreatør på midtbanen, og scorer første målet da han er der han skal. I tillegg gjør han en enorm jobb uten ball. Ballvinner, playmaker og boks til boks-spiller i ett. Årets signering i Eliteserien.

Magnus Lekven – 6 – Ikke like prominent som Bjørdal, men det er det vanskelig å være. Stopper flere overganger, løser floker, og er sjelden på etterskudd.

Herolind Shala – 4 – Ser ut til å slite om dagen, er usynlig i lange perioder i denne kampen slik han var i forrige. Men jobber og sliter og dekker rom, så han ligger ikke på latsida. Ut 78.

Aron Dønnum – 6 – Litt Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Vil så gjerne score, men burde nok brukt lagkameratene mer, og det går bla ut over Kjartansson. Men han finner Borch på telepatisk vis til slutt, slik at det blir 2-0 når vi virkelig trenger det. Ut 92″.

Vidar Örn Kjartansson – 5 Ser nesten ikke ballen i denne kampen, vanskelig å si om han kunne vært mer på hugget eller om det er mest servitørene som blir hindret. Ut 79.

Osame Sahraoui – 4 – En fryd med ballen i beina som vanlig, men får veldig fort to mann på seg, og må ofte gå og gå fordi han ikke finner noen å spille til. Godset gjorde leksa si mot han i dag.

Innbyttere:

Odin Thiago Holm – 6 – Bra innhopp for Shala, har både en nesten-assist og et bra skudd. tilfører kreativitet. Mer av dette!

Felix Horn Myhre –for kort tid

Matthias Vilhjalmsson – 6 – Riktig bytte når vi har 2-0, Matti gjør en god jobb som førsteforsvarer, og er nær å sette 3-0.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *