Vålerenga – Odd 2-0: Heng på medaljer

Igjen, dette er en kamp vi hadde tapt i fjor. Det er utrolig deilig å se et Vålerenga lag som nekter å tape. Vi spiller mot et Odd lag som også kjemper om medaljer og Europacup plass, og vi spiller de helt ut av stilen.

I første omgang har vi nok sjanser til å sette to eller tre mål, Odd har ingenting å komme med, eller vi lar de ikke komme til med noe. Sånn sett burde vi drept kampen i første omgang. Odd har sin ene farlige periode fra en timestid spilt. Da skaper de også flere sjanser som fort kunne fratatt oss poeng. Men som alltid: Marginer er noe du skaffer deg selv.
Og Vålerenga anno 2020 skaffer seg marginer og de nekter å tape på hjemmebane. Fort Intility er tilbake!

Har du fulgt med Vålerenga en stund, så er det ikke uvant å se at vi ligger 20 poeng bak serielederen. Faktisk er det en helt normal poengsum å se at vi ligger bak mot slutten av serien. Det som er uvant er at vi nå er bare to poeng bak sølvet etter at Molde avga poeng og Rosenborg gikk på en smell. Når vi vet at også fjerdeplassen gir spill i Europa, så kan dette bli spennende langt ut i adventstiden.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – KK har flere gode involveringer og er hele tiden bra med når vi må spille oss ut. Har en matchvinnerredning på 1-0 som er klasse. Blir ikke satt på veldig mange farligheter av Odd, men er der han skal være. Lukter på BB, men midtbanen gjør så bra jobb defensivt at Odd rett og slett ikke kommer til nok sjanser til det.

Christian Borchgrevink – 6 – Overraskende god kontroll på raske Odd spillere. Fremover kommer han på overlapp etter overlapp, men får dessverre ikke alltid ballen når han burde fått den. Likevel fortsetter han å komme på overlapp og får betalt på slutten av kampen. Spiller hardt inn langs bakken og Matti dreper kampen.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Blir ikke satt på de største prøvene av Odd, har noen lekre kroppsfinter med ball som lurer spissen til Odd som presser ut i pølsebua. Vanskelig å vurdere da midtbanen tar av mye, men er alltid der han må være og tar unna det som kommer.

Ivan Näsberg – 6 – Har en sjanse tidlig i kampen til å score, men beviser vel hvorfor han er midtstopper og ikke spiss. Får bare en tå på ballen og ikke mål. Ivan har også de klareringene han skal ha og har god kontroll.

Sam Adekugbe – 7 – Står mye høyere enn resten av forsvarslinja og flere ganger fryktet jeg at vi skulle bli straffet for det, uten at det var noen grunn til bekymring egentlig. Dekker et hardt skudd i andre omgang som kunne blitt farlig. Har også flere gode innlegg som fort kunne endt med mål.

Herolind Shala – 6 – Ut etter 73 minutter. Veldig bra med i første omgang, og er på rett plass når Kjartansson tråkker på ballen og setter kaldt ballen ut til side for keeper. Tar også bra defensivt tak når Borch slår en corner og Odd kjører kontra. Blir litt borte utover i andre omgang og er vanskelig å være uenig med det byttet.

Magnus Lekven – 8 BB – Lekven spiller for ny kontrakt, og hvis dette er hva vi får når han gjør det, så burde han for alltid ha korttidskontrakter. I dag var han spillbar og involvert i oppspillet. Han har også pasningen til Kjartansson som kåler til, men Shala putter på. I tillegg til dette gjør han en bra jobb defensivt og tar vekk rom og pasninger som gjør at Odd sjelden kommer på overganger.

Henrik Bjørdal – 7 – Har flere sjanser til å score og burde satt en kasse eller to i dag. Men han er en maskin, som løper og løper og går i krigen. Er kanskje vår viktigste spilleren akkurat nå.

Aron Dønnum – 5 – Ny kamp – ny sveis. Men samme Dønnum. I dag var han dessverre litt for ego, bør slippe ballen litt oftere, da blir det også bli vanskeligere å spille forsvar på han.

Vidar Örn Kjartansson – 4 – Ut etter 73 minutter. Blir tatt ut nesten hele kampen, har en assist fordi han tråkker feil på ballen og den går til Shala som scorer. Ørnen beveger seg mye og prøver, men Odd hadde bestemt seg for å ta han ut fra kampen.

Osame Sahraoui – 7 – Ut etter 88 minutter. Osame er alltid artig å se på, ofte uansett om det lykkes eller ikke. I dag lykkes han bedre enn sist. Burde hatt målpoeng i dag. Legger inn til Bjørdal som burde headet i mål og er kun en god Rossbach unna å score selv også.

Innbyttere:

Matthìas Vilhjàlmsson – Inn etter 73 minutter. For kort tid for karakter, men det er ingen jeg unner mer å score det siste målet enn Matti. Matti får ballen fra Odin sitt bein og kan enkelt bredside ballen i mål og drepe kampen.

Odin Thiago Holm – Inn etter 73 minutter. For kort tid til karakter, men viser frem litt lekenhet tidlig i innhoppet. Fagermo har sagt han må bli råere og sterkere og når Borch slår inn en ball på slutten viser han frem det. Hadde vi fått det målet i mot hadde vi klaget på at det burde vært frispark og det burde det antageligvis også vært. Han får en touch på ballen, men tar mye mann også.

Felix Horn Myhre – Inn etter 88 minutter. For kort tid.