SISTE: Seriefinalen mot Arna-Bjørnar er UTSATT

Foto: Morten Mitchell Larød / Sportfoto

Vålerengas seriefinale på søndag mot Arna-Bjørnar er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte i Arna-Bjørnar.

Oppdatert lørdag klokka 17.56: Det bekrefter sportslig administrativ leder i Vålerenga Fotball, Egil Ødegård, til Aperopet. Grunnen er smitte i troppen til Arna-Bjørnar som dermed har gått i karantene. Alle kampene i Toppserien, med unntak av bunnkampen mellom Røa og Kolbotn, er derfor utsatt.

– Dette får vi ikke gjort noe som helst med og det er heller ikke noe å bruke energi på. Vi ser nå frem mot den viktige playoffkampen i Litauen på torsdag, forteller sportssjef Eli Landsem.

Eli Landsem til klubbens offisielle nettside.

– Seks spillere i Arna Bjørnar er i karantene. Dette er enkeltspillere som har hatt nærkontakt med noen utenfor laget som har testet positivt for koronavirus, sier nestleder Synnøve Tverlid i Arna Bjørnar til NRK.

Senere lørdag kom bekreftelsen om at minst én person er smittet av covid-19.

Til VG sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, at det ikke blir aktuelt å spille serierunden neste helg. Den helgen skal Vålerenga spille semifinale i cupen mot Avaldsnes.

Lørdag ble det nemlig også klart at Arna-Bjørnars protest etter tirsdagens kvartfinalekamp mot Avaldsnes ble forkastet på grunn av en formalitet. Semifinalekampen skal spilles på Valle søndag 22. november.

Her er saken vi skrev tidligere lørdag:

På søndag kan Vålerenga-damene bli seriemestere for første gang i historien. Vi har sett på hvordan lagene har gjort det så langt i sesongen og hva som skal til for at Vålerenga blir mestere.

For en oversikt over alle tenkelige utfall, inkludert hvordan vi faktisk kan tape seriegullet på en enda mindre margin enn hva gutta gjorde i 2004, se nederst i denne saken.

Alle kampene starter for øvrig søndag klokka 13.00. Vålerengas kamp går direkte på NRK 2, mens de øvrige kampene vises på Direktesport.

Vålerenga – Arna-Bjørnar

Vålerenga har 35 poeng og 21 plussmål før hjemmekampen mot Arna-Bjørnar søndag. Vålerenga vant 3-0 da lagene møttes på Arna Idrettspark utenfor Bergen 1. august. Ajara Njoya sendte Vålerenga i ledelsen etter 11 minutter og hun doblet også ledelsen med et kvarter igjen å spille. Rikke Marie Madsen scoret kampens siste tre minutter før slutt.

Arna-Bjørnar ligger tredje sist på tabellen med 17 poeng. De er sikra fornya kontrakt, men kan avansere forbi både Klepp og Lyn som har 18 poeng så langt. Laget har vunnet to bortekamper, spilt én uavgjort og tapt fem på fremmed gress. Seirene kom mot Røa og Kolbotn – de to dårligste lagene i årets serie. Mest interessant er det at uavgjorten kom i Trondheim mot Rosenborg. Laget har tapt sine fire siste bortekamper mot Avaldsnes, Klepp, Lyn og Sandviken.

Vålerenga på sin side har seks seire, to uavgjorte og ingen tap hjemme på Valle. Merkbart her er at den ene uavgjorten kom mot bunnlaget Kolbotn etter at Celin Bizet Ildhusøy utlignet rett før slutt. Mot Rosenborg var det gjestene som utlignet sent – faktisk fem sekunder før overtida var over. Vålerengas første av to tap denne sesongen kom i serieåpninga borte for Sandviken, og lagets siste kamp borte for Lyn.

Odds fra Norsk-Tipping: 1,15 – 6,20 – 11,00

Klepp – Rosenborg

Rosenborg har 35 poeng og 17 plussmål – fire mål dårligere målforskjell enn Vålerenga. For ordens skyld har Vålerenga og Rosenborg scoret henholdsvis 35 og 32 mål så det er sannsynlig at Rosenborg vil ha flere scorede mål om de tar igjen denne målforskjellen.

Laget er ubeseira i serien denne sesongen, med røyk ut av cupen etter 1-0-tapet for LSK Kvinner tirsdag denne uka. Hele åtte av 17 seriekamper har endt uavgjort, og borte står de med 5-3-0.

Klepp ligger på 7. plass med 18 poeng. De har 3-1-4 hjemme hvor seirene har kommet over Arna-Bjørnar, Sandviken og Lyn. De tapte 2-1 i serien og 3-1 etter ekstraomganger i cupen mot Vålerenga på hjemmebane, mens det ble ettmålstap for både LSK Kvinner og Avaldsnes. Klepp er sammen med Sandviken de eneste involverte lagene som ikke spilte cup denne uka.

Odds fra Norsk Tipping: 5,70 – 4,40 – 1,40

Sandviken – Avaldsnes

Litt ut av det blå har Avaldsnes klart å klamre seg til en mulighet til å bli seriemester. De ligger på tredjeplass med 34 poeng – ett poeng bak både Vålerenga og Rosenborg. For at de skal bli seriemestere er de i praksis nødt til å vinne sin kamp borte mot Sandviken samtidig som verken Vålerenga eller Rosenborg vinner sine kamper. Avaldsnes har 4-2-2 på bortebane denne sesongen, inkludert 3-1-seier over LSK og 3-1-tap for Rosenborg.

Sandviken ligger på femteplass med 27 poeng – to poeng bak LSK Kvinner og ni poeng foran laget bak dem på tabellen. Har 4-2-2 på hjemmebane. Har slått Vålerenga, men tapt for både LSK Kvinner og Rosenborg her. Spilte ikke i midtuka og har heller ikke noe å spille for.

Odds fra Norsk Tipping: 3,70 – 3,80 – 1,70

Etter litt fakta, her er tallenes tale.

Slik blir Vålerenga seriemestere:

 • Vålerenga vinner og Rosenborg ikke vinner.
 • Vålerenga slår Arna-Bjørnar uten at Rosenborg vinner med fire mål eller mer enn hva Vålerenga vinner med.
 • Altså: Vinner Vålerenga 1-0 er de seriemestere så lenge ikke Rosenborg vinner 5-0 eller bedre. Vinner Vålerenga 1-0 og Rosenborg vinner 5-0, vil Rosenborg vinne på antall scorede mål (37 mot 36). Vinner Vålerenga 2-0 må Rosenborg vinne 6-0 osv. Rosenborg må med andre ord vinne med fire mål eller bedre enn hva Vålerenga gjør.
 • Vålerenga spiller uavgjort samtidig som verken Rosenborg eller Avaldsnes vinner sine kamper.
 • Vålerenga taper samtidig som både Rosenborg og Avaldsnes taper sine kamper.

Det aller verste:

Vi som fulgte Vålerenga i 2004 har dårlige minner fra en serieinnspurt mellom Vålerenga og Rosenborg. Den gang da ble trønderne seriemestere etter at lagene endte på samme poengsum, lik målforskjell, men RBK kom foran på antall scorede mål.

Enda verre kan det bli på søndag – sett med Vålerenga-øyne. For;

Vinner Vålerenga 2-1 og Rosenborg vinner 5-0 så har lagene:

 • Lik poengsum
 • Lik målforskjell
 • Likt antall scorede mål
 • Lik poengsum innbyrdes
 • Lik målforskjell innbyrdes
 • Rosenborg vil bli seriemestere på antall scorede bortemål i innbyrdes oppgjør (kampen i Trondheim endte 0-0, mens i Oslo ble det 1-1).

Odds fra Norsk Tipping på 2-1 og 5-0: 301,00.

Men det enkle er ofte det beste. Vinner Vålerenga stort mot Arna-Bjørnar er vi seriemestere 2020!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *