Han ble ikke årets trener for årets ikke beste klubb

Jack Majgaard Jensen etter seriemesterskapet var i boks. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO.

I sitt første år i norsk fotball, vant Jack Majgaard Jensen alt man kunne vinne med Vålerenga Damer. Men årets trener ble han ikke.

Men så ble ikke Vålerenga kåret til årets klubb heller. Den æren tilfalt Rosenborg som også hadde Norges beste trener i 2020 ifølge juryen; Steinar Lein.

Vålerenga var ikke imponert.

Hvert år arrangeres Fotballfesten i Norge hvor priser deles ut til diverse spillere og trenere som har gjort seg bemerket i sesongen som var. Juryen består av NRK-ansatte, landslagstrenere og diverse journalister.

Selv om Majgaard Jensen tok Vålerengas første seriegull gjennom tidene, det første cupgullet gjennom tidene, og tok Vålerenga videre til grunnspillet i Champions League, var ikke det nok for juryen som falt ned på Lein i Rosenborg. Rosenborg kom på andreplass i serien og røyk ut i kvartfinalen i cupen, men stakk likevel av med én premie.

Årets klubb ble Rosenborg med følgende begrunnelse:

«Rosenborg Kvinner har vært gjennom en enorm snuoperasjon. Klubben har gått fra å være konkurstruet for få år tilbake og innblandet i nedrykksstriden så sent som i fjor, til å være en av de mest fremoverlente, offensive og veldrevne klubbene i Norge.»

Juryen

Nuvel.

Det som i fjor het Trondheims-Ørn kom på sjuendeplass av 12 lag. Altså midt på tabellen. Laget endte på 29 poeng som var 16 poeng over nedrykksstreken og ni poeng over kvaliken. Det var åpenbart en prestasjon ifølge Fotballfesten som i 2019 nominerte Lein til årets trener.

I 2019 vant LSK Kvinner både serien og cupen, mens Vålerenga kom på andreplass begge plasser. LSKs Hege Riise endte opp med å bli årets trener foran nevnte Lein og Vålerengas Monica Knudsen. Men selv om Vålerenga og LSK Kvinner dominerte fotballåret helt, var det Sandviken (!) som ble kåret til årets klubb med følgende begrunnelse:

«Vinneren har en stolt historie og er en av tradisjonsbærerne i norsk kvinnefotball. Klubben har vært gjennom en formidabel snuoperasjon, fra nedrykk til 1. divisjon til Cupfinale og medaljekamp i Toppserien på kort tid.»

Juryen

Sandviken endte 2019 på fjerdeplass, seks poeng bak Vålerenga og ti poeng bak LSK Kvinner. I cupen ble de slått ut i kvartfinalen. Cupen det prates om var da de tapte 4-0 i finalen for LSK i 2018, mens nedrykket de nevner kom i 2013 (!).

Vålerenga derimot spilte sin aller første sesong i Toppserien i 2012. Etter noen år midt på tabellen, har de notert seg for tre cupfinaler (én seier) og to medaljer i serien (gull og sølv) de siste fire sesongene. I 2020 fikk de flest poeng, vant flest kamper, scoret flest mål og slapp inn færrest. De har også vunnet alle kampene i Champions League så langt.

Ikke nok til å bli årets klubb ifølge juryen, men vi alle vet hvem som var Norges beste klubb i 2020!

Saken fortsetter under bildet.

Seriemesterne! Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Her er vinnerne av årets trener siden Toppserien ble en del av Fotballfesten i 2018:

2020

 • Årets trener: Steinar Lein (Rosenborg)
 • Nominerte: Thomas Dahle (Avaldsnes) og Jack Majgaard Jensen (Vålerenga)
 • Årets klubb: Rosenborg
 • Jury: Sindre Vian (Toppfotball Kvinner), Carina Olset (NRK), Terje Alstad (NTB), Carl-Erik Torp (NRK).

2019

 • Årets trener: Hege Riise (LSK Kvinner)
 • Nominerte: Steinar Lein (Trondheims-Ørn) og Monica Knudsen (Vålerenga)
 • Årets klubb: Sandviken
 • Jury: Alexander Strauss (U23-landslagstrener), Sindre Vian (Amedia/Toppfotball Kvinner), Knut Andreas Stenseth (Østlandets Blad), Olav Traaen (NRK), Morten Morisbak Skjønsberg (NRK).

2018

 • Årets trener: Hege Riise, LSK Kvinner
 • Nominerte: Oliver Harder (Klepp) og Alexander Straus (Sandviken)
 • Årets klubb: Ble ikke kåret.
 • Jury: Lise Klaveness (NFF), Nils Lexerød (G19-landslagstrener), Knut Andreas Stenseth (Amedia/Østlandets Blad), Olav Tråen (NRK) og Morten Morisbak Skjønsberg (NRK).

Èn kommentar på “Han ble ikke årets trener for årets ikke beste klubb

 • 18. desember 2020 i 15:38
  Permalink

  Idioti🥶

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *