Enga skal til Litauen

Gintra Universitetas. Foto: Klubbens offisielle nettside.

Trekninga for den andre kvalifiseringsrunden til Champions League kunne vært bedre for Vålerenga.

Vålerenga var useedet foran trekninga i Nyon fredag, og det ble tidlig klart at motstanderen enten kom fra Litauen eller Kypros. Da trekninga var over, ble det klart at det blir bortekamp for jentene våre.

Undertegnende var frivillig på den forrige kvalifiseringsrunden mot KÍ, og la merke til at de kypriotiske dommerne hakket tenner da de gikk ut på banen. Det hadde med andre ord ikke vært dumt med hjemmekamp mot et kypriotisk lag, men den gang ei…

Gintra Universitetas kommer fra Šiaulia, den fjerde største byen i Litauen. Laget har vunnet både den litauiske serien og cupen hvert år siden 2005. De har vært med i Champions League 15 ganger og kommet seg forbi kvalifiseringen tre ganger.

Deres beste sesong var i 2017-2018 da de kom til 16-delsfinalen hvor de tapte 0-9 sammenlagt for Barcelona. Sist sesong røyk de ut i kvalifiseringsgruppen.

I år slo de Slovan Bratislava 4-0 hjemme i den første kvalifiseringen  

De har aldri møtt et norsk lag før møtet med Vålerenga, men slo færøyske KÍ 2-0 i kvalifiseringen i 2014.

Kampen spilles enten 18. eller 19. november og vinneren går inn i 32-delsfinalen i den ordinære turneringa hvor LSK Kvinner allerede er kvalifisert som serievinnere sist sesong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *