Grei helg, eller?

Foto: Eivind Hauger

Vi koser oss med helgens resultater, og ser frem mot Europa 2021.

La oss ta det første først. Damene fikk en tøff cupfinale, men leverte varene til slutt mot LSK Fotballfranchise etter scoringer i ekstraomganger av Ajara Njoya og Marie Dølvik Markussen. Sistnevnte med et av tidenes mål i Norsk fotball.

Det der er helt sinnykt. Dermed er Vålerenga-historiens første Dobbel i boks. Det er rett og slett fantastisk. Alle skal ha honnør for dette, men noen honorable mentions hører hjemme:

Jack Majgaard Jensen har gjort dette laget til et kollektiv, og resultatet er seriegull, cupgull og Champions League i første forsøk.

Ajara Njoya ble toppscorer i Toppserien med ti mål, og også da matchvinner i cupfinalen.

Ingibjørg Sigurdardottir ble kåret til årets spiller i Toppserien.

Sherida Spitse avslutter VIF-oppholdet med dobbelt gull og reiser hjem til Nederland. Superproff Kaptein med stor K.

Foto: Eivind Hauger

Når kampene mot Brøndby skal spilles er vel litt i det blå, men vi er uansett evig takknemlige for det disse jentene har gjort i år.

Europa 2021?

Det er vel ikke HELT klart enda, men mye skal gå galt nå hvis vi ikke er en av lagene som spiller i Europa Conference League neste sesong. Conference? Jo, det er den nye tredje europacupen klekket ut av UEFA.

Siden Champions League omtrent utelukkende skal forbeholdes de rike og de store, og mange av de andre store klubbene havner i Europa var det behov for en tredje for resten av oss fattigfantene.

Fra og med 2021 har Norge 1 plass i Champions League (Lykke til med ca fire kvalrunder) og 0 plasser i Europa League, samt 3 plasser i Conference League. Det skal en del gode resultater i Europa til før vi evt kan krype oppover i rankingen og få flere plasser.

Uansett, dersom dette går som vi håper og tror skal Vålerenga gå inn i 2. kvalrunde i UEFA Conference League. Deretter er det en tredje kvalrunde og en playoff før et evt gruppespill.

Potensielle motstandere kan være en haug fra 1. kvalrunde, og da snakker vi typ Wales, Færøyene, Irland osv, men det kan også komme inn ganske gode lag fra Polen, Ungarn og Slovakia fra 1. kvalrunde.

Inn i 2. kvalrunde sammen med oss vil svenskene komme, der BK Häcken og Elfsborg allerede er klare, sammen med lag fra bla Serbia, Kroatia, Sveits, Tsjekkia, og Israel, samt 5. plassen fra Portugal, 4. plass fra Russland, 4. plassen fra Ukraina og playoff-vinnere fra Belgia, Nederland, Østerrike og Danmark.

Veien til et evt gruppespill blir dermed ikke noe særlig enklere. Men det er det jeg og mange Vålerenga-fans lever for. Jeg vil heller ha europacup-enn medalje. Å spille i Europa er en ære, og bør være det første målet i hver sesong.

Våre kvalkamper i Conference League spilles 22. og 29. juli 2021.

Vaksine, takk!

For fullstendig oversikt kan dere se her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *