NFF avlyser cupfinalefesten – flytter cupfinalen innendørs

Foto: Østfoldhallen.

Flytter sannsynligvis cupfinalen for kvinner ut fra Ullevaal Stadion og inn i Østfoldhallen.

Oppdatert 26/11 klokka 18.22.

Til VG bekrefter konkurransedirektør i Norges Fotballforbund i Nils Fisketjønn at kampen må flyttes ut fra Ullevaal Stadion. Ifølge kilder Aperopet har vært i kontakt med, er Østfoldhallen regnet som det mest aktuelle stedet.

Dersom kampen flyttes innendørs er det usikkert hvilke regler som gjelder ettersom det er forbud med publikumsarrangementer innendørs mange steder. Den nasjonale regelen er maks 50 tilskuere hvis det ikke er fastmonterte seter noe det ikke er i Østfoldhallen.

Festen vil da være spolert for både Vålerenga, LSK Kvinner og alle som er glad i fotball.

For her det mye som skurrer.

Oppussing av garderober

At cupfinalen for en gangs skyld skulle gå på Ullevaal Stadion ble det gjort et stort nummer ut av tidligere i år, men nå er det klart at kampen ikke kan gå på nasjonalanlegget allikevel. Ifølge VG er grunnen at NFF har begynt arbeid med å pusse opp garderobene, samt at de frykter slitasje på gressmatta.

Er det virkelig så stor forskjell på om man spiller kamp 6. desember og 13. desember? Og når begynte man arbeidet med garderobene?

Det kan kun NFF svare på.

Presset gjennom

Gjennom hele året har Norges Fotballforbund (NFF) forsøkt å få en viss normalitet rundt fotballen i Norge, og de fortjener mye cred på måten de har håndtert pandemien. Men nok en gang svikter de totalt på kvinnesiden.

De pushet gjennom å få avviklet Norgesmesterskapet selv om det kun var lagene fra Toppserien og 1. divisjon som fikk delta. Selv om alle klubbene stilte seg lojalt bak dette ønsket fra NFF, var det flere klubber som ikke ønsket en slik amputert løsning.  

Da den siste serierunden i Toppserien måtte avlyses på grunn av smitte i Arna-Bjørnar, valgte NFF å legge runden på datoen cupfinalen skulle vært spilt. Cupfinalen ble så flyttet fra 6. desember til 13. desember. Drøye tre uker før kampen skal avvikles flyttes den et helt annet sted.

Andre alternativer

Hvis finalen nå flyttes til Østfoldhallen må man spørre seg; hvorfor ikke flytte den til hjemmebanene til Sarpsborg 08 eller Fredrikstad? Ikke bare får man et utendørsarrangement, men man kan ha 600 tilskuere til stede.

At spillere, ledere og supportere av de to finaleklubbene er forbannet er det lett å forstå. Men hva sier rettighetshaver NRK til dette? I stedet for å ha kvinnefotballens høydepunkt på nasjonalarenaen så kan de ende opp med å flytte inn til nedslitte Østfoldhallen.

Vi har ikke fått tak i noen fra NRK om dette, men vårt tips er at de neppe er veldig fornøyd med håndteringen til NFF i denne saken.

Det er heller ikke vi i Aperopet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *