Vålerenga – Rosenborg 1-0: Så jævla enkelt!

Ok kanskje ikke så enkelt. Men det passer oss bedre å spille mot et lag som ikke murer igjen alt foran egen 16-meter.

Allikevel så var det ikke spesielt bra at Adekugbe må ut etter bare to minutter. Han hopper tidlig, svever høyt og header bort en ball, mens Rosenborg-spilleren går i kroppen på han og skader han. Selvsagt frispark til Rosenborg, det. Det var et forvarsel om at her har vi en dommer som ikke er klar for denne oppgaven. Og verre skulle det bli.

Han la lista meget lavt i starten, men overså flere kakk på anklene til Dønnum. Det begynte å minne meg på hvordan de kvestet og faktisk ødela Vålerenga-karriera til Mohammed Abu for noen år siden. Rosenborg har vært ganske voldelige de siste gangene vi har møtt de hjemme. Men når de får den utvisninga rett før pause så endrer jo kampen karakter.

Jeg var ikke sikker på at det ville være til vår fordel. Vi trives som sagt ikke mot lag som parkerer bussen, og nå skulle vi prøve å spille ut et kompakt RBK som skulle få kontre mot et høystående Vålerenga-forsvar uten Sam og Tollås – våre (antatt av meg) to raskeste forsvarsspillere.

Det var plenty med potensiale for å gå på bananskall her, og jeg satt med en følelse av at vi også kunne bli utvist når som helst, eller at dommer finner på å blåse ei straffe når som helst.

Men denne gangen endte det godt. Ikke bare scorer vi sent, men Rosenborg mener seg snytt på slutten der også. Uansett om det er rett eller ikke så er vi heldige med at dommer blåser der når ballen er på vei mot mål. Sperretrekket de har mot Bjørdal er bra sett av dommeren, personlig trodde jeg han blåste mot Hovland for et patetisk forsøk på filming der han nærmest tar sats og bykser fremover i duell med Ivan. Men de slår jo også da ballen ca der Bjørdal ville vært.

Kanskje det er noe i det med at dommeravgjøreldser jevner seg ut over tid allikevel? Isåfall har vi mange morsomme kamper mot RBK foran oss.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – Trygg hele kampen, gjør ingen feil. Ikke bare TV-redninger, men timing på feltarbeid, samarbeid med stopperne, alltid skjerpa. Bra!

Christian Borchgrevink – 4 – Har noen skumle inngripener i starten der, bla header han ballen rett ned i banen foran egen keeper da RBK får en stor sjanse. Sliter tidvis mot Zachariassen, men holder unna. Slår en del bra innlegg.

Johan Lædre Bjørdal – 7 – Kandidat til BB. Sjef i feltet, rydder unna nesten alt sammen med Ivan. Fysisk, sjefete og med bra samarbeid med Klaesson.

Ivan Näsberg – 7  – Header unna mye, blokkerer skudd og pakker inn det som skal pakkes inn. Blir mer dødballsjobbing i 2. omgang for midtstopperne, det løser de stort sett veldig bra.

Sam Adekugbe – Ut med skade etter kun 2 min.

Herolind Shala – 5 – Dekker mye rom, presser og jobber bra, men det er noe som er litt off med det allikevel, vet ikke om det er posisjonering eller om han har downperioder. Ut etter 61.

Magnus Lekven – 5 – Nok en kamp hvor han spiller mye på det trygge, men den dyptliggende midtbanerollen er ikke spektakulær i utgangspunktet. Stabiliserer bra og styrer skuta greit mot RBKs meget høyt garsjerte midtbane. Ut etter 66.

Henrik Bjørdal – 6 – Mer delaktig offensivt denne gang, lager trøbbel for RBK og er farlig frampå med bla en heading. Nok en god kamp Henrik, som fremstår som første navn på blokka nå.

Osame Sahraoui – 6 – Spiller greit på kanten, men blir bedre når han blir flyttet ned på indreløper når Finne kommer innpå. Er farligere midt i banen enn på kant, og har bla en nydelig stikker igjennom til Ørnen.

Vidar Örn Kjartansson – 5 – Er bevegelig og en konstant trussel. Drar på Reginiussen tidlig kort. Har en klasseavslutning i 90 graders vinkel. Mye nede og jobber og henter ball, er egentlig langt mer enn bare en skarp avslutter.

Aron Dønnum – 7 BB – Går ut til oppvarminga med tidenes douche-glis, og leverer på banen. Er en trussel hele veien, kanskje litt vel forutsigbar med at han må bruke venstre. Bytter plass med Osame/Finne til stadighet, men hvis han skal score mål må det være fra høyresida. Det er også slik han blir matchvinner, trippende inn fra kanten før han legger den via Hovland og i mål.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – 6 – Inn for Sam etter 2 min. Spiller en god kamp på venstrebacken, og er med og skaper overtall på kant flere ganger.

Bård Finne – 6 – Inn for Shala og opp på kant. Er med på å skape flere farligheter og kunne fått seg en scoring med litt flaks. Greit innhopp.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Inn etter 66. Skadecomeback i den sentrale rollen, og jeg føler han bidrar med litt ro og litt kontroll, uten at han nødvendigvis gjør noe særlig mer enn Lekven gjorde. Begge de to ser ut til å løse den rollen bra.

Èn kommentar på “Vålerenga – Rosenborg 1-0: Så jævla enkelt!

  • 7. desember 2020 i 22:07
    Permalink

    KBK – RBK corner til KBK på overtid, Markus Henriksen hva skjedde?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *