Vålerenga – Start: Nye koster på Valle

For en sesong. År etter år med ørkenvandring, også er det plutselig extreme makeover. Vålerenga under Fagermo har utviklet seg til et lag som er seigt og vanskelig å slå, som aldri gir seg, som løper hele tida, og aldri taper hjemme.

Vi er jo også kjent med hvordan Vålerenga vanligvis håndterer situasjoner hvor vi har muligheten til å sende ned et lag. Det er nesten garantert flause hver gang. Sist vi sendte ned et lag er vel tilbake til Stabæk i 2004. Da hadde vi et seriegull i sikte. Når Lyn lot Rosenborg få seg en siste scoring slik at gullet røyk sto Stabæks ledere og jubla selv om de rykka ned. Det sier litt om de.

Men nå var det ingen som jubla. Annet enn kanskje Mjøndalen. Vi forventer at Vålerenga Kjerke spilles på nach hos Vegard Hansen i kveld. Det er jo en tradisjon der i gården såvidt jeg skjønner.

Så hva med matchen? Det er jo helt nådeløst i 1. omgang. Start er ikke med, vi får tid og rom, og Osame briljerer. Legger opp til ett, tvinger fram et selvmål på neste, også skrur en perle inn sjøl etterpå. 3-0, bang.

Knus en drøm, Start et mareritt.

I 2. omgang er det vi som starter nølende, og Start får mere spill, uten at de får noe uttelling eller så veldig solide sjanser ut av det.

Deretter ebber det mer eller mindre ut i en tåke av bytter og forsøksmessig angrepsspill, slik det gjerne gjør.

Vi skal gå igjennom sesongen nøyere etterhvert, men man får vel si at dette var litt over min forventning. Jeg hadde trodd at dette var ei skute som skulle være langt verre å snu. Ikke at den ER snudd, men laget har vist utrolig fremgang under Fagermo. Bronsjemedalje og Europa, dere!

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – Står en veldig god kamp. Må gjøre et par reaksjonsredninger, feiltarbeidet er helt upåklagelig.

Christian Borchgrevink – 5 – Synes han burde vært litt mer på Kevin Kabran, som får slå inn flere ganger. Tometeren ble overholdt der et par ganger, ellers bra.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Rutinert, rolig, full kontroll. Toårskontrakt er det ok?

Ivan Näsberg – 7 – Bra 1. omgang, er med på moroa, blir byttet ut til pause. Skade?

Sam Adekugbe – 7 – Deltar mye i det offensive, og har bra kontroll defensivt. Får seg nesten en scoring.

Marius Lekven – 6 – Som vanlig vanskelig å vurdere. Gjør det han skal, uten at det blir spektakulært. Ut 88.

Fredrik Oldrup Jensen – 6 – Tilbake i rollen han kjenner så godt. Litt som Lekven. Det er ikke flashy men det gjøres riktig.

Henrik Bjørdal – 6 – Mer synlig for oss amatørene enn Lekven og Jensen, løper opp og ned hele kampen. Nær scoring. Klassesignering.

Osame Sahraoui – 8 BB – Helt suveren i 1. omgang. Start har åpenbart ikke gjort leksa si. Får tid og rom, og da er han nådeløs. Vinner matchen for oss på de første 30 min. Ut etter 79.

Vidar Ørn Kjartansson – 6 – Er på rett sted til rett tid og setter inn 1-0 tidlig. Jobber bra, presser og løper mye dypt. Gjør det han skal. Ut etter 64 for å gi plass til en annen islending.

Aron Dønnum – 6 – Får også tid og rom i dag og gir Start problemer, men er ikke like skarp etter pause. Ut etter 64 og blir fly forbanna. Det er jo et godt tegn.

Innbyttere:

Johan Lædre Bjørdal – 6 – Inn 46. Er litt heldig som ikke får straffe mot, og kort. Holder ikke nivået til Ivan.

Mattias Vilhjalmsson – 6 – Inn 64. Gjør det han kan best, nemlig løpe, presse og duellere. Misser en diger målsjans. Han siste kamp i Norge, nå er det hjem til Island. Takk for oppholdet, Matti!

Herolind Shala – 6 – Inn 65, tar plassen på kant. Kampen blir ganske oppstykket utover her så han utmerker seg ikke spesielt mye for meg.

Odin Thiago Holm – For kort tid, men gjør et veldig bra innhopp. Boltrer seg med mye plass når lufta har gått ut av Start. Får seg en scoring, kunne blitt mer.

Brage Skaret – For kort tid, inn 88. Gratulerer med debut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *