Viking – Vålerenga 2-2: Perfekt bortekamp – nesten

Advarsel: Dette reffet starter med en del gubbing.

Jeg er en moderne mann. Jeg kjører elbil, jeg eier litt kryptovaluta (To the moon!), og jeg har nogenlunde oversikt over TV-landskapet.

Men i dag var det en vanskelig dag. Vålerenga spiller på Eurosport Pluss! Ok! Den kanalen er visst i Eurosport-pakkene i kabel-TV’n sier folk. Greit.

Jeg har Telenor med Te-we. Jeg har eurosportpakka. Men jeg har ikke Eurosport Pluss. Etter mye kluss finner jeg ut at Eurosport Pluss ikke ER i Eurosport-pakka til Telenor, selv om den er det hos Altibox, Get osv.

Ok Dplay da? Slektning har Dplay. Alt jeg trenger er appen. Min topp moderne LG-tv har ikke Dplay-app i Content Store. javel, min splitter nye Xbox Series X da? Nei, ikke Dplay. Ok, kan jeg streame fra mobilen da? YES!

Tester airplay med høydepunkter kl 17.40. Alt i orden. Alt funker. Noice.

Kampstart, trykker på lenken: “For å se denne sendingen må du ha Dplay Sport +”. Hæ? Javel, oppgradere da? Jeg vippser slektningen. Oppgradere er ikke mulig i apppen. Logger inn på webben da. Prøver å spille av video, følger så lenken til oppgradering. Da kommer jeg bare til en side som ikke viser noenting. Den laster ikke. Det funker tydeligvis ikke å oppgradere fra abbonementet til slektningen.

Får fikset et abbo, men da streiker airplayen som funka bare minutter tidligere.

Und zu weiter.

Så dette kampreferatet starter etter ca 16 minutter. .

Kort fortalt: Vi spiller en bortimot perfekt bortekamp til ca 60 minutter. Bjørdal og Shala presser, Dønnum og Osame herjer. Viking ser sjanseløse ut.

Men så skjer det noe. Vi slutter å presse, blir mer passive, begynner å gjøre feil. Fagermo er ikke imponert, og starter med bytter. Men det vil seg ikke. Viking putter to, og med litt uflaks hadde vi tapt da vår gamle uvenn Fridjonsson får skyte rett på kassa inne i 16. Det ender 2-2. Skru over på RBK da. Og DER satt de 1-0, fem minutter på overtid. Flott.

Gutta blir slitne, rett og slett. De løper som de aldri har løpt før, i alle fall ikke under Deila. Fagermo er krevende, og har en krevende spillestil. De spilte en tøff kamp på mandag, og jeg tror på Fagermo når han sier at de rett og slett ikke hadde mer i tanken. Vi må huske at det bare er ett år siden han tok over. Siden den gang har vi gått fra å være helt talentløse til å bli det mest gjerrige laget i serien, et lag det er veldig, veldig vanskelig å slå.

Vi har ett tap på de siste 13 kampene, og det var i Bodø. Dette laget har kommet langt under Fagermo. Men som han sier, gutta er fortsatt ikke bra nok trent. Da går man tom før kampen er ferdig etter en nesten perfekt bortekamp.

Trøsten får være at selv om vi ikke har vunnet så mye i det siste har vi tatt poeng i alle kampene, og dermed kan vi avgjøre sjøl mot et Start-lag som kjemper mot nedrykk. Jeg annonserte at det bare var å glemme medaljene her for noen uker siden, men ok. Gutta har alt i sine hender. Bare slå Start så er vi der. Og Europa – vel, det er bare å fornye passet og vaksinere seg. Og sette alle kluter til i siste.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – Kan ikke lastes for noen av målene, og gjør en bra kamp stort sett med flere gode inngripener. Superviktig redning på Fridjonssons sleivskudd på slutten der.

Christian Borchgrevink – 5 – Kjemper og kriger, men savner litt innleggspresisjon. Er en av de som kåler det til på 2-2, og er ikke med og står imot når vi går opp i liminga på slutten.

Johan Lædre Bjørdal – 6 – Er potensiell BB og helt sjef frem til ting går galt. Forstyrrer Klaesson på 1-2. Alt i alt en fremdragende kamp, dog.

Ivan Näsberg – 6  – Nok en solid kamp av Ivan. Rydder unna det som kommer.

Felix Horn Myhre – 7 – Mulig Felix ikke ønsker å spille back, men det er fullt forståelig hvorfor Fagermo vil han skal spille der. Spiller hovedsakelig en bra kamp, og er farlig med fremover også.

Herolind Shala – 6 – Er helt konge i pressinga frem til ca 65 og en viktig grunn til at Viking ikke får til noe særlig. Løper seg etterhvert tom. Forventet egentlig at det var han som skulle ut for Kjartansson, og at Matti da ble flyttet ned på indreløper, men han endte med å spille 90.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Tilbake fra start, og gjør det han pleier å gjøre. Ikke spektakulært, men han rydder en del bakover. Skulle dog ønske han tok litt mer ansvar når vi rakner.

Henrik Bjørdal – 7 – Samme som de andre på midtbanen. Helt sjef frem til 60-ish, også begynner det å dabbe av, men han holder koken bedre enn de andre.

Osame Sahraoui – 6 – En fryd å se på med ballen i beina. Imponerende hvordan han vrir og vender for å kjøpe seg tid og rom. I dag ble sluttproduktet ofte farlig også. Ut etter 83.

Mattias Vilhjalmsson – 6 – Gjør det han gjør best – presser. Løper seg tilsynelatende også tom etterhvert, og må ut etter 78.

Aron Dønnum – 7 BB – Scorer to mål, burde hatt et til da han absolutt skal ha den på venstra og klinke til istedet for å plassere den med høyre. Sikkert lettere sagt enn gjort. Kommer på etterskudd på Bytyqi på slutten, dessverre, mulig misforståelse med Borchgrevink, men han hadde en annen mann å dekke.

Innbyttere:

Vidar Örn Kjartansson – Inn 78. Kommer inn og gjenopptar litt av pressjobben. Greit innhopp.

Odin Thiago Holm – Inn 83. Setter opp Felix fint på slutten, med litt tur hadde den blitt avgjørende. Bidrar også defensivt. Bra innhopp. Burde nok kommet inn før.

Èn kommentar på “Viking – Vålerenga 2-2: Perfekt bortekamp – nesten

  • 13. desember 2020 i 19:26
    Permalink

    MojoHeadz Record label https://twitter.com/mojoheadz/status/1333844404663181314 Focusing on the deeper and melodic shades of house, Mojoheadz’s imprint has been a strong purveyor of tracks that DJs simply love to play and when coming across the unmistakable abstract record covers at record stores, they simply beg our attention.Check reviews!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *