Kampen mot Brøndby er avlyst

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Brøndby overholdt ikke karantenebestemmelsene og derfor blir det ingen siste hjemmekamp for Sherida Spitse torsdag.

Brøndby fikk mandag bekreftet at en av sine spillere hadde testet positivt på covid-19 etter hun hadde vært på trening. Selv om alle hennes nærkontakter i Brøndby derfor skulle i karantene, valgte danskene å reise med full tropp til Norge onsdag.

Dermed bryter ikke danskene bare sin egen nasjonale smittevernregel, de bryter også den norske, og dermed måtte kampen avlyses.

Brøndby har kun spilt én obligatorisk kamp de siste seks ukene, mens Vålerenga er absolutt i kampform. For Brøndby vil det være en fordel å heller spille kampene i februar, som regelverket til UEFA er åpent for, enn å spille disse to kampene i 16-delsfinalen nå i desember.

Hva som skjer videre er usikkert. I våre øyne burde Vålerenga kreve at kampen annulleres og settes til 3-0 for så å insistere på at returoppgjøret skal gå i Danmark kommende onsdag. Brøndby ønsker garantert å flytte begge kampene til februar så da gjenstår det å se hva UEFA faller ned på.

Blir kampen(e) flytta til februar vil det imidlertid gå uten Sherida Spitse som reiser hjem til Nederland ved årsskiftet. Hun skulle spilt sin siste hjemmekamp torsdag, men må i stedet avslutte karrieren på norsk jord i cupfinalen kommende søndag klokka 15.30.

Ikke verst bare det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *