Aalesund – Vålerenga: 1-1. For dårlig.

Elending første om gang. Starter bra, men dabber av raskt med dårlig tempo og mye rot. Jeg synes det var overraskende å se hvor energiløst det ble etter hvert, og hvordan gutta begynte å henge med huet. Adekugbe svikter på en corner, også er det 1-0 til pause. Og sannsynligvis hårføner i garderoben.

Andre omgang er ikke stort bedre. Noe av det kan sikkert skyldes på vær og vind, men du bommer ikke på en femmeters pasning fordi det blåser.

Hadde jeg vært fotballtrener hadde jeg sikkert hatt noe smart å mene om taktikk og sånn, men jeg registrerer jo at vi har slitt veldig mot Aafk både hjemme og borte. Det er akkurat som at de pakker inn midten og nekter oss rommet foran 16.

En som kan litt om ball sier dette:

Det skulle gå helt til 85 minutter før man begynte å få fart på sakene. Hvorfor vet jeg ikke, men da fikk vi plutselig litt tid og rom foran mål. Det endte med et stolpetreff og et par andre sjanser.

Uansett er ikke dette bra nok. Vi har sølt bort fire poeng mot seriens desidert dårligste lag. Det skal fort vise seg å bli utslagsgivende for medalje.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – I utgangspunktet er det bonus når en fyr får heade fritt fra tre meters hold, men burde vært litt mer forberedt der. Hvorfor er ikke arma oppe når han er på vei over? Mulig jeg ikke er keepertrener, men målet er uansett Adekugbe sitt.

Christian Borchgrevink – 4 – Brukbart med offensivt, men de kommer for lett til på hans side. Tynt med presise dødballer, der er vel været en unnskyldning. Allikevel er det dårlig når en corner blåser over dødlinja i det vi jager seier.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Ok med defensivt, men bruker for lang tid på ballen når vi er i angrep. .

Ivan Näsberg – 4 – Bevegelig, klarerer bra under press, men litt samme som Tollås.

Sam Adekugbe – 3 – En av hans svakere kamper. På halvdistanse offensivt og defensivt, har skyld i målet. Nå som sesongen går mot slutten må man begynne å spørre seg om vi kan finne noe bedre, varierer alt for mye i prestasjonene.

Herolind Shala – 4 – Virka tung og sliten. Ut etter 65.

Magnus Lekven – 4 – Spiller på det trygge, bruker for mye tid med ball. Virker som han ikke finner ut veien fremover.

Henrik Bjørdal – 3 – Hans svakeste kamp i blå drakt. Fikk ikke til noe. Ut 80.

Aron Dønnum – 4 – Mye involvert offensivt, men vil for mye og blir for ego. Setter straffa, det er bra.

Vidar Örn Kjartansson – 3 – Ikke med i det heletatt. Får den ene muligheten, men da sparker han vekk ballen selv. Ut 80.

Osame Sahraoui – 5 BB – Er borte i størstedelen av kampen, men får mer tid og plass etterhvert. Står bak det aller meste vi skaper mot slutten, og skaffer ei (billig) straffe. Ut 90. Uvisst hvorfor?

Innbyttere:

Bård Finne – 5 – Inn etter 65. Bra innhopp, kunne blitt matchvinner. Lager store problemer for Aafk, og ser ut til å hjelpe Osame å komme i gang også.

Odin Thiago Holm – Inn etter 80 minutter. For kort tid til karakter, men bidrar til å sette press på dem.

Matti Vilhjalmsson – Inn etter 80 minutter. Er med å lager litt styr inne i boksen.

Benjamin Stokke – Inn etter 90. Gikk for hodestyrke på overtid, Fagermo. Fikk aldri ballen.