Vålerenga – Sarpsborg 08 1-1: Ikke bra nok

Når flere lag på rad nå ser ut til å ha funnet en plan for å stoppe angrepet vårt, så må vi ha en plan for å løse det. Løsningen er i følge Fagermo å ha mer bevegelse også vekk fra ball, noe vi absolutt ikke får til i kveld.

Sarpsborg har ett skudd på mål i løpet av kampen og scorer på den. Og det er forsvaret som må ta skylda, fordi det er ikke glitrende angrepsspill som gjør at vi slipper inn dette målet. Sam er ute av posisjon og ikke oppi mann som slår innlegget og Tollås klarer ikke å følge løpet til spissen som dermed kan sette ballen inn bak en sjanseløs Klaesson. Og for en revansje for forsvaret, Sam går i duellen som gjør at keeper mister, Tollås får dytta ballen tilbake

Men det vi driver med i første omgang er rett og slett ikke bra nok, vi er ikke så gode at vi kan slutte å løpe og slutte å spille hverandre gode. Jeg vet at Fagermo har fortalt at vi med unge spillere vil svinge i prestasjonene. Men når vi i dag blir servert en mulighet til å parkere Rosenborg og fortsatt henge med Molde i kampen om sølv, så er det bittert. Og vi har nok sjanser til å vinne i dag, Dønnum i stanga, Matti på heading, Finne i offside.

I kveld føler jeg at Østblokka kunne vippa kampen til tre poeng. Når vi spilte powerplay i andre omgang kunne publikum hjulpet gutta frem. Nå må det sørges for å ta nok poeng for å få medalje og europacup. Kampen mot Rosenborg hjemme kan fort bli avgjørende. Men med 12 poeng igjen å spille for er det fortsatt veldig åpent. Vi kan fortsatt ta sølv, men vi kan også havne på 5-6 plass. Laget må rett og slett møte på jobb i begge omgangene i alle de gjenværende kampene.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 4 – Kan ikke lastes for målet. Sarpsborg har ett skudd på mål i hver omgang. Rolig dag på jobben, synd det ikke blir tre poeng av det.

Christian Borchgrevink – 3 – Ut etter 83 minutter. Greit kontroll bakover, men langt under det vanlige nivået vi pleier å se på innlegg og cornere. Lider også litt av at Dønnum har en meget dårlig dag på jobben og ikke akkurat spiller Borch god.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Mister mannen som scorer og trekkes for det. Får sparket ballen inn igjen og er med på å sette opp utligningen. Har god ballkontroll, men det blir veldig mye baller på tvers i forsvarsleddet når det ikke er nok bevelgese foran ball.

Ivan Näsberg – 5 BB – Grei kontroll på det som kommer bakover, gode pasninger og skyter ballen via ryggen til Felix og i mål. Fortjent utligning og deilig med mål etter vi har hatt flere sjanser.

Sam Adekugbe – 4 – Mye med fremover, og i første omgang må Osame flere ganger dekke opp hjemover når vi mister ballen. På målet i mot, så er han ikke oppi mannen som slår innlegget og må ta skylda sammen med Tollås for det.

Osame Sahraoui – 3 – Ut etter 63 minutter. I dag som indreløper, blir dessverre litt for lett i dag. Får problemer når sterkere spillere tar han ut av kampen. Er god hjemover når han må dekke opp for Sam. Har hatt bedre kamper som ving.

Magnus Lekven – 4 – Ut etter 83 minutter. Lekven her helt klart bedre som anker på midten enn som indreløper. I dag er det ikke så mange overganger som må stoppes og han har en ok dag på jobb.

Henrik Bjørdal – 5 – Kjemper uavbrudt og lukter på BB. Virker som han aldri blir sliten og kjemper på hele tiden. Ikke alltid han får til alt og ikke alltid alt ser pent ut, men når man kjemper med hjertet utapå drakta, så blir man som supporter glad.

Aron Dønnum – 2 – Kanskje den dårligste kampen jeg kan huske av Aron. Burde scora når han setter ballen i stolpa, men viktigste er at han etter skaden ikke klarer mer. Han jobber for halv maskin og burde vært byttet ut.

Vidar Örn Kjartansson – 3 – Bedre kamp av Vidar enn de forrige kampene. Han er mer bevegelig og gjør at vi kan slå baller inn på han. Dessverre kommer ballene når han er ute av posisjon eller for langt unna målet.

Herolind Shala – 2 – Ut etter 46 minutter. Var rett og slett dårlig i første omgang og ble fortjent byttet ut til pause.

Innbyttere:

Bård Finne – 4 – Inn etter 46 minutter. Kommer inn og spiller en god andre omgang. Setter opp Dønnum på skuddet i stolpa, står bak angrepet som ender med Mattis heading på keeper og var generelt farlig på høyre siden.

Odin Thiago Holm – 4 – Inn etter 63 minutter. Viser at han er lovende og en spennende spiller. Er ikke god nok i dag til å heve laget nevneverdig.

Matthìas Vilhjàlmsson – Inn etter 83 minutter. For kort, men hadde en stor sjanse til å score på heading.

Felix Horn Myhre – Inn etter 83 minutter. For kort for karakter, men blir sannsynligvis kreditert målet, da ballen treffer han i ryggen før den går i mål.